Testează aparatul GRATUIT


Doriți să testați unul din aparatele noastre gratuit și fără niciun angajament? Scrieți-ne! În câmpul ”Întrebarea Dvs” scrieți-ne afecțiunea Dvs pentru care doriți să testați produsul, completați datele Dvs de contact și expediați-le.

 


Nervul trigemen

În cazul nevralgiei ( durerii) nervului trigemen recomandăm utilizarea aparatului UltiCare LT99. Câmpul magnetic pulsant acționează direct împotriva durerii ( analgezic), antiinflamator, accelerează procesul de vindecare și reduce umflătura.

Simptome

  • atacuri scurte, repetate, de durere pătrunzătoare, explozivă - asemănătoare electroșocului - pe jumătate din față
  • între atacuri persistă o durere slabă sau senzații de arsură în zona afectată 

Categorii de risc

Nevralgia nervului trigemen poate apărea la orice vârstă, însă cel mai frecvent afectează persoanele cu vârsta peste 40 ani, iar frecvența de apariție crește odată cu înaintarea în vârstă. Femeile sunt mai des afectate decât bărbații. Nevralgia nervului trigemen prezintă un risc mai mare pentru pacienții cu scleroză multiplă.

Evoluție

Nevralgia nervului trigemen, cunoscută ca tic dureros, reiese direct din nervul trigemen, al cincilea nerv cranian. Uneori este provocată de presiunea directă a unei tumori sau a unui vas dilatat asupra nervului, dar cel mai frecvent cauza este necunoscută.

Indiferent de cauză, pacienții descriu durerea nervului trigemen ca fiind cea mai puternică pe care au trăit-o vreodată. Un fulger violent lovește brusc și durează câteva secunde, uneori chiar un minut. Puterea durerii este atât de mare, încât pare că durează mult mai mult. Durerea se pierde brusc, dar cu aceeași intensitate lovește mai târziu din nou.

Din teama de a mesteca sau înghiți, cei afectați slăbesc semnificativ. Atacurile pot înceta brusc, pauza durează câteodată și săptămâni, alteori luni, chiar și ani, doar că durerea se întoarce în mod inevitabil. Atacurile pot fi trezite de activitățile zilnice. De obicei, sunt declanșate de atingerea unui anumit loc de pe față, răceală, curent, sau chiar rasul sau mâncatul.

 

Ce putem face

Străduiți-vă să cunoașteți factorii care declanșează afecțiunea, și dacă este posibil, evitați-i. Mulți pacienți sunt sensibili la frig - pe timp rece rămâneți acasă, dar dacă totuși trebuie să ieșiți afară, îmbrăcați-vă gros. Dacă durerea este provocată de mâncare, încercați să beți băuturi cu conținut mare de energie.

Tratamentul

Medicamentele antiepileptice ajută doar temporar, căutarea unui medicament eficient este deseori chestiune de studiu și eroare. De obicei, primul se prescrie Biston, Tegretol, care elimină atacurile la până la 80% din pacienți. Însă, odată cu evoluția bolii își pierde eficiența. Administrarea împreună cu baclofen sau alte substanțe poate avea efect o anumită perioadă. Medicii mai încearcă și alte combinații și regimuri de tratament, care aduc o reducere a durerii.  

Operația

Dacă nu se poate obține o îmbunătățire cu ajutorul medicamentelor, se poate trece la una din mai multe tipuri de operații. În prezent, cel mai mult succes are decompresia microvasculară, când cu o mică tăietură se deschide craniul în partea afectată, direct în spatele pavilionului urechii. Neurochirurgul găsește locul în care nervul iese din trunchiul cerebral. Aici caută artera care atinge nervul. Artera găsită se mută ușor, iar între ea și nerv se introduce o bucățică de teflon,  care împiedică atingerea directă.  

O altă intervenție constă în blocarea majorității funcțiilor nervului trigemen. Se introduce un ac prin față, către nodul neuronal, unde acest nerv se împarte în trei părți principale. Nodul se rupe apoi cu ajutorul curentului electric sau injecției. Țelul intervenției este blocarea transferului durerii. Din păcate rezultatul este doar temporar, și problemele se întorc din nou. Însă, o ameliorare de câteva luni pentru mulți pacienți suferinzi este binevenită.

Termocoagularea ganglionilor este o intervenție prin care se distruge termic o parte din nerv, pentru a se întrerupe fluxul informațional, inclusiv semnalele dureroase. Ca rezultat apare tulburarea de sensibilitate și afectează părți ale feței, dar nu se ajunge la paralizie.

 

 

În cazul acestei afecțiuni recomandăm:

UltiCare LT-99


UltiCare LT-99

Este un aparat pentru tratarea și stimularea organismului cu ajutorul câmpului magnetic pulsant de joasă frecvență. Avantajele lui sunt în principal efectele de acțiune împotriva durerii, de reducere a spasmelor musculare, de vindecare, efecte antiinflamatorii și efecte de îmbunătățire a fluxului sanguin. Aparatul este un dispozitiv medical certificat, clasa IIa.

Avantajele utilizării aparatului

UltiCare LT-99

  • este unul din cele două aparate care deține o tehnologie brevetată NTS, care asigură ca organismul să nu devină dependent de tratament
  • puteți folosi aparatul și prin îmbrăcăminte, gips sau atele
  • manevrare ușoară, adecvat pentru seniori și copii
  • îl puteți utiliza chiar dacă aveți implanturi metalice în corp
  • vă puteți trata oricând și oriunde, 365 zile pe an
  • nu are niciun efect secundar
  • tratamentul este absolut sigur
  • oprire automată după încheierea procedurii de tratament