Arsuri – degerături

În cazul arsurilor recomandăm utilizarea aparatului BioLight. A se utiliza direct în zona afectată,  cel mai bine cu lumina roșie. Începem de la margine spre mijloc.

Arderea cu focul, băuturi calde sau curent electric poate fi medie dar poate pune viața în pericol. Unele arsuri pot fi îngrijite acasă, altele necesită ajutor medical de urgență.

Arsurile reprezintă rănirea difertelor suprafețe ale pielii și țesuturilor mai adândci provocate de diferiți factori chimici sau fizici. Pielea este un organ de protecție important al organismului, care îl protejează de infecții ( din mediul încpnjurător), dezhidratare ( pierderea apei) și pierderea greutății.

Tipuri de arsuri

Arsuri de gradul 1 – cel mai frecvent sunt cauzate de o scurtă atingere cu obiecte calde. Printre simptome regăsim înroșirea, durerea, uneori umflătura.

Arsuri de gradul 2 – sunt  arsuri mai grave. În locul arsurii se produce o bășică, înroșirea este intensivă.

Arsuri de gradul 3 – sunt cele mai adânci și cele mai grave. Paradoxal, sunt mai puțin dureroase decât celelalte tipuri, întrucât se produce o deteriorare.

Testează gratuit

 

Ce să facem

Arsurile și opăririle trebuie răcite cât mai rapid, pentru a nu se deteriora țesuturile mai adânci și pentru a se ameliora durerea, umflătura și pentru a se reduce posibilitatea de apariție a șocului.

 

  1. Îndepărtați cu grijă toată îmbrăcămintea din locul afectat ( înafară de hainele lipite pe pielea arsă), înainte de a se umfla. Nu spargeți bășica, nu îndepărtați resturile de piele, nici nu acționați în niciun fel asupra locului afectat. Există pericol de infecție.
  2. Lăsați să curgă încet apă rece pe locul afecat ( 10 minute, și mai mult – până când durerea se ameliorează). Nu ungeți locul afectat cu unguent, creme sau ulei!
  3. Dacă este vorba de arsură de gradul 1, acoperiți-o cu un material curat, steril, care nu lasă scame. Nu utilizață vată, nici plasture!
  4. Dacă aveți îndoieli în ceea ce privește gravitatea afecțiunii, solicitați ajutor medical.

Testează gratuit

Aparatul recomandat în cazul acestei afecțiuni

Ulticare LT-99

Este folosit de peste

120 000 de persoane

TESTEAZĂ GRATUIT

De asemenea ne puteți suna în zilele lucrătoare între 9:00 – 17:00.

Nr de telefon: 0359 / 466 335

Contact

Str. Lămâiței nr.5A
Oradea, jud. Bihor
410160

Email: orin@orin.ro
Tel.: +40 359 466 335

Service

Service pentru garanții și post garanție la aparatele: BIOquant, Biotorus și Ulticare

0747 436 893
0359 466 334

eBook Gratuit

 

ÎNCEARCĂ GRATUIT

Pin It on Pinterest

Share This