Testează aparatul GRATUIT


Doriți să testați unul din aparatele noastre gratuit și fără niciun angajament? Scrieți-ne! În câmpul ”Întrebarea Dvs” scrieți-ne afecțiunea Dvs pentru care doriți să testați produsul, completați datele Dvs de contact și expediați-le.

 


Artroza articulației șoldului

Artroza articulației șoldului

Suferiți de dureri ale articulației șoldului? Vă îngreunează mersul, și vă este greu să faceți orice fel de mișcare în zona șoldului? Artroza articulației șoldului, denumită și coxartroză, este o afecțiune inflamatorie dureroasă a articulațiilor, care afectează cartilajul și osul. Bineînțeles că este însoțită de limitări, griji și durere, iar la vârste mai înaintate este și cauza invalidității.    

Cum să ne îmbunătățim viața când avem coxartroză?

Cel puțin un sfert dintre cei afectați nu cunosc nicio modalitate de tratament și nu au nicio idee cum ar putea să se ajute. Restul apelează de regulă la calmante, medicamente pentru îmbunătățirea elasticității cartilajului, sau se decid pentru operație. Una din modalitățile de a ne îmbunătăți calitatea vieții pentru ca aceasta să devină normală, este magnetoterapia. Dispozitivul Biotorus tratează cu ajutorul câmpului magnetic. Îmbunătățește regenerarea celulelor fără efecte secundare, ne ajută să scăpăm de durere, inflamații și limitări. De asemenea în timp se ajunge la reducerea administrării medicamentelor. Referințe de la clienți găsiți AICI.

Oferiți-vă o viață normală, sănătoasă
 
Opriți degenerarea articulațiilor și durerea provocată de mișcare. Ajutați celulele să se regenereze, astfel recăpătați mobilitatea articulației afectate, înlăturați durerea, și vă răsfățați astfeș cu senzația de om fericit. Priviți video-urile despre persoanele pe care le-a ajutat magnetoterapia pentru astfel de dureri. Testați-i și Dvs efectele fără angajamente, gratuit.

La artroza articulației șoldului recomandăm utilizarea aparatului BioTorus LT100, în principal acțiunea lui antiinflamatorie, efectul vasodilatator și de îmbunătățire a circulației sanguine.

Mai multe despre artroza articulației șoldului

Osteoartroza este o afecțiune inflamatorie cronică a articulațiilor, care afectează cartilajul și osul. Cartilajul se subțiază și pierde suprafața fină, osul se întărește exagerat, începe să aibă o formă neregulată și uneori produce chisturi. La suprafața osului apar proeminențe spinoase și articulația se inflamează puternic, lichidul care în condiții normale unge articulația conține particule de diferite cristale osoase și chimice.

Locurile afectate

Durerea în cazul osteoartrozei apare predominant la ligamente în jurul articulațiilor afectate. Deseori suferă genunchii, articulațiile șoldului, articulațiile mici dintre vertebre ( mai ales la coloana cervicală și lombară),articulațiile mâinilor și picioarelor. Chiar dacă radiografia ilustrează evident schimbările artrozei, nu arată obligatoriu gradul sau locul unde se semnalează durerea.

Simptome tipice

 • Durere care se agravează la anumite mișcări. Poate fi într-un singur loc, sau în mai multe locuri deodată, eventual doar punctuală, și nu întotdeauna este resimțită în articulația afectată. De exemplu osteoartroza articulației șoldului poate provoca dureri și la partea de șezut, pulpă sau genunchi, cazurile grave se manifestă în timp de liniște și noaptea.  
 • Mobilitate limitată, rigiditate și instabilitatea articulației afectate. Rigiditatea este caracterizată de mișcare, dar în același timp poate fi cauzată și de imobilitate.  
 • Deformarea -  osteoartroza coloanei este provocată de exemplu și de postura anormală a corpului.

Apariție

Osteoartroza afectează persoanele de toate rasele și apare în întreaga lume. Numărul de bolnavi crește brusc odată cu vârsta, iar osteoartroza genunchiului sau a articulației șoldului este la persoanele vârstnice cea mai frecventă cauză a invalidității musculo- scheletice. Radiografia la persoanele peste 80 de ani arată schimbări vizibile care afectează 85 % din oameni.

 • Bărbații precum și femeile sunt amenințați de același risc de dezvoltare al osteoartrozei articulației șoldului, în majoritatea cazurilor cauza nefiind cunoscută, poate avea legătură cu afecțiuni ale articulației șoldului moștenite sau din copilărie (dislocare congenitală de șold) sau alunecarea epifizei ( afectarea osului lung).
 • La femei este de două ori mai mare riscul de apariție a osteoartrozei genunchilor și mâinilor, decât la bărbați.
 • Bărbații sunt mai predispuși la apariția osteoartrozei în locuri mai rar așteptate, de exemplu la coate.

Prognoza

Osteoartroza are o evoluție cronică, iar creșterea în intensitate a durerii și incapacitatea de mișcare nu sunt în niciun caz inevitabile. La o diagnosticare timpurie se poate ajuta la încetinirea agravării bolii prin tratament și schimbarea stilului de viață. Mișcarea regulată, nu foarte bruscă, în principal dacă este recomandată de fizioterapeut, face posibilă păstrarea mobilității articulațiilor și ameliorează durerea. La multe persoane afecțiunea atacă doar una sau două articulații, însă uneori capătă dimensiuni mai mari.

Tratamentul

Țelul tratamentului este de a ameliora durerea și de a păstra, eventual de a îmbunătăți mobilitatea.

Persoanelor cu osteoartroză le fac bine următoarele:

 • Păstrarea greutății corpului, exercițiile fizice, pe cât posibil, evitarea activiății solicitante pe termen lung. 
 • Insuficiența mișcării agravează starea de sănătate.
 • Utilizarea ajutorului în mers, eventual și căruciorul cu rotile, în vană ajutorul cu suporți, circulatul cu liftul, importantă este creșterea mobilității și a nu fi condamnat la ajutorul altor persoane.
 • Fizioterapia și hidroterapia, inclusiv aplicarea căldurii local; trebuie să fie utilizate atele, pentru a se împiedica mișcarea anormală.
 • A se utiliza tălpici pentru pantofi pentru reducerea durității tălpii.
 • Tratament adjuvant, de exemplu acupunctura.

Medicamente

Dacă articulația este foarte inflamată, se poate prescrie o doză mai mare de medicamente din grupa NSA. Trebuie însă ținut minte faptul că acele medicamente au efecte secundare asupra sistemului digestiv și asupra rinichilor, de aceea nu sunt adecvate pentru:

 • persoanele vârstnice
 • persoanele cu ulcer duodenal
 • astmatici
 • persoanele cu boli ale inimii

Tratament chirurgical

Dacă nu se obțin ameliorări prin schimbarea stilului de viață și medicamente, atunci se utilizează tratament chirurgical cu următorul țel:

 • îndepărtarea fragmentelor de oase și resturilor din articulație
 • îndreptarea din nou a capetelor oaselor ( osteotomia) și ameliorarea solicitării articulației
 • unirea capetelor oaselor în fanta comună a articulației ( artrodeza); uneori totuși este mai prietenoasă o articulație rigidă fără durere decât cu durere și instabilă 
 • înlocuirea articulațiilor ( artrplastie de substituție) - în prezent aceste operații ale genunchilor și articulației șoldului au foarte mare succes, iar articulațiile înlocuite rezistă 10-15 ani, doar că operațiile repetate nu mai au atât de mult succes. ( articulațiile artificiale uneori cedează sau se inflamează).

 

În cazul acestei afecțiuni recomandăm:

BioTorus LT-100


BioTorus LT-100

Este un aparat pentru tratarea și stimularea organismului cu ajutorul câmpului magnetic pulsant de joasă frecvență. Avantajele lui sunt în principal efectele analgezice, efectele de reducere a spasmelor musculare, efectele antiedeme (împotriva umflăturilor), efectele de vindecare și antiinflamatorii, efectele de regenerare și efectele de îmbunătățire a fluxului sanguin (vasodilatator). Aparatul este un aparat medical certificat, clasa IIa.

Avantajele utilizării aparatului

BioTorus LT-100

 • Proiectare excepțională -aparatul cântărește doar 850 grame.
 • Posibilitatea de a se conecta un aplicator extern, și astfel poate fi utilizat de două persoane în același timp, sau eventual să acționeze pe două zone diferite la aceeași persoană
 • Singurul aparat din UE care dă posibilitatea de a se utiliza la fiecare aplicator alt program de lucru
 • Aparatul deține o tehnologie brevetată NTS, care asigură ca organsimul să nu se obișnuiască cu tratamentul
 • Reglarea completă a intensității (puterii) câmpului magnetic pulsant, și astfel există posibilitatea de a se utiliza aparatul și de către persoanele sensibile la câmp magnetic, sau de către copii, cărora le este suficientă o intensitate redusă
 • Posibilitatea de a regla timpul de tratament de la 20 la 60 minute, în funcție de necesitate sau diagnostic
 • Raza de acțiune a câmpului magnetic este de până la 45 cm din mijlocul aparatului ( efectele terapeutice cuprind o parte mai mare a organismului față de alte aparate)