Testează aparatul GRATUIT


Doriți să testați unul din aparatele noastre gratuit și fără niciun angajament? Scrieți-ne! În câmpul ”Întrebarea Dvs” scrieți-ne afecțiunea Dvs pentru care doriți să testați produsul, completați datele Dvs de contact și expediați-le.

 


Dureri musculare

În cazul durerilor musculare recomandăm utilizarea aparatului UltiCare LT99. Se utilizează în principal efectele de reducere a spasmelor musculare ( efectele de miorelaxare), efectele antiinflamatorii și de regenerare. De asemenea utilizăm efectul vasodilatator, adică efectul de îmbunătățire a fluxului sanguin, astfel sangivinzându-se mai bine țesutul. 

Sistemul muscular împreună cu scheletul sunt baza aparatului locomotor, care este responsabil pentru mișcarea fiecărei părți din corp. Puterea mușchiului depinde de numărul de fibre musculare care compun mușchiul. În cazul insuficienței activității fizice se ajunge la atrofierea musculaturii. O activitate crescută a mușchilor neantrenați duce deseori la apariția problemelor: întindere musculară, spasme musculare însoțite de o mare durere. În cazuri mai grave, în timpul unui efort mai mare se poate ajunge și la ruptură musculară. 

Spasmele musculare  sunt provocate de acumularea acidului lactic în mușchi. Astfel este blocată regenerarea mușchiului și în consecință apar durerile. Durerile de mușchi pot fi de asemenea provocate de mulți alți factori. Printre ele se regăsește și gestionarea defectuoasă a  mineralelor ( provocată de exemplu de insuficiența de magneziu și potasiu), tulburări de circulație, reumatism, stări febrile, o poziție incorectă a coloanei. Înafară de cauzele corporale, durerile musculare pot fi provocate de stres, anxietate și alte stări mentale negative.  

Tendinita se manifestă întâi prin mâncărimi, ușoară durere, ulterior este afectat locul sensibil la atingere și apoi se simte o durere permanentă. Inflamația tipică a tendoanelor este cotul tenismanului. Este vorba de inflamația tendoanelor de la osul umărului, iar manifestarea tipică este prin durere puternică la nivelul articulației cotului.  Cauza apariției este suprasolicitarea în timpul activităților zilnice (nu doar la sport). Prin suprasolicitare probabil se ajunge la tulburări ale microcirculației la nivelul trecerii tendonului la os. Apoi în zona tendoanelor se produce o dezvoltare a inflamației, cu manifestări dureroase caracteristice.  

Cauzele majorității inflamațiilor și durerii de tendoane și mușchi este de obicei o creștere bruscă a activității musculare, o preîncălzire insuficientă a mușchilor, și suprasolicitarea musculară. ( mai ales la membrele inferoare), o suprasolicitare pe termen lung a unei anumite grupe de mușchi și tendoane, așa-numita încărcare unilaterală. De asemenea cauzele pot fi și încălțămintea inadecvată, scăderea bruscă a masei musculare, dar de asemenea și dezhidratarea, stress-ul sau slăbirea organismului. Ca urmare a acestor stări se umflă mușchii, se produce tensiune în mușchi și apare durerea.

 

Tratamentul și prevenirea inflamațiilor mușchilor și a tendoanelor

Baza tratamentului tendoanelor și mușchilor este îngrijirea zonei afectate și suprimarea procesului inflamator. Metodele fizice de tratament sunt foarte efeciente. Aplicarea lor susține circulația sanguină și ajută la regenerarea celulară.  Ameliorează durerea musculară, elimină spasmele musculare și stările inflamatorii. Sub influența inflamației deseori se ajunge la blocade și la limitarea mișcării în articulația respectivă. Îmbunătățirea circulației sanguine și a  activității metabolice în zona afectată ajută la vindecarea inflamației. Avantajul este faptul că metodele de fizioterapie pot fi combinate cu orice metodă de tratament. În unele cazuri se fac pulverizări cu corticosteroizi, aceștia accelerează reducerea inflamației, dar de asemenea contribuie la degenerare. De aceea este mai adecvată alegerea metodei de fizioterapie. 

O parte importantă a tratamentului este recuperarea, care ar trebui să fie orientată pe o relaxarea treptată a musculaturii, eventual deblocarea articulațiilor.

O alimentație echilibrată este o componentă importantă pentru prevenirea și tratarea problemelor de sănătate. În cazul proceseolor inflamatorii în mușchi ajută consumul de legume proaspete, sucuri de fructe și ceaiuri din plante. În cazul unui efort fizic crescut se consumă mai mult magneziu, potasiu și calciu. De aceea este adecvată compensarea scăderii acestora cu un consum crescut de alimente bogate în aceste minerale. 

Mișcarea activă este unul din lucrurile foarte importante pentru prevenirea problemelor musculare și a spasmelor. Printr-o activitate de mișcare regulată, mușchii capătă elasticitate, fermitate și rezistență.

Recomandări pentru inflamații și dureri musculare și tendoane

 • limitarea activității solicitante în ceea ce privește mușchii și tendoanele
 • exerciții de recuperare, întinderea mușchilor
 • încălzirea mușchilor înainte de anumite activități
 • susținerea sangvinizării cu ajutorul luminii polarizate
 • aport suficient de lichide

Prognoza și complicații posibile

Inflamațiile mușchilor și tendoanelor se pot vindeca de obicei în câteva săptămâni. Și după vindecare este recomandat a se avea grijă câteva săptămâni de articulație, a se învăța extinderea corectă a grupei de mușchi corespunzătoare. Stările inflamatorii se pot repeta și se pot croniciza. 

 

În cazul acestei afecțiuni recomandăm:

UltiCare LT-99


UltiCare LT-99

Este un aparat pentru tratarea și stimularea organismului cu ajutorul câmpului magnetic pulsant de joasă frecvență. Avantajele lui sunt în principal efectele de acțiune împotriva durerii, de reducere a spasmelor musculare, de vindecare, efecte antiinflamatorii și efecte de îmbunătățire a fluxului sanguin. Aparatul este un dispozitiv medical certificat, clasa IIa.

Avantajele utilizării aparatului

UltiCare LT-99

 • este unul din cele două aparate care deține o tehnologie brevetată NTS, care asigură ca organismul să nu devină dependent de tratament
 • puteți folosi aparatul și prin îmbrăcăminte, gips sau atele
 • manevrare ușoară, adecvat pentru seniori și copii
 • îl puteți utiliza chiar dacă aveți implanturi metalice în corp
 • vă puteți trata oricând și oriunde, 365 zile pe an
 • nu are niciun efect secundar
 • tratamentul este absolut sigur
 • oprire automată după încheierea procedurii de tratament