Testează aparatul GRATUIT


Doriți să testați unul din aparatele noastre gratuit și fără niciun angajament? Scrieți-ne! În câmpul ”Întrebarea Dvs” scrieți-ne afecțiunea Dvs pentru care doriți să testați produsul, completați datele Dvs de contact și expediați-le.

 


Dureri de umăr- umăr înghețat

La utilizarea aparatului BioTorus LT100 în cazul durerilor de umeri se utilizează în principal efectele pentru ameliorarea durerii (analgezice), iar după ameliorarea durerii se utilizează acțiunea antiinflamatoare și vindecătoare a câmpului magnetic pulsant.

Durerea în umăr este o durere a părților moi, la care contribuie în primul rând ligamentele, capsula articulară și lichidul articulației. La centura scapulară contribuie funcțional opt articulații, în funcție de asta la durerile de umăr pot juca un rol diferite structuri afectate. În ceea ce privește cauza durerii de umeri pot fi luate în calcul modificările funcționale, degenerative, traumatice și inflamatorii, tumorile, afecțiunile neurologice și vasculare, sau problemele articulare. La senzația de durere în umăr pot duce și problemele coloanei cervicale, și de aceea trebuie luate și acestea în calcul.

Cauze

Cauzele durerii de umeri/ mâini, care provin din coloana cervicală nu sunt deocamdată clare. Intensitatea durerii și măsura schimbărilor degenerative stau deseori în zona coloanei cervicale  direct proporțional. Un rol important probabil că îl joacă procesele neurogene inflamatorii. Nu este încă clar în ce măsură joacă un rol procesele inflamatorii în cazul durerilor, în ceea ce privește artroza sau deteriorările funcționale mecanice.

Cauza durerilor de umeri este de asemenea neclară. Durerile provenite din articulație par a fi provocate atât de artroze cât și de inflamațiile sensibile la cortizon de origine neuromatică. Până în prezent rămâne neclar de asemenea, ce mecanisme dau naștere la durerea și deteriorarea ligamentelor din zona structurilor articulare ale umărului sau cotului. În ceea ce privește cauza, în primul rând se iau în considerare modificările coloanei, suprasolicitarea locală sau modificări inflamatorii. Probleme sunt legate parțial de obicei și cu problemele musculare, mai exact mioză și miotendinoză. Afectarea nervilor, care își poate avea originea în capsula articulară, în ligament sau în musculatură ca atare, poate duce la afectarea musculaturii din partea superioară a aparatului locomotor precum și în zona spatelui/ picioarelor. Tendoanele sunt de asemenea dureroase la apăsare în sensul tulburării funcționale complexe.

Simptome

Procesele condiționate mecanic  la coloana cervicală se manifestă sub forma tulburărilor de mișcare și funcționale ale coloanei cervicale și explodarea durerii în zona umărului. În cazul proceselor cu iritarea rădăcinilor nervoase, în afară de tulburările de mișcare ale coloanei cervicale apar și dureri care se extind până la mână, care pot fi atribuite rădăcinii nervoase date și care pot apărea cu sau fără tulburări de sensibilitate.

Modificările nervilor care apar după accidente, sunt deseori legate de modificări semnificative ale percepției ( durere arzătoare, durere explozivă) care se manifestă vizibil în zona nervilor aferenți.

Inflamația tendoanelor (tendinita)

Pe tendoanele articulației umărului pe baza modificărilor degenerative se ajunge la inflamație cronică. Inflamațiile tendoanelor de la anumiți mușchi au o durere locală comună în partea de sus și pe umăr.

Inflamația tendoanelor bicepsului afectează capul muscular lung. Cauza o reprezintă modificările degenerative și iritațiile cronice. Inflamația dă naștere uneori la dificultăți la ridicare. Durerea se află pe partea frontală a umărului, și se acutizează în momentul întoarcerii spre interior.  Cu ajutorul diagnosticării diferențiate se poate lua în calcul o luxație sau ruptură de tendon.

 

Frozen shoulder  (umăr înghețat)

Întâi de toate, la pacienții mai vârstnici se ajunge la rigiditatea umărului datorită lipsei de mișcare, tendinită și alte afecțiuni dureroase ale umărului. Această rigiditate este condiționată de inflamația capsulei articulare împreună cu uzarea și contracția acesteia. Simptomele sunt mobilitatea scăzută a umărului, durerea, care se acutizează în principal în cazul rotației spre interior sau exterior și explodează până în mușchiul deltoid.

 

Tratament

Țelul este în principal împiedicarea rigidității umărului prin tratament preventiv, exerciții fizice. Altfel, terapia constă în tratament mobilizator fizioterapeutic de lungă durată. Deseori trebuie să ne ajutăm și cu analgezice sau miorelaxante, eventual și blocarea nervului suprascapular sau injecții cu corticosteroizi.

În cazul acestei afecțiuni recomandăm:

BioTorus LT-100


BioTorus LT-100

Este un aparat pentru tratarea și stimularea organismului cu ajutorul câmpului magnetic pulsant de joasă frecvență. Avantajele lui sunt în principal efectele analgezice, efectele de reducere a spasmelor musculare, efectele antiedeme (împotriva umflăturilor), efectele de vindecare și antiinflamatorii, efectele de regenerare și efectele de îmbunătățire a fluxului sanguin (vasodilatator). Aparatul este un aparat medical certificat, clasa IIa.

Avantajele utilizării aparatului

BioTorus LT-100

  • Proiectare excepțională -aparatul cântărește doar 850 grame.
  • Posibilitatea de a se conecta un aplicator extern, și astfel poate fi utilizat de două persoane în același timp, sau eventual să acționeze pe două zone diferite la aceeași persoană
  • Singurul aparat din UE care dă posibilitatea de a se utiliza la fiecare aplicator alt program de lucru
  • Aparatul deține o tehnologie brevetată NTS, care asigură ca organsimul să nu se obișnuiască cu tratamentul
  • Reglarea completă a intensității (puterii) câmpului magnetic pulsant, și astfel există posibilitatea de a se utiliza aparatul și de către persoanele sensibile la câmp magnetic, sau de către copii, cărora le este suficientă o intensitate redusă
  • Posibilitatea de a regla timpul de tratament de la 20 la 60 minute, în funcție de necesitate sau diagnostic
  • Raza de acțiune a câmpului magnetic este de până la 45 cm din mijlocul aparatului ( efectele terapeutice cuprind o parte mai mare a organismului față de alte aparate)