Testează aparatul GRATUIT


Doriți să testați unul din aparatele noastre gratuit și fără niciun angajament? Scrieți-ne! În câmpul ”Întrebarea Dvs” scrieți-ne afecțiunea Dvs pentru care doriți să testați produsul, completați datele Dvs de contact și expediați-le.

 


Glaucomul

În cazul glaucomului recomandăm utilizarea aparatului UltiCare LT99. Câmpul magnetic pulsant duce la scăderea tensiunii intraoculare, îmbunătățește circulația, și ajută la vindecarea și regenerarea retinei.

Sub denumirea de glaucom sunt incluse afecțiunile ochilor care - de regulă prin tensiunea intraoculară crescută - afectează nervul optic, și prin tratament insuficient pot duce la pierderea câmpului vizual și la orbire. De această afecțiune suferă aproximativ 1% din populație, riscul începe să crească la vârstă mai înaintată. Este periculos în principal faptul că afecțiunea evoluează întâi încet și neobservată. De la vârsta de 40 ani se recomandă controlul regulat pentru depistarea timpurie a glaucomului. 

Cel mai frecvent este glaucomul primar cu unghi deschis, care timp îndelungat nu produce nicio problemă; dacă este depistat la timp, poate fi tratat foarte bine cu picături de ochi. Una din celelalte forme este glaucomul acut, care prezintă caz urgent și care poate duce foarte repede la orbire, precum și glaucomul din naștere și glaucomul secundar ca urmare a altor afecțiuni ale ochilor. Dacă picăturile de ochi nu sunt suficiente, urmează tratamentul cu laser sau operația.

Definiția/ cauze

Glaucomul este o agregare de denumiri pentru diferite afecțiuni ale ochilor, care de obicei au trei caracteristici comune:

 • tensiunea intraoculară crescută

 • pierderea câmpului vizual

 • atrofierea nervului optic


În majoritatea cazurilor apariției glaucomului, creșterea tensiunii intraoculare joacă un rol semnificativ. Datorită tulburărilor de scurgere a umorii apoase în așanumitele unghiuri irido-crneane se produce un dezechilibru între producerea continuă de scurgeri în corpul ciliar. Lichidul se acumulează în ochi, presiunea crește. Această tensiune intraoculară afectează în principal nervii vizuali sensibili. Țesutul nervos deteriorat nu mai poate transmite creierului toate informațiile și astfel se produce pierderea câmpului vizual, ceea ce este tipic pentru glaucom.

Pentru că totuși există și pacienți cu glaucom care au tensiunea intraoculară normală, se vorbește și despre alți factori care ar putea provoca apariția. Un rol sigur îl poate juca de asemenea și dereglarea de sangvinizare a nervilor optici și a retinei. Ar putea fi luate în calcul apoi și afecțiunile vasculare și tensiunea arterială prea mare sau prea mică.

 

Frecvența de apariție și factorii de risc

Glaucomul este în țările industrializate una din cele mai frecvente cauze ale orbirii.

Conform estimărilor de glaucom suferă 1% din populație suferă de glaucom sau cel puțin este foarte vulnerabilă la producerea glaucomului. Cea mai frecventă formă de glaucom este glaucomul primar cu unghi deschis. Persoanele afectate sunt în primul rând vârstnicii. Frecvența apariției bolii este la categoria de vârstă între 70-80 ani, minim de 8 ori mai mare decât la categoria între 30-40 ani. La glaucomul cu unghi deschis sunt trei factori care joacă un rol important împreună:

 • vârsta peste 65 ani

 • apariția bolii frecvent în familie

 • diabetul

 • îmbolnăvirea aparatului cardiovascular

 • inflamații oculare grave

 • miopia severă

 • tratamentul cu cortizon

Prognoza

În principiu trebuie luat în calcul faptul că fiecare glaucom netratat duce la orbirea ochiului afectat. Deteriorarea deja apărută, în ciuda tratamentului intensiv, nu mai poate fi eliminată. În cazul glaucomului primar cu unghi deschis se desfășoară un proces cronic al afecțiunii, care întâi evoluează încet, chiar ani sau zeci de ani. Acest proces poate fi oprit sau încetinit cu ajutorul unui tratament adecvat. Glaucomul acut netratat duce de obicei rapid la orbire. Dacă totuși este depistat la timp și este tratat adecvat, are o prognoză foarte bună. În ciuda tratamentului timpuriu, în cazul glaucomului congenital rămân afectări parțiale însoțite de scăderea acuității vizuale, dar orbirea completă poate fi împiedicată. Prognoza glaucomului secundar depinde de afecțiunea existentă.

 

În cazul acestei afecțiuni recomandăm:

UltiCare LT-99


UltiCare LT-99

Este un aparat pentru tratarea și stimularea organismului cu ajutorul câmpului magnetic pulsant de joasă frecvență. Avantajele lui sunt în principal efectele de acțiune împotriva durerii, de reducere a spasmelor musculare, de vindecare, efecte antiinflamatorii și efecte de îmbunătățire a fluxului sanguin. Aparatul este un dispozitiv medical certificat, clasa IIa.

Avantajele utilizării aparatului

UltiCare LT-99

 • este unul din cele două aparate care deține o tehnologie brevetată NTS, care asigură ca organismul să nu devină dependent de tratament
 • puteți folosi aparatul și prin îmbrăcăminte, gips sau atele
 • manevrare ușoară, adecvat pentru seniori și copii
 • îl puteți utiliza chiar dacă aveți implanturi metalice în corp
 • vă puteți trata oricând și oriunde, 365 zile pe an
 • nu are niciun efect secundar
 • tratamentul este absolut sigur
 • oprire automată după încheierea procedurii de tratament