Atacul de cord
by-pass
%
dintre oameni mor ca urmare a infarctului
Infarctul miocardic
Chiar dacă cel mai frecvent această afecțiune apare la persoanele cu vârstă mai înaintată, uneori ca urmare a unui stil de viață neadecvat pe termen lung, îi poate afecta și pe cei tineri până în 25 ani. Afecțiunea aceasta pune viața în pericol, unde mortalitatea este de 25%.
Aranjează-ți destinul!
Datorită tehnologiilor moderne nu trebuie să faceți parte din aceste statistici. Una din soluții pentru prevenire sau un ajutor în tratamentul urmărilor infarctului, este aparatul laser BIOquant®NS. Nu are niciun efect secundar! Ajută la reglarea nivelului grăsimilor sanguine precum colesterolul LDL și trigliceridele. Ajută la dilatarea treptată a vaselor sanguine. Reduce vâscozitatea sângelui – scade efortul depus de inimă. Puteți încerca gratuit aparatul înainte de a vă decide să-l achiziționați!
Testează gratuit
Când omul
…suferă un atac de cord, parte din inima lui moare, pentru că se întrerupe oxigenarea sângelui. Întotdeauna atunci sunt întrerupte și caracteristicile electrice ale inimii pot lua naștere aritmii, uneori chiar și mortale. Prognoza este mai bună dacă este afectată doar o mică parte a mușchiului, mai ales în spate și în lateral, și nu este afectat sistemul responsabil de ritmul cardiac.
Cele mai grave sunt atacurile de cord ale ventriculului stâng, care asigură distribuirea sângelui în întregul organism.
Infarctul care afectează peste 40 de procente din mușchiul inimii duce în general la invaliditate sau deces.
Inima este totuși un organ extrem de rezistent. Chiar dacă o parte din ea moare, restul nu încetează să lucreze. Situația poate fi comparată cu un atlet cu mușchiul rupt la picior. Până când mușchiul nu se vindecă, randamentul lui scade. Dacă inima Dvs a fost afectată, infarctul a slăbit-o, și de aceea nu poate pompa atât de mult sânge ca înainte. Asemenea mușchiului afectat la picior, și inima pentru a se reface are nevoie de odihnă. De aceea este foarte important să nu o suprasolicităm până când starea acesteia se ameliorează.
Treptat, când infarctul slăbește, în locul afecat începe să se creeze o cicatrice solidă.
Această stare durează de obicei între 4 și 6 săptămâni. Această perioadă depinde de dimensiunea părții afectate și de propria capacitate de însănătoșire. De aceea medicii recomandă o gamă diversă de activități pentru fiecare pacient în parte.
Atacul de cord – simptome
- Durere intensă sau senzație de tensiune în spatele osului toracic care durează mai mult de 15 minute.
- Uneori durerea poate apărea în zona stomacului sau în spate.
- Durerea explodează din piept în umăr, mână, spate și fălci.
- Dificultăți de respirație, uneori leșin.
- Greață, vărsături, transpirație intensă și anxietate.
Factorii de risc ai atacului de cord pe care îi putem influența
- Tensiunea mare, însemnând valori pe timp îndelungat mai mari de 140/90
- Nivelul ridicat al colesterolului din sânge.
- Diabet, mai ales tipul II, care apare la adulți.
- Fumatul – conform estimărilor 30-40% din decese sunt provocate de atacul de cord
- Obezitatea
Alți factori de risc sunt: un mod de viață sedentar, stress-ul, nivelul ridicat al homocisteinei și al fibrinogenului.
Ce să facem?
La apariția primelor simptome, sunați salvarea. ( 112). Nu mergeți singuri la medic, nici nu pierdeți timpul cu sunatul medicului personal. Cei care amână sunatul și iau tablete împotriva arsurilor la stomac sau așteaptă să le treacă durerea, sunt deseori în pericol de moarte. Chiar dacă supraviețuiesc, pot rămâne cu o afecțiune permanentă la inimă, care ar fi putut fi prevenită cu o intervenție medicală de specialitate efectuată la timp.
Până vine salvarea, luați o aspirină cu o cantitate mică de lichid și dacă aveți nitroglicerină, administrați-o conform prospectului. Aspirina împiedică formarea trombilor în continuare, nitroglicerina dilată vasele sanguine și reduce solicitarea activității inimii.
Nu mâncați și nu beți absolut nimic!
Convalescența și recuperarea
Pacienții ar trebui să se ridice și să se miște cât de repede. De obicei sunt externați după o săptămână și încadrați într-un program cardiologic care conține un grup de exerciții selectate, indicații în ceea ce privește alimentația, recomandări în ceea ce privește modul de viață și recomandări în general.
Recuperarea poate accelera semnificativ revenirea și poate reduce șansele ca problemele Dvs cu inima să se repete pe viitor. În timpul programului de recuperare veți face exerciții pe banda de alergare, bicicletă sau banda de mers pe jos. Veți fi sub supravegherea asistentei medicale sau a unui alt specialist de recuperare. Începeți cu un tempo moderat, urmăriți programul de exerciții sigur, care vă ajută după un timp să vă întăriți. Treptat veți fi capabil să treceți la un program mai intensiv care vă va da posibitatea să munciți mai mult și mai solicitant.
TESTEAZĂ GRATUIT
De asemenea ne puteți suna în zilele lucrătoare între 9:00 – 17:00.
Nr de telefon: 0359 / 466 335
Contact
Str. Lămâiței nr.5A
Oradea, jud. Bihor
410160
Email: orin@orin.ro
Tel.: +40 359 466 335