Testează aparatul GRATUIT


Doriți să testați unul din aparatele noastre gratuit și fără niciun angajament? Scrieți-ne! În câmpul ”Întrebarea Dvs” scrieți-ne afecțiunea Dvs pentru care doriți să testați produsul, completați datele Dvs de contact și expediați-le.

 


Inflamația ovarelor

În cazul inflamației ovarelor recomandăm utilizarea aparatului UltiCare LT99. Se utilizează efectul antiinflamator și vindecător al câmpului magnetic pulsant, iar la durere se utilizează efectul analgezic. Dacă inflamația apare mai des, recomandăm și o utilizare preventivă.

Prezentare generală

Inflamația ovarelor și a trompelor uterine, a anexelor uterine, este denumită anexită. O importanță deosebită pentru femeie în cazul inflamației ovarelor, o constituie o afecțiune cu evoluție îndelungată cu limitarea vieții particulare precum și a celei profesionale, și nu în ultimul rând există și pericolul infertilității permanente. 

Inflamația ovarelor ( anexita) apare preponderent din cauza inflamației vaginale, unde mai contribuie și alți factori, care facilitează trecerea purtătorilor, de obicei bacterii, în uter și trompele uterine. Afecțiunea începe brusc, prin dureri puternice în zona subabdominală, febră, și o senzație semnificativă de îmbolnăvire. Prin administrarea timpurie a tratamentului conservativ pot fi prevenite complicațiile acute, precum și transformarea într-un stadiu cronic. Dacă deja complicațiile aui apărut, sau dacă există o inflamație cronică a ovarelor, nu poate fi evitată intervenția chirurgicală.

Definiție

Sub denumirea de inflamație a ovarelor înțelegem inflamația ovarelor și a trompelor uterine. Ambele organe sunt incluse sub expresia de anexe, ceea ce înseamnă același lucru anexe uterine. Ambele trompe uterine sunt niște tuburi de grosimea unui creion, care ies din lateralele uterului, și cu ajutorul capetelor în formă de pâlnie se culcă pe ovare. De acolo preiau ovulul și îl transportă spre uter. Fecundarea ovulului se produce deja în trompa uterină. 

Inflmația trompelor uterine ca atare ar putea fi denumită ca salpingită, iar inflamația ovarelor este denumită oforită. Pentru că inflamația izolată a ovarelor nu apare aproape niciodată, ci tocmai că inflamația ovarelor apare datorită inflamației trompelor uterine, în general vorbim de anexită.  

Originile afecțiunii

Anexita este predominant urmarea unei infecții provocate de bacterii, și uneori de viruși. Aproximativ o treime din inflamații sunt provocate de gonococi, agenții gonoreei. În majoritatea cazurilor apar infecții combinate, provocate de stafilococi, streptococi, bacterii, Chlamydia Trachomatis, clostridii și anaerobiote, adică bacterii care trăiesc și fără aer. Anexita este posibilă și în cazul tuberculozei -  Mycobacteriom tuberculosis. 

Frecvența de apariție

Inflamația ovarelor afectează în principal femeile la vârsta fertilă între 20 și 35 ani. Frecvența de apariție a anexitei depinde în mare măsură ce comportamentul sexual și de igiena personală. La fetele înainte de pubertate precum și la femeile înainte de menopauză, anexita este foarte rară. De aici reiese faptul că 10% dintre toate afecțiunile organelor genitale femeiești  sunt inflamațiile anexelor uterine.

Tratamentul

Tratamentul inflamației ovarelor urmează în primul rând conservativ. Procedeele operative se utlizează abia la eșuarea măsurilor conservative, respectiv în cazul complicațiilor. Sub tratament conservativ înțelegem administrarea medicamentelor și fizioterapie de precauție.

Se aplică comprese umede și calde pe burtă, băi, diametrie cu unde scurte. Sub acestea înțelegem încălzirea țesutului prin aplicarea câmpului electromagnetic. La pacientele la care s-a dezvoltat stadiu cronic al afecțiunii se recomandă șederea la băi cu nămol și împachetări.

Complicații

Dacă afecțiunea trece în stadiu cronic, la pacientele afectate are urmări pe termen lung, precum dureri, și poate duce la infertilitate permanentă.

Prognoza

La administrarea timpurie a tratamentului corespunzător, prognoza bolii este bună. Cca 80% din paciente scapă de probleme datorită tratamentului conservativ. Trebuie împiedicată trecerea în stare cronică.

 

În cazul acestei afecțiuni recomandăm:

UltiCare LT-99


UltiCare LT-99

Este un aparat pentru tratarea și stimularea organismului cu ajutorul câmpului magnetic pulsant de joasă frecvență. Avantajele lui sunt în principal efectele de acțiune împotriva durerii, de reducere a spasmelor musculare, de vindecare, efecte antiinflamatorii și efecte de îmbunătățire a fluxului sanguin. Aparatul este un dispozitiv medical certificat, clasa IIa.

Avantajele utilizării aparatului

UltiCare LT-99

  • este unul din cele două aparate care deține o tehnologie brevetată NTS, care asigură ca organismul să nu devină dependent de tratament
  • puteți folosi aparatul și prin îmbrăcăminte, gips sau atele
  • manevrare ușoară, adecvat pentru seniori și copii
  • îl puteți utiliza chiar dacă aveți implanturi metalice în corp
  • vă puteți trata oricând și oriunde, 365 zile pe an
  • nu are niciun efect secundar
  • tratamentul este absolut sigur
  • oprire automată după încheierea procedurii de tratament