Artrita reumatoidă

de oameni în lume suferă de această afecțiune

Scăpați de urmările neplăcute ale bolii!

Datorită tehnologiilor moderne nu trebuie să faceți parte din aceste statistici. Aparatul BioTorus LT100 are efecte anti-inflamatoare și analgezice, care ajută în tratamentul acestei afecțiuni neplăcute. Nu are niciun efect secundar! Puteți încerca gratuit aparatul înainte de a vă decide să-l achiziționați!

Testează gratuit

Cauze

Artrita reumatoidă are o cauză incertă de apariție, care nu este nici până în prezent clarificată. Este totuși probabil, că la începutul procesului bolii se activează celulele sistemului imunitar, care în procesul autoimun se întorc împotriva propriului corp. Se activează o anumită formă de globule albe, anume T- limfocite. La activarea lor contribuie anumiți markeri de țesut ( antigeni HLA), care nu deosebesc T-limfocitele ca fiind aparținătoare corpului și le atacă.

Activarea T-limfocitelor are ca urmare inflamarea țesutului înconjurător, timp în care în locul procesului de inflamare sunt chemate și celulele imunocompetente. Reacția inflamatorie afectează în primul rând celulele sinoviale ale articulației. Urmările tipice ale acestei inflamații în articulație sunt supraîncălzirea, durerea și umflătura, iar în final limitarea funcției.

Durerile provocate de inflamație, care sunt provocate de umflarea secundară a articulației, apar în timpul atacurilor artritei, dar și în perioada dintre atacuri, fiind lungi și arzătoare.

Simptomele tipice sunt
  • dureri nocturne și matinale ale articulațiilor
  • rigiditatea matinală în 3 sau mai multe articulații, timp de mai bine de o oră
  • umflarea articulațiilor, de obicei articulațiile de bază ale degetelor, și  articulațiile mijlocii ale degetelor
  • senzația generală de îmbolnăvire însoțită de oboseală și epuizare

Chiar dacă în stadiu incipient uneori sunt afectate doar puține articulații, după un anumit timp aproape întotdeauna apare așa-numita poliartrită, adică inflamarea multor articulații mari și mici din corp, atacând deseori articulațiile mâinilor și ale degetelor. Excepție este doar coloana, care înafară de articulația dintre cap și gât ( articulația atlanot- axială), nu este afectată aproape niciodată. În următoarea fază a bolii pot apărea următoarele schimbări tipice:

  • înclinarea degetului spre exterior
  • deformarea gât de lebădă = înclinarea ultimei articulații a degetului în jos
  • deformarea gaură de nasture = „sare“ articulația mijlocie a degetului  în sus
  • nodul reumatic = creșterea unui nodul pe partea articulației, care poate fi  întinsă
  • deformare gât de lebădă la degetul al doilea = nodul reumatic la antebraț

Pot fi afectate nu doar articulațiile ci și alte organe. Aceste manifestări extraarticulare afectează plămânii, inima, ochii, pielea și diferite glande ( lacrimale și salivare). Au în comun faptul că și aici pot apărea reacții inflamatorii urmate de reconstrucția patologică a țesutului.

Terapia

Tratamentul pacientului cu artrită reumatoidă necesită experiență multă precum și o colaborare interdisciplinară între reumatologi , interniști, ortopezi, gimnaști medicali și ergoterapeuți. Sunt la dispoziție următoarele forme de terapie:

  • tratament medicamentos
  • injecții cu preparate din cortizon în articulații
  • gimnastică medicală și fizioterapie
  • ergoterapie și recuperare
  • tratament operativ ( sinovectomie și chirurgie de reconstrucție)
Prognoza

Chiar dacă apar și evoluții pozitive, de obicei artrita reumatoidă evoluează progresiv. Afectarea articulațiilor se observă pe radiografie întotdeauna după câțiva ani. Cu medicamentele din prezent la majoritatea pacienților poate fi frânată evoluția bolii, și deseori se poate controla bine inflamația și durerea, dar totuși nu este mic riscul de invaliditate permanentă. Țelul medicamentelor și a metodelor fizioterapeutice de prevenire ar trebui să fie ghidarea pacienților, menținerea lor – dacă este posibil – fără probleme și a amâna pe cât posibil afectarea articulațiilor să nu se ajungă la îngrijire chirurgicală.

Testează gratuit

Aparatul recomandat în cazul acestei afecțiuni

Biotorus LT-100

Este folosit de peste

120 000 de persoane

TESTEAZĂ GRATUIT

De asemenea ne puteți suna în zilele lucrătoare între 9:00 – 17:00.

Nr de telefon: 0359 / 466 335

Contact

Str. Lămâiței nr.5A
Oradea, jud. Bihor
410160

Email: orin@orin.ro
Tel.: +40 359 466 335

Service

Service pentru garanții și post garanție la aparatele: BIOquant, Biotorus și Ulticare

0747 436 893
0359 466 334

eBook Gratuit

 

ÎNCEARCĂ GRATUIT

Pin It on Pinterest

Share This