Testează aparatul GRATUIT


Doriți să testați unul din aparatele noastre gratuit și fără niciun angajament? Scrieți-ne! În câmpul ”Întrebarea Dvs” scrieți-ne afecțiunea Dvs pentru care doriți să testați produsul, completați datele Dvs de contact și expediați-le.

 


Morbus Sudeck

În cazul sindromului Morbus Sudeck recomandăm utilizarea cât mai urgentă a aparatului UltiCare LT99 maxi. A se acoperi locul afectat, iar în caz de durere a se utiliza în principal efectul analgezic al aparatului ( acțiunea anti durere) iar în perioada intermediară, în principal efectele stimulatoare ale aparatului. 

Morbus Sudeck este o afecțiune dureroasă a unuia sau a mai multor membre  care în stadiu final duce la pierderea funcției părții afectate a corpului provocată de rigiditatea articulației și scorojirea pielii, tendoanelor și mușchilor. Afecțiunea a fost denumită după chirurgul din Hamburg, Paul Sudeck ( 1866 -1945), care a descris-o în jurul anului 1900. De obicei este vorba de urmarea unor răni ușoare sau intervenții chirurgicale, care are legătură cu modificările pielii, umflături și tulburări de mișcare, iar în stadiu final poate duce la pierderea completă a funcției membrului afectat.

Cauze

Morbus Sudeck apare în majoritatea cazurilor după leziuni minore sau după operații. În multe cazuri această afecțiune este precedată de o imobilizare mai îndelungată. Cauza fizică a acestei afecțiuni nu a putut fi demonstrată până acum, există totuși diferite teorii despre apariția acestei afecțiuni: o mare parte din medici consideră că este vorba de tulburări în conducerea durerii în sistemul nervos central, care duce la o reacție exagerată a nervului simpatic, părți ale sistemului nervos care nu sunt influențate voluntar.

Simptome

În cazul morbus Sudeck de obicei apar dureri puternice în membrul afectat timp de câteva săptămâni chiar și după leziuni minore, operații, sau imobilizare. Acestea sunt însoțite și de alte simptome:

 • Durere

Durerea este cel mai important simptom morbus Sudeck. Durerea este descrisă ca fiind foarte puternică, persistentă, arzătoare și adâncă și poate fi și mai puternică la efort, mișcare, iar la mulți pacienți chiar și la cea mai mică atingere. Deseori apar și senzații neplăcute cum ar fi furnicăturile.

 • Modificări ale pielii

În zona afectată omul este deseori mai transpirat sau îi este mai tare frig. ( piele de găină). Creșterea părului poate fi întărită, unghiile din zona afectată pot fi casante iar creșterea unghiilor poate fi încetinită sau accelerată. Pielea se simte fierbinte sau rece. Decolorarea pielii variază de la pete albe la roșiatice, chiar și spre albastru. Morbus Sudeck poate fi însoțit și de alte schimbări semnificative ale pielii cum ar fi ulcerații, pustule sau erupții cutanate.

 • Umflătură

Umflătura în condiții normale se limitează asupra părții dureroase a corpului și este tipic brusc circumscrisă înspre mijlocul zonei.

 • Tulburări de mobilitate

Mobilitatea membrului afectat, în cazul morbus Sudeck, pe de-o parte este limitată de durere, pe de altă parte se observă o rigidizare a articulațiilor. În plus, poate apărea și un tremurat și spasme musculare. În cel mai rău caz duce la creșterea tensiunii musculare și la rigidizarea totală a degetelor de la mâini și picioare.

Tratamentul

Pentru perspectiva de însănătoșire la morbus Sudeck este decisiv începutul tratamentului sub supravegherea unui medic specialist experimentat. În Elveția sunt de obicei majoritatea medici reumatologi, în Germania mai degrabă anesteziști, ortopezi sau uneori neurologi. Toate metodele terapeutice au ca țel ameliorarea mobilității membrelor. Tratamentul ar trebui să ia în considerare de la început atât factorii fizici cât și cei psihici legați de afecțiune.

În final vă atenționăm că tratamentul cu căldură poate agrava boala, și de aceea vă recomandăm să îl evitați.

 

 

 

În cazul acestei afecțiuni recomandăm:

UltiCare LT-99


UltiCare LT-99

Este un aparat pentru tratarea și stimularea organismului cu ajutorul câmpului magnetic pulsant de joasă frecvență. Avantajele lui sunt în principal efectele de acțiune împotriva durerii, de reducere a spasmelor musculare, de vindecare, efecte antiinflamatorii și efecte de îmbunătățire a fluxului sanguin. Aparatul este un dispozitiv medical certificat, clasa IIa.

Avantajele utilizării aparatului

UltiCare LT-99

 • este unul din cele două aparate care deține o tehnologie brevetată NTS, care asigură ca organismul să nu devină dependent de tratament
 • puteți folosi aparatul și prin îmbrăcăminte, gips sau atele
 • manevrare ușoară, adecvat pentru seniori și copii
 • îl puteți utiliza chiar dacă aveți implanturi metalice în corp
 • vă puteți trata oricând și oriunde, 365 zile pe an
 • nu are niciun efect secundar
 • tratamentul este absolut sigur
 • oprire automată după încheierea procedurii de tratament