Testează aparatul GRATUIT


Doriți să testați unul din aparatele noastre gratuit și fără niciun angajament? Scrieți-ne! În câmpul ”Întrebarea Dvs” scrieți-ne afecțiunea Dvs pentru care doriți să testați produsul, completați datele Dvs de contact și expediați-le.

 


Dureri după ruperea chisturilor ovariene

În cazul durerii după ruperea chisturilor ovariene recomandăm utilizarea aparatului UltiCare LT99. Utilizăm efectul antiinflamator și vindecător al câmpului magnetic pulsant, iar în cazul durerii utilizăm efectul analgezic și miorelaxant ( de reducere a spasmelor musculare). Se aplică prin așezarea pe aplicator și punerea pe zona subabdominală.

Simptome

Chisturile ovariene nu trebuie să provoace neplăceri. Dacă totuși apare vreo neplăcere, printre simptomele frecvente regăsim următoarele:

 • Dureri neplăcute și mărirea abdomenului
 • Menstruație neregulată și cu probleme, de exemplu sângerări foarte puternice, sau amenoree
 • Dureri în timpul contactului sexual
 • Creștere anormală a părului pe corp, îngroșarea vocii, și alte semne care indică predominarea hormonului masculin
 • Ruperea chisturilor se manifestă prin dureri de burtă, care uneori explodează până în umăr, greață, vărsături, în cazuri grave - șocuri
Categorii de risc

Chisturile apar la toate femeile, dar cel mai frecvent la vârsta de reproducere. Cu utilizarea ultrasunetelor pe scară largă, chisturile se confirmă repetat și la femeile aflate în tranziția spre menopauză.  Atunci le numim chisturi postmenopauză. 

Evoluție

Există diferite tipuri de chisturi:

 • chisturi foliculare –apar atunci când, în timpul ovulației, ovulul nu este eliberat din folicul și crește în continuare în ovar. Uneori ovulul este eliberat, dar foliculul se umple în continuare cu lichide și sânge și presează țesutul ovarului. Chisturile stimulate de estrogen pot atinge mărimea unei portocale, dar pot fi și mai mari. Ruperea lor, sau întoarcerea produce dureri puternice și sângerare. Cel mai frecvent chisturile se manifestă prin dureri și sângerâri neregulate, care după câteva menstruații se reglează. 
 • Ovare polichistice – sunt mărite și produc cantități mari de hormoni masculini, care cresc dimensiunile suprafețelor de păr pe corp. Apar și alte manifestări ale masculinizării, inculsiv dispariția menstruației.
 • Chisturi de ciocolată (formă de enometrioză) – se dezvoltă din insulele endometrului, care s-au prins în ovar. Au culoare maro închis, de unde provine și denumirea lor.
 • Chistadenom ovarian – este o tumoare benignă, care conține lichide și alte țesuturi. Poate să se transforme totuși în malignă. Cauza care poate produce această schimbare nu este cunoscută.
Ce să facem

Cauza durerii bruște și intensive de burtă poate fi ruperea chistului, de aceea în acest caz trebuie să mergeți la medic. Problemele provocate prin mici chisturi foliculare se rezolvă cu analgezice slabe.

Ovarele polichistice necesită tratament hormonal. Simptomul frecvent - creșterea părului de tip masculin poate fi eliminată prin electroliză, care distruge rădăcinile părului. În cazul problemelor mai mici ajută epilatorul, sau ceara, dar fierele de păr cresc din nou odată cu trecerea timpului, și problema apare din nou.

Tratamentul

Chisturile mici benigne la femeile aflate la vârsta de reproducere nu au nevoie de niciun tratament. Tratamentul este obligatoriu doar atunci când chisturile provoacă dureri, cresc sau sunt cauza infertilității. Toate chisturile se examinează cu ecograf sau prin rezonanță magnetică, pentru a fi surprinse schimbările lor. Apariția și creșterea chisturilor foliculare se limitează prin tablete anticoncepționale. Dacă chisturile blochează ovulația și femeia dorește să rămână însărcinată, medicul poate prescrie medicamente speciale care susțin maturarea ovulului.

Intervenția chirurgicală se face după ruperea, întoarcerea sau mărirea chistului. Ruperea chistului se manifestă printr-o durere puternică bruscă, al cărei semnal de alarmă poate fi o sângerare în cavitatea abdominală, ceea ce poate pune viața în pericol. 

Operația se efectuează de obicei laparoscopic, prin câteva orificii de deschidere mărunte. Durerile postoperatorii sunt mai mici, iar vindecarea este mai rapidă decât în cazul unei tăieturi clasice. La menopauză se înlătură deseori preventiv chisturile, pentru a nu se transforma în timp în tumori maligne.

 

 

În cazul acestei afecțiuni recomandăm:

UltiCare LT-99


UltiCare LT-99

Este un aparat pentru tratarea și stimularea organismului cu ajutorul câmpului magnetic pulsant de joasă frecvență. Avantajele lui sunt în principal efectele de acțiune împotriva durerii, de reducere a spasmelor musculare, de vindecare, efecte antiinflamatorii și efecte de îmbunătățire a fluxului sanguin. Aparatul este un dispozitiv medical certificat, clasa IIa.

Avantajele utilizării aparatului

UltiCare LT-99

 • este unul din cele două aparate care deține o tehnologie brevetată NTS, care asigură ca organismul să nu devină dependent de tratament
 • puteți folosi aparatul și prin îmbrăcăminte, gips sau atele
 • manevrare ușoară, adecvat pentru seniori și copii
 • îl puteți utiliza chiar dacă aveți implanturi metalice în corp
 • vă puteți trata oricând și oriunde, 365 zile pe an
 • nu are niciun efect secundar
 • tratamentul este absolut sigur
 • oprire automată după încheierea procedurii de tratament