Aritmia cardiacă

Peste

de români suferă de tulburări ale ritmului cardiac, respectiv aritmie

În Europa, peste 14 milioane de oameni suferă de aritmie cardiacă. Numărul acestora crește neîncetat, și lumea medicală se așteaptă ca în anul 2020 în Europa să fie până la 30 milioane de astfel de oameni. În România, de această afecțiune suferă peste 100000 de oameni. Printre cele mai frecvente cauze ale infarctului se regăsesc și bătăile neregulate ale inimii, deci aritmia cardiacă.

Aranjează-ți destinul!

Alegeți să nu faceți parte din această statistică neplăcută! Noi vă oferim o soluție eficientă! Este suficient să completați formularul de contact și puteți încerca aparatul Bioquant gratuit, în confortul de acasă.

Testează gratuit

Simptome
  • palpitații, senzația că inima a sărit peste unele contracții, și alte percepții neplăcute ale pulsului
  • durere în piept și dificultăți de respirație
  • oboseală, senzație de leșin, greață, eventual și amețeală
Categorii de risc

Fiecare simte din când în când contracții neregulate ale inimii. De regulă nu este ceva grav, dar pe de altă parte mulți oameni mor de probleme grave ale sistemului care asigură contracțiile regulate ale inimii. Cea mau frecventă cauză este boala ischemică a inimii. Riscul crește odată cu înaintarea în vârstă, printre alți factori regăsim tensiunea arterială ridicată, tulburări congenitale ale sistemului circulator, care asigură apariția și răspândirea semnalelor electrice în inimă.

Evoluție

Anumite tipuri de aritmie cardiacă nu sunt dăunătoare, altele apar încet, în decurs de câteva luni, chiar și ani, și cresc riscul apariției atacului cerbral sau infarctului. Altele apar brusc, și provoacă moartea subită. Cel mai cunoscut exemplu este fibrilația ventriculară, care provoacă contracția neregulată a  vetriculelor, în locul unei contracții regulate. Dacă în câteva minute nu se aplică masaj cardiac, urmează inevitabil decesul.

La unele tipuri de aritmie se simte durere în zona pieptului, asemănător anginei pectorale. Este provocată de faptul că inima nu reușește să pompeze suficient sânge oxigenat pentru propria necesitate. Insuficiența sângelui oxigenat în creier poate da naștere oboselii, senzației de leșin și amețeală.

Ce să facem

Dacă înregistrați schimbare a ritmului cardiac obișnuit ( puls) sau durere în piept, aveți senzația de leșin sau aveți alte simptome, sunați repede la salvare. (112). Pulsul foarte rapid poate fi redus prin masarea pielii de deasupra arterei carotide, pe care o puteți găsi pe partea din față a gâtului. 

O altă posibilitate este așa-numita manevră Valsalva, strângeți-vă de nas, închideți gura, și cu putere încercați să  expirați aer împotriva închiderii, pentru a crește presiunea din plămâni. Nu vă speriați dacă vi se înfundă urechile.

Dacă sunteți diagnosticat cu aritmie cardiacă, procedați conform indicațiilor medicului. Respectați măsurile de precauție. Dacă constatați orice fel de schimbare față de starea obișnuită, sau înregistrați simptomele periculose menționate mai sus, sunați imediat salvarea. Sunați la salvare și atunci când deveniți martorul unui leșin. Dacă constatați oprirea circulației sanguine, începeți repede resuscitarea ( prin respirație artificială și masaj cardiac) și nu așteptați până la sosirea medicului.

Testează gratuit

Aparatul recomandat în cazul acestei afecțiuni

BIOquant® NS

Este folosit de peste

25 000 de persoane

TESTEAZĂ GRATUIT

De asemenea ne puteți suna în zilele lucrătoare între 9:00 – 17:00.

Nr de telefon: 0359 / 466 335

Contact

Str. Lămâiței nr.5A
Oradea, jud. Bihor
410160

Email: orin@orin.ro
Tel.: +40 359 466 335

Service

Service pentru garanții și post garanție la aparatele: BIOquant, Biotorus și Ulticare

0747 436 893
0359 466 334

eBook Gratuit

 

ÎNCEARCĂ GRATUIT

Pin It on Pinterest

Share This