Testează aparatul GRATUIT


Doriți să testați unul din aparatele noastre gratuit și fără niciun angajament? Scrieți-ne! În câmpul ”Întrebarea Dvs” scrieți-ne afecțiunea Dvs pentru care doriți să testați produsul, completați datele Dvs de contact și expediați-le.

 


Dureri de picioare- dureri de călcâie - pinteni

În cazul durerii de picioare provocate de pinteni recomandăm utilizarea aparatului BioTorus LT100. În cazul durerii utilizăm în principal efectul împotriva durerii ( efectul analgezic) și apoi, după cedarea durerii se utilizează efectele stimulatoare.

Pintenul osos sau osteofitul (heel spur) este o deformare osoasă care crește pe osul normal. Chiar dacă pintenul are de obicei dimensiuni mici, îi provoacă pacientului deseori dureri de picior și mai ales atunci când se exercită presiune asupra piciorului sau când apasă un alt os sau țesut moale ( mușchi, tendoane sau nervi) din corp. Pintenii apar cel mai des pe coloană, pe umeri, șolduri, genunchi și picioare.

Cel care a inventa metafora ”spini în călcâie”, probabil știa exact despre ce vorbește. Pintenul la călcâie este un diagnostic foarte dureros, o afecțiune de lungă durată, care îl împiedică pe cel afectat să facă sport, să meargă, sau să stea în picioare. Durerea explodează până în mijlocul tălpii, poate fi ameliorată foarte greu. De obicei îl surprinde pe pacient pentru că apare brusc. 

Pintenul la călcâie este provocat de depunerea sărurilor de calciu în zona osului călcâiului, apoi se produc osteofite în locul mușchilor extensori, în locul unde piciorul este suprasolicitat. De aceea persoanele care au un loc de muncă stând în picioare sau cele supraponderale sunt mai predispuse la dezvoltarea acestei afecțiuni. Pot produce această afecțiune și unele sporturi - mai ales cele care necesită frecvente sărituri. De spini în călcâi ar putea povesti în principal baschetbaliștii. O cauză a apariției acestei afecțiuni poate fi și mersul desculț pe suprafețe tari sau încălțăminte inadecvată.

Nu fiecare durere de călcâi este automat pinten. În mod evident poate fi descoperit prin radiografie. Durerea poate fi parțial ameliorată în mers, dar în repaos revine iar în mod insistent.

Tratamentul

Tratamentul acestor afecțiuni este preponderent de conservare. Poate fi și operată această afecțiune, dar succesul este sub semnul întrebării. În primul rând trebuie eliminată cauza declanșatoare. Medicul poate recomanda medicamente împotriva durerii, poate prescrie tălpici pentru pantofi, dar până cel afectat nu conștientizează că pentru apariția acestei probleme este responsabil el însuși, nu îl va ajuta nimic. Dacă apar ameliorări, iar pacientul din nou va începe să suprasolicite picioarele într-un mod necorespunzător, problemele vor reveni rapid. Important este să dăm jos kilogramele în plus, să schimbăm încălțămintea modernă cu încălțămintea confortabilă, și la primele simptome să ne adresăm cât mai curând ortopedului.

Tratamentul chirurgical

Este general valabil faptul că se ajunge la operații doar în cazuri foarte rare, cel mai devreme după 6 luni sau chiar un an de la eșuarea tratamentului conservator. Tipul operației depinde de gravitatea afecțiunii și de preferința chirurgului. Medicii au posibilitatea de a opera călcâiul ori în mod obișnuit ori endoscopic. La operație se apelează doar în cazuri excepționale.  

 

În cazul acestei afecțiuni recomandăm:

BioTorus LT-100


BioTorus LT-100

Este un aparat pentru tratarea și stimularea organismului cu ajutorul câmpului magnetic pulsant de joasă frecvență. Avantajele lui sunt în principal efectele analgezice, efectele de reducere a spasmelor musculare, efectele antiedeme (împotriva umflăturilor), efectele de vindecare și antiinflamatorii, efectele de regenerare și efectele de îmbunătățire a fluxului sanguin (vasodilatator). Aparatul este un aparat medical certificat, clasa IIa.

Avantajele utilizării aparatului

BioTorus LT-100

  • Proiectare excepțională -aparatul cântărește doar 850 grame.
  • Posibilitatea de a se conecta un aplicator extern, și astfel poate fi utilizat de două persoane în același timp, sau eventual să acționeze pe două zone diferite la aceeași persoană
  • Singurul aparat din UE care dă posibilitatea de a se utiliza la fiecare aplicator alt program de lucru
  • Aparatul deține o tehnologie brevetată NTS, care asigură ca organsimul să nu se obișnuiască cu tratamentul
  • Reglarea completă a intensității (puterii) câmpului magnetic pulsant, și astfel există posibilitatea de a se utiliza aparatul și de către persoanele sensibile la câmp magnetic, sau de către copii, cărora le este suficientă o intensitate redusă
  • Posibilitatea de a regla timpul de tratament de la 20 la 60 minute, în funcție de necesitate sau diagnostic
  • Raza de acțiune a câmpului magnetic este de până la 45 cm din mijlocul aparatului ( efectele terapeutice cuprind o parte mai mare a organismului față de alte aparate)