Artroza articulației șoldului

%

din oamenii peste 40 ani suferă de un anumit grad de artroză

%

din oamenii peste 70 ani suferă de anu anumit grad de artroză

Această afecțiune este periculoasă, pentru că dacă nu este tratată, poate duce până la invaliditate permanentă, iar această afecțiune atacă după bunul plac articulațiile.

Aranjează-ți destinul!

Datorită tehnologiilor moderne nu trebuie să faceți parte din aceste statistici. Una din soluții pentru prevenție sau un ajutor în tratamentul urmărilor artrozei, este aparatul BioTorus LT 100, care trează cu ajutorul câmpului magnetic. Îmbunătățește regenerarea celulelor, inclusiv a celulelor din cartilagii și din oase, ne scapă de durere și reduce consumul de medicamente. Nu are niciun efect secundar! Puteți încerca aparatul gratuit înainte de a vă decide să-l achiziționați!

Pe noi deja ne-a ajutat Ulticare

Testează gratuit

Artroza articulației șoldului

Suferiți de dureri ale articulației șoldului? Vă îngreunează mersul, și vă este greu să faceți orice fel de mișcare în zona șoldului? Artroza articulației șoldului, denumită și coxartroză, este o afecțiune inflamatorie dureroasă a articulațiilor, care afectează cartilajul și osul. Bineînțeles că este însoțită de limitări, griji și durere, iar la vârste mai înaintate este și cauza invalidității.

Cum să ne îmbunătățim viața când avem coxartroză?

Cel puțin un sfert dintre cei afectați nu cunosc nicio modalitate de tratament și nu au nicio idee cum ar putea să se ajute. Restul apelează de regulă la calmante, medicamente pentru îmbunătățirea elasticității cartilajului, sau se decid pentru operație. Una din modalitățile de a ne îmbunătăți calitatea vieții pentru ca aceasta să devină normală, este magnetoterapia. Dispozitivul Biotorus tratează cu ajutorul câmpului magnetic. Îmbunătățește regenerarea celulelor fără efecte secundare, ne ajută să scăpăm de durere, inflamații și limitări. De asemenea în timp se ajunge la reducerea administrării medicamentelor. Referințe de la clienți găsiți AICI.

Oferiți-vă o viață normală, sănătoasă

Opriți degenerarea articulațiilor și durerea provocată de mișcare. Ajutați celulele să se regenereze, astfel recăpătați mobilitatea articulației afectate, înlăturați durerea, și vă răsfățați astfeș cu senzația de om fericit. Priviți video-urile despre persoanele pe care le-a ajutat magnetoterapia pentru astfel de dureri. Testați-i și Dvs efectele fără angajamente, gratuit.

Mai multe despre artroza articulației șoldului

Osteoartroza este o afecțiune inflamatorie cronică a articulațiilor, care afectează cartilajul și osul. Cartilajul se subțiază și pierde suprafața fină, osul se întărește exagerat, începe să aibă o formă neregulată și uneori produce chisturi. La suprafața osului apar proeminențe spinoase și articulația se inflamează puternic, lichidul care în condiții normale unge articulația conține particule de diferite cristale osoase și chimice.

Locurile afectate

Durerea în cazul osteoartrozei apare predominant la ligamente în jurul articulațiilor afectate. Deseori suferă genunchii, articulațiile șoldului, articulațiile mici dintre vertebre ( mai ales la coloana cervicală și lombară),articulațiile mâinilor și picioarelor. Chiar dacă radiografia ilustrează evident schimbările artrozei, nu arată obligatoriu gradul sau locul unde se semnalează durerea.

Simptome tipice
 • Durere care se agravează la anumite mișcări. Poate fi într-un singur loc, sau în mai multe locuri deodată, eventual doar punctuală, și nu întotdeauna este resimțită în articulația afectată. De exemplu osteoartroza articulației șoldului poate provoca dureri și la partea de șezut, pulpă sau genunchi, cazurile grave se manifestă în timp de liniște și noaptea.
 • Mobilitate limitată, rigiditate și instabilitatea articulației afectate. Rigiditatea este caracterizată de mișcare, dar în același timp poate fi cauzată și de imobilitate.
 • Deformarea –  osteoartroza coloanei este provocată de exemplu și de postura anormală a corpului.
Apariție

Osteoartroza afectează persoanele de toate rasele și apare în întreaga lume. Numărul de bolnavi crește brusc odată cu vârsta, iar osteoartroza genunchiului sau a articulației șoldului este la persoanele vârstnice cea mai frecventă cauză a invalidității musculo- scheletice. Radiografia la persoanele peste 80 de ani arată schimbări vizibile care afectează 85 % din oameni.

Bărbații precum și femeile sunt amenințați de același risc de dezvoltare al osteoartrozei articulației șoldului, în majoritatea cazurilor cauza nefiind cunoscută, poate avea legătură cu afecțiuni ale articulației șoldului moștenite sau din copilărie (dislocare congenitală de șold) sau alunecarea epifizei ( afectarea osului lung).

La femei este de două ori mai mare riscul de apariție a osteoartrozei genunchilor și mâinilor, decât la bărbați.

Bărbații sunt mai predispuși la apariția osteoartrozei în locuri mai rar așteptate, de exemplu la coate.

Prognoza

Osteoartroza are o evoluție cronică, iar creșterea în intensitate a durerii și incapacitatea de mișcare nu sunt în niciun caz inevitabile. La o diagnosticare timpurie se poate ajuta la încetinirea agravării bolii prin tratament și schimbarea stilului de viață. Mișcarea regulată, nu foarte bruscă, în principal dacă este recomandată de fizioterapeut, face posibilă păstrarea mobilității articulațiilor și ameliorează durerea. La multe persoane afecțiunea atacă doar una sau două articulații, însă uneori capătă dimensiuni mai mari.

Tratamentul

Țelul tratamentului este de a ameliora durerea și de a păstra, eventual de a îmbunătăți mobilitatea.

Persoanelor cu osteoartroză le fac bine următoarele:

 • Păstrarea greutății corpului, exercițiile fizice, pe cât posibil, evitarea activiății solicitante pe termen lung.
 • Insuficiența mișcării agravează starea de sănătate.
 • Utilizarea ajutorului în mers, eventual și căruciorul cu rotile, în vană ajutorul cu suporți, circulatul cu liftul, importantă este creșterea mobilității și a nu fi condamnat la ajutorul altor persoane.
 • Fizioterapia și hidroterapia, inclusiv aplicarea căldurii local; trebuie să fie utilizate atele, pentru a se împiedica mișcarea anormală.
 • A se utiliza tălpici pentru pantofi pentru reducerea durității tălpii.
 • Tratament adjuvant, de exemplu acupunctura.
Medicamente

Dacă articulația este foarte inflamată, se poate prescrie o doză mai mare de medicamente din grupa NSA. Trebuie însă ținut minte faptul că acele medicamente au efecte secundare asupra sistemului digestiv și asupra rinichilor, de aceea nu sunt adecvate pentru:

 • persoanele vârstnice
 • persoanele cu ulcer duodenal
 • astmatici
 • persoanele cu boli ale inimii
Tratament chirurgical

Dacă nu se obțin ameliorări prin schimbarea stilului de viață și medicamente, atunci se utilizează tratament chirurgical cu următorul țel:

 • îndepărtarea fragmentelor de oase și resturilor din articulație
 • îndreptarea din nou a capetelor oaselor ( osteotomia) și ameliorarea solicitării articulației
 • unirea capetelor oaselor în fanta comună a articulației ( artrodeza); uneori totuși este mai prietenoasă o articulație rigidă fără durere decât cu durere și instabilă
 • înlocuirea articulațiilor ( artrplastie de substituție) – în prezent aceste operații ale genunchilor și articulației șoldului au foarte mare succes, iar articulațiile înlocuite rezistă 10-15 ani, doar că operațiile repetate nu mai au atât de mult succes. ( articulațiile artificiale uneori cedează sau se inflamează).

Testează gratuit

Aparatul recomandat în cazul acestei afecțiuni

Biotorus LT-100

Este folosit de peste

120 000 de persoane

TESTEAZĂ GRATUIT

De asemenea ne puteți suna în zilele lucrătoare între 9:00 – 17:00.

Nr de telefon: 0359 / 466 335

Contact

Str. Lămâiței nr.5A
Oradea, jud. Bihor
410160

Email: orin@orin.ro
Tel.: +40 359 466 335

Service

Service pentru garanții și post garanție la aparatele: BIOquant, Biotorus și Ulticare

0747 436 893
0359 466 334

eBook Gratuit

 

ÎNCEARCĂ GRATUIT

Pin It on Pinterest

Share This