Testează aparatul GRATUIT


Doriți să testați unul din aparatele noastre gratuit și fără niciun angajament? Scrieți-ne! În câmpul ”Întrebarea Dvs” scrieți-ne afecțiunea Dvs pentru care doriți să testați produsul, completați datele Dvs de contact și expediați-le.

 


Artrita reumatoidă

În cazul artritei reumatoide recomandăm utilizarea aparatului de fizioterapie UltiCare LT99 maxi. Se utilizează în principal efectul analgezic ( împotriva durerii), și efectele împotriva inflamațiilor. Utilizăm de asemenea și efectul pentru influențarea sistemului imunitar.

Artrita reumatoidă, care este denumită și poliartrita cronică, este cea mai frecventă afecțiune reumatică, și afectează 1-2 % din populație, mai frecvent femeile decât bărbații. Cauza artritei nu este încă clarificată total, există totuși două legături cu factorii genetici și procesele autoimune. Sistemul imunitar se întoarce împotriva propriului organism, în special în articulații și produce reacții inflamatorii dăunătoare. 

Simptomele tipice sunt durerile nocturne și matinale în articulațiile degetelor, de obicei sunt simetrice, precum și rigiditatea matinală a acestor articulații, care durează mai bine de o oră. Apoi, sunt atacate următoarele articulații, articulațiile se deformează, și uneori implică și organele( ochii, glandele salivare și lacrimale, pielea, inima, plămânii) .

Pentru împiedicarea și încetinirea efectelor viitoare este decisivă începerea tratamentului corespunzător. Acesta constă în medicamentele de bază combinate cu alte medicamente antiinflamatoare, ajută și fizioterapia, gimnastica medicală și tratamentul chirurgical.

Artrita reumatoidă poate apărea la orice vârstă, chiar și în copilărie. Cel mai frecvent însă apare între 35 și 55 ani, și după 60 de ani. În funcție de acest aspect, artrita reumatoidă poate apărea în foarte multe grade diferite de severitate, și diferite forme de manifestare, și poate fi legat de alte afecțiuni autoimune, de exemplu la plămâni sau ficat.

Cauze

Artrita reumatoidă are o cauză incertă de apariție, care nu este nici până în prezent clarificată. Este totuși probabil, că la începutul procesului bolii se activează celulele sistemului imunitar, care în procesul autoimun se întorc împotriva propriului corp. Se activează o anumită formă de globule albe, anume T- limfocite. La activarea lor contribuie anumiți markeri de țesut ( antigeni HLA), care nu deosebesc T-limfocitele ca fiind aparținătoare corpului și le atacă.

Activarea T-limfocitelor are ca urmare inflamarea țesutului înconjurător, timp în care în locul procesului de inflamare sunt chemate și celulele imunocompetente. Reacția inflamatorie afectează în primul rând celulele sinoviale ale articulației. Urmările tipice ale acestei inflamații în articulație sunt supraîncălzirea, durerea și umflătura, iar în final limitarea funcției.

Durerile provocate de inflamație, care sunt provocate de umflarea secundară a articulației, apar în timpul atacurilor artritei, dar și în perioada dintre atacuri, fiind lungi și arzătoare.

Simptome

Simptomele tipice sunt:

 • dureri nocturne și matinale ale articulațiilor
 • rigiditatea matinală în 3 sau mai multe articulații, timp de mai bine de o oră
 • umflarea articulațiilor, de obicei articulațiile de bază ale degetelor, și  articulațiile mijlocii ale degetelor
 • senzația generală de îmbolnăvire însoțită de oboseală și epuizare

 

Chiar dacă în stadiu incipient uneori sunt afectate doar puține articulații, după un anumit timp aproape întotdeauna apare așa-numita poliartrită, adică inflamarea multor articulații mari și mici din corp, atacând deseori articulațiile mâinilor și ale degetelor. Excepție este doar coloana, care înafară de articulația dintre cap și gât ( articulația atlanot- axială), nu este afectată aproape niciodată. În următoarea fază a bolii pot apărea următoarele schimbări tipice:

 • înclinarea degetului spre exterior
 • deformarea gât de lebădă = înclinarea ultimei articulații a degetului în jos
 • deformarea gaură de nasture = „sare“ articulația mijlocie a degetului  în sus
 • nodul reumatic = creșterea unui nodul pe partea articulației, care poate fi  întinsă
 • deformare gât de lebădă la degetul al doilea = nodul reumatic la antebraț

 
Pot fi afectate nu doar articulațiile ci și alte organe. Aceste manifestări extraarticulare afectează plămânii, inima, ochii, pielea și diferite glande ( lacrimale și salivare). Au în comun faptul că și aici pot apărea reacții inflamatorii urmate de reconstrucția patologică a țesutului.

 
Terapia
Tratamentul pacientului cu artrită reumatoidă necesită experiență multă precum și o colaborare interdisciplinară între reumatologi , interniști, ortopezi, gimnaști medicali și ergoterapeuți. Sunt la dispoziție următoarele forme de terapie:

 • tratament medicamentos
 • injecții cu preparate din cortizon în articulații
 • gimnastică medicală și fizioterapie
 • ergoterapie și recuperare
 • tratament operativ ( sinovectomie și chirurgie de reconstrucție)

Prognoza
Chiar dacă apar și evoluții pozitive, de obicei artrita reumatoidă evoluează progresiv. Afectarea articulațiilor se observă pe radiografie întotdeauna după câțiva ani. Cu medicamentele din prezent la majoritatea pacienților poate fi frânată evoluția bolii, și deseori se poate controla bine inflamația și durerea, dar totuși nu este mic riscul de invaliditate permanentă. Țelul medicamentelor și a metodelor fizioterapeutice de prevenire ar trebui să fie ghidarea pacienților, menținerea lor – dacă este posibil – fără probleme și a amâna pe cât posibil afectarea articulațiilor să nu se ajungă la îngrijire chirurgicală.

 

 

În cazul acestei afecțiuni recomandăm:

BioTorus LT-100


BioTorus LT-100

Este un aparat pentru tratarea și stimularea organismului cu ajutorul câmpului magnetic pulsant de joasă frecvență. Avantajele lui sunt în principal efectele analgezice, efectele de reducere a spasmelor musculare, efectele antiedeme (împotriva umflăturilor), efectele de vindecare și antiinflamatorii, efectele de regenerare și efectele de îmbunătățire a fluxului sanguin (vasodilatator). Aparatul este un aparat medical certificat, clasa IIa.

Avantajele utilizării aparatului

BioTorus LT-100

 • Proiectare excepțională -aparatul cântărește doar 850 grame.
 • Posibilitatea de a se conecta un aplicator extern, și astfel poate fi utilizat de două persoane în același timp, sau eventual să acționeze pe două zone diferite la aceeași persoană
 • Singurul aparat din UE care dă posibilitatea de a se utiliza la fiecare aplicator alt program de lucru
 • Aparatul deține o tehnologie brevetată NTS, care asigură ca organsimul să nu se obișnuiască cu tratamentul
 • Reglarea completă a intensității (puterii) câmpului magnetic pulsant, și astfel există posibilitatea de a se utiliza aparatul și de către persoanele sensibile la câmp magnetic, sau de către copii, cărora le este suficientă o intensitate redusă
 • Posibilitatea de a regla timpul de tratament de la 20 la 60 minute, în funcție de necesitate sau diagnostic
 • Raza de acțiune a câmpului magnetic este de până la 45 cm din mijlocul aparatului ( efectele terapeutice cuprind o parte mai mare a organismului față de alte aparate)