Testează aparatul GRATUIT


Doriți să testați unul din aparatele noastre gratuit și fără niciun angajament? Scrieți-ne! În câmpul ”Întrebarea Dvs” scrieți-ne afecțiunea Dvs pentru care doriți să testați produsul, completați datele Dvs de contact și expediați-le.

 


Ulcerul varicos

 

În cazul ulcerului varicos recomandăm utilizarea aparatului UltiCare LT99 maxi. Utilizăm în principal efectul lui de vindecare și cel antiinflamator. Dacă există dureri, atunci utilizăm efectul analgezic ( care acționează împotriva durerii). Tratamentul este de lungă durată. 

Ce este ulcerul varicos?

Ulcerul varicos poate fi definit ca afecțiune cronică a pielii caracterizată de dezintegrarea țesutului și necrozarea acestuia. Ulcerele pot avea diferite cauze: venoase, arteriale sau combinate. Conform statisticilor, mai mult de 1% din populație suferă de ulcer varicos. Odată cu înaintarea în vârstă crește și numărul pacienților cu ulcer varicos; de această afecțiune suferă peste 3,5% din populația cu vârsta peste 65 ani.

De asemenea, ulcerul varicos este de trei ori mai des întâlnit la femei decât la bărbați.

Care sunt cauzele apariției ulcerului varicos?

Cele mai frecvente cauze ale ulcerului varicos sunt afecțiunile sistemului vascular, venos și arterial. Tocmai de aceea în majoritatea cazurilor când vorbim de ulcer varicos avem în minte ulcerul varicos de origine venoasă sau arterială. Următorul grup mare de ulcer varicos îl reprezintă pacienții cu diabet, ulcere posttraumatice și escarele, ulcerele în cazul afecțiunilor sângelui și ulcerele bazate pe tumori.

Imaginea clinică și evoluția bolii se deosebește în funcție de cauză, deseori sunt însă prezenți simultan mai mulți factori etiologici. ( de ex afecțiuni arteriale, afecțiuni ale venelor și în plus diabetul). În aceste cazuri vorbim de ulcer varicos combinat.

Ulcer de origine venoasă ( ulcer venos)

În vena extinsă patologic, valvele venoase nu își mai pot îndeplini funcția de ventilare și sângele circulă în ambele sensuri, ceea ce are ca urmare apariția umflăturilor și a tulburării nutriției țesuturilor. Ulcerele venoase sunt în majoritatea cazurilor (73%) cea mai gravă complicație a insuficienței venoase cronice, și sub expresia insuficiență venoasă cronică înțelegem toate stările care iau naștere ca urmare a acumulării sângelui în membrele inferioare în cazul tulburării la reflux, astfel luând naștere presiunea venoasă, venele se dilată și apar varicele. Valvele venoase își pierd treptat funcția de ventilare și sângele se acumulează în țesutul subcutanat.


La dezvoltarea afecțiunii sistemului venos contribuie următorii factori de risc:
 

 • predispoziția genetică pentru pierderea elasticității pereților venoși

 • obezitatea

 • apariția afecțiunilor venoase și a ulcerului varicos în familie

 • inflamația depășită în sistemul venos profund ( tromboza)

 • loc de muncă sedentar sau statul jos de lungă durată

 • mai multe sarcini sau tratament hormonal

 • încălțăminte neconfortabilă cu tocuri înalte

 

Ulcer de origine arterială ( ulcere arteriale)

Iau naștere pe baza afecțiunilor sistemului arterial de la membrele inferioare la îngustarea sau închiderea valvelor mai ales la pacienții cu vârste mai înaintate. Ulcere pot apărea și la pacienții cu tensiune mare pe timp îndelungat.

Ulcerele arteriale sunt localizate cel mai frecvent la degete și pe călcâie și de asemenea în zona gleznei exterioare și de obicei sunt adânci, au margine semnificativ îngroșată, de multe ori este acoperită de țesut necrozat.


Ulcer la pacienții cu diabet ( ulcer diabetic)

La apariția acestor ulcere contribuie îmbolnăvirea valvelor sau îmbolnăvirea nervilor periferici la pacienții cu diabet.

Ulcerele la diabetici le găsim pe membrele inferioare în zona acțiunii presiunii asupra proeminențelor osoase, de exemplu la tălpi, la părțile inferioare ale degetelor sau în zonele de presiune generate de încălțămintea necorespunzătoare.

Aceste ulcere nu sunt mari, dar totuși sunt adânci, și deseori sunt înconjurate de un inel de piele îngroșată. Partea inferioară poate fi acoperită de țesut necrozat cu aspect de slănină și fără secreție semnificativă.

 

În cazul acestei afecțiuni recomandăm:

UltiCare LT-99


UltiCare LT-99

Este un aparat pentru tratarea și stimularea organismului cu ajutorul câmpului magnetic pulsant de joasă frecvență. Avantajele lui sunt în principal efectele de acțiune împotriva durerii, de reducere a spasmelor musculare, de vindecare, efecte antiinflamatorii și efecte de îmbunătățire a fluxului sanguin. Aparatul este un dispozitiv medical certificat, clasa IIa.

Avantajele utilizării aparatului

UltiCare LT-99

 • este unul din cele două aparate care deține o tehnologie brevetată NTS, care asigură ca organismul să nu devină dependent de tratament
 • puteți folosi aparatul și prin îmbrăcăminte, gips sau atele
 • manevrare ușoară, adecvat pentru seniori și copii
 • îl puteți utiliza chiar dacă aveți implanturi metalice în corp
 • vă puteți trata oricând și oriunde, 365 zile pe an
 • nu are niciun efect secundar
 • tratamentul este absolut sigur
 • oprire automată după încheierea procedurii de tratament