Testează aparatul GRATUIT


Doriți să testați unul din aparatele noastre gratuit și fără niciun angajament? Scrieți-ne! În câmpul ”Întrebarea Dvs” scrieți-ne afecțiunea Dvs pentru care doriți să testați produsul, completați datele Dvs de contact și expediați-le.

 


Guta

În cazul gutei se recomandă utilizarea aparatului BioTorus LT100 și în principal efectele lui antiinflamatorii și vasodilatatoare, iar în cazul durerilor, cel analgezic.

Guta este o tulburare a metabolismului cu valori crescute ale acidului uric în sânge, care îi afectează în primul rând pe bărbați. Cauzele sunt malformațiile congenitale, alimentația bogată în purine ( măruntaie, anumite tipuri de pești), tulburări ale funcției rinchilor și afecțiuni cu o dezintegrare crescută a celulelor. Se deosebesc: atacul de gută acut, hiperuricemie ( valori crescute ale acidului uric în sânge, fără a prezenta probleme), și guta cronică.

Atacul acut de gută reprezintă o inflamație a articulației foarte gravă, de obicei este afectată articulația de la degetul piciorului. Apar apoi dureri puternice, înroșire, umflare și încălzirea articulației. În cazul valorilor crescute a acidului uric, netratat, cristalele acidului uric se depun în alte organe, de obicei la rinichi, și duc la urmări, la gută cronică. Datorită introducerii tratamentului cu medicamente, care scad nivelul acidului uric, în prezent nu se ajunge la gută cronică aproape deloc.

Definiție

Guta este o tulburare a metabolismului, iar ca urmare a creșterii nivelului acidului uric din sânge, în corp se depun sărurile acidului uric. Sunt afectate în principal articulațiile dar și alte organe interne.

Cauze

Acidul uric este produsul final al metabolismului purinic. Purinele, precum adenina și guanina, sunt componente ale acizilor nucleici, și astfel guta apare în majoritatea celulelor umane și animale.

La gută există așanumita ”balanță pozitivă a acidului uric”. În acest context,  ”pozitiv” înseamnă că producția de acid uric este mai mare decât excreția de acid uric. Ca urmare se produce acumularea acidului uric în organism.

Frecvența de apariție

Pentru că afecțiunea apare doar atunci când pe lângă predispoziția genetică se adaugă și un aport exagerat de alimente bogate în purine, este întâlnită mai des în zonele cu un nivel de trai mai ridicat. În țările bogate, afecțiunea este întâlnită cu o frecvență de 1 până la 2%, iar bărbații sunt mai des afectați.

Guta cronică

Pacienții cu gută cronică sunt practic expusi durerilor permanente și prezintă modificări permanente ale articulațiilor, care sunt vizibile pe diferite radiografii. La legăturile tendoanelor în zona articulațiilor se găsește deseori așa-numitul Tophi tofus, adică noduli gutoși. Este vorba de noduli groși nedureroși, cu dimensiune de maxim 1 cm, care stau imediat sub piele. Dacă acești noduli ajungi la suprafață, se elibereasă masa albă, care se compune în principal din acid uric. Acești noduli gutoși se găsesc deseori și pe marginea cartilajului pavilionului urechii. 

Măsuri

Grupul de măsuri se orientează pe împiedicarea gutei cronice și începe cu adoptarea unui tratament permanent. Independent de acestea, nu avem voie să uităm de schimbarea obiceiurilor de alimentație. Ar trebui să se limiteze consumul de alimente bogate în purine, iar alcoolul ar trebui consumat cu măsură.

 

Prognoza

Prognoza depinde de tratamentul și de evoluția afecțiunii. Dacă afecțiunea capătă o evoluție cronică, prin afectarea articulațiilor sau a rinichilor, se poate ajunge la invaliditate și la dependența de dializă.

 

În cazul acestei afecțiuni recomandăm:

BioTorus LT-100


BioTorus LT-100

Este un aparat pentru tratarea și stimularea organismului cu ajutorul câmpului magnetic pulsant de joasă frecvență. Avantajele lui sunt în principal efectele analgezice, efectele de reducere a spasmelor musculare, efectele antiedeme (împotriva umflăturilor), efectele de vindecare și antiinflamatorii, efectele de regenerare și efectele de îmbunătățire a fluxului sanguin (vasodilatator). Aparatul este un aparat medical certificat, clasa IIa.

Avantajele utilizării aparatului

BioTorus LT-100

  • Proiectare excepțională -aparatul cântărește doar 850 grame.
  • Posibilitatea de a se conecta un aplicator extern, și astfel poate fi utilizat de două persoane în același timp, sau eventual să acționeze pe două zone diferite la aceeași persoană
  • Singurul aparat din UE care dă posibilitatea de a se utiliza la fiecare aplicator alt program de lucru
  • Aparatul deține o tehnologie brevetată NTS, care asigură ca organsimul să nu se obișnuiască cu tratamentul
  • Reglarea completă a intensității (puterii) câmpului magnetic pulsant, și astfel există posibilitatea de a se utiliza aparatul și de către persoanele sensibile la câmp magnetic, sau de către copii, cărora le este suficientă o intensitate redusă
  • Posibilitatea de a regla timpul de tratament de la 20 la 60 minute, în funcție de necesitate sau diagnostic
  • Raza de acțiune a câmpului magnetic este de până la 45 cm din mijlocul aparatului ( efectele terapeutice cuprind o parte mai mare a organismului față de alte aparate)