Testează aparatul GRATUIT


Doriți să testați unul din aparatele noastre gratuit și fără niciun angajament? Scrieți-ne! În câmpul ”Întrebarea Dvs” scrieți-ne afecțiunea Dvs pentru care doriți să testați produsul, completați datele Dvs de contact și expediați-le.

 


Cotul tenismanului

În cazul durerilor de cot recomandăm utilizarea aparatului UltiCare LT99 mini. Se utilizează efectul antiinflamator și vindecător al aparatului UltiCare LT99, iar în cazul durerilor se utilizează efectul analgezic. Prin acțiunea aparatului se obține o ameliorare a simptomelor destul de rapidă și eficientă.

Cotul tenismanului/ epicondilita laterală/ este o stare dureroasă în partea exterioară a articulației cotului. Această durere tipică este provocată de reacția inflamatorie a tendoanelor la mușchii antebrațului, care mișcă încheietura mâinii și mâna în sus / mușchii extensori/. Epicondilul este pintenul osos al osului umărului, care poate fi bine palpat pe partea exterioară și interioară a cotului. În acest loc se fixează mușchii antebrațului.

Care este cauza apariției și la cine apare cel mai des?

Epicondilita laterală este des numită cotul tenismanului. Îi supără pe tenismani mai ales la lovitura backhand. Cauza apariției este lovitura mingii efectuată prost și echipamentul necorespunzător.

Paradoxal este faptul că apare frecvent și la cei care nu sunt sportivi, după o activitate repetată, care solicită prea mult mușchii antebrațului/ zugrăvirea, montarea mobilierului sau tunsul pomilor/. Uneori poate fi un moment incipient și o lovitură obișnuită la partea exterioară la cot ( de perete sau tocul ușii). Astfel apare contuzia și ruptura tendoanelor mușchilor antebrațului care este urmată de o reacție inflamatorie de apărare și sindrom dureros. Cotul tenismanului poate apărea la orice vârstă, dar cel mai frecvent supără persoanele cu vârsta între 35 – 50 ani. Afectează în mod egal ambele sexe.

Cum se diagnostichează cotul tenismanului?

Baza diagnosticării este anamneza amănunțită – descrierea apariției și cronologia problemelor. Evaluarea clinică cu manevre ce provoacă durere în zona epicondilului lateral completează stabilirea diagnosticului. Durerea este foarte diferită și variază de la durere medie în cazul presiunii asupra epicondilului până la durere gravă înțepătoare la mișcarea antebrațului în sus, sau la ridicarea obiectelor mai grele.

Examinarea prin radiografie de obicei nu indică schimbări patologice. O diagnosticare mai amănunțită se face prin investigație RMN și cu ultrasunete.

Care este tratamentul?

Tratamentul conservativ complet aduce în majoritatea cazurilor succes.

•  Cea mai importantă este îngrijirea membrului superior prin menținerea activităților zilnice.

•  Tratamentul medicamentos cu antiinflamatoare sub formă orală în combinație cu aplicarea locală a unguenților antiinflamatorii.

• Fizioterapie – electroterapie, laser, magnetoterapie, crytoterapie, lampa bioptron.

• După cedarea durerilor este necesară extinderea mușchilor și tendoanelor antebrațului și apoi consolidarea acestora.

Cum se tratează starea dureroasă cronică?

Dacă durerea persistă peste 6-8 săptămâni de tratament atunci vorbim de stare cronică. În aceste cazuri se apelează deseori la aplicarea injecției cu cortizon în zona dureroasă. Această injecție este foarte eficientă și populară, dar aplicarea repetată a injecțiilor aduc efecte secundare în structura ligamentelor.

 

 

În cazul acestei afecțiuni recomandăm:

UltiCare LT-99


UltiCare LT-99

Este un aparat pentru tratarea și stimularea organismului cu ajutorul câmpului magnetic pulsant de joasă frecvență. Avantajele lui sunt în principal efectele de acțiune împotriva durerii, de reducere a spasmelor musculare, de vindecare, efecte antiinflamatorii și efecte de îmbunătățire a fluxului sanguin. Aparatul este un dispozitiv medical certificat, clasa IIa.

Avantajele utilizării aparatului

UltiCare LT-99

  • este unul din cele două aparate care deține o tehnologie brevetată NTS, care asigură ca organismul să nu devină dependent de tratament
  • puteți folosi aparatul și prin îmbrăcăminte, gips sau atele
  • manevrare ușoară, adecvat pentru seniori și copii
  • îl puteți utiliza chiar dacă aveți implanturi metalice în corp
  • vă puteți trata oricând și oriunde, 365 zile pe an
  • nu are niciun efect secundar
  • tratamentul este absolut sigur
  • oprire automată după încheierea procedurii de tratament