Care dintre noi n-ar avea poftă de o înghețată rece sau un pahar de băutură răcoritoare pe plajă, acum când este atât de cald? Diabeticii ar trebui să aibă mare grijă cu aceste tentații estivale. Iată de ce.

Diabetul necesită disciplină

Adevărul e că la diabetici, disciplina nu are concediu sau vacanță, de aceea ei trebuie să aibă grijă tot timpul cu alimentația, să fie regulată și rațională. N-au voie să uite regula cea mai importantă: aportul energetic ar trebui să fie egal cu consumul energetic. În caz contrar, pot apărea următoarele simptome: senzație puternică de sete, cantitate mare de urină eliminată, pierderea poftei de mâncare, somnolență, dureri de cap, puls mărit, etc. De aceea, dacă observați astfel de simptome, ar trebui să vă măsurați nivelul glicemiei și să vă faceți analiză  pentru determinarea prezenței acetonei în urină.

Din păcate, diabetul este o boală incurabilă

Diabetul, este o afecțiune cronică, progresivă. În practică asta înseamnă că această afecțiune se agravează treptat, odată cu trecerea timpului. În cazul diabetului apar complicații acute și cronice, mai exact sunt afectate vasele sanguine mari și mici, precum și nervii.  Sunt numeroase riscuri pe care le prezintă această afecțiune, de aceea pacienții ar trebui să trateze cu responsabilitate această afecțiune. La niciuna din mesele principale ale diabeticului nu poate lipsi apa, și nu doar vara. Trebuie să consumați măcar 2-3 litri de apă pe zi. Trebuie să fiți foarte atenți și atunci când alegeți un vin. Cel mai recomandat este cel sec, cu un conținut scăzut de zahăr și energie. Medicii nu recomandă consumul de bere, tocmai datorită conținutul mare de zaharide și energie. De asemenea, nu sunt recomandate nici băuturile distilate.

Fiecare diabetic ar trebui să aibă în vedere aceste două aspecte, înainte de a pleca în concediu.

  1. Insulina, de care are nevoie trebuie să fie întotdeauna la el. Bagajul se poate pierde, sau sticluța cu insulină se poate deteriora în bagaj.
  2. E bine să aibă asupra sa și confirmarea de la medic, cu privire la diagnostic și modalitatea de tratament. Diabeticii nu trebuie să piardă activitățile estivale precum înotul, plimbările, etc. Trebuie doar să aibă o grijă mai mare. Ceea ce ar fi bine totuși să evite un astfel de pacient, sunt scufundările. În timpul acestei activități se poate ajunge la hipoglicemie. Dacă totuși nu vă puteți abține, asigurați-vă că faceți asta împreună cu un scafandru profesionist, și că vă cunoaște diagnosticul.

Știm cum vă puteți face mai ușoară viața, chiar dacă aveți diabet.

În introducerea acestui articol ați aflat că pot apărea complicații acute și cronice, prin afectarea vaselor sanguine mari, mici și a nervilor. Dispozitivul medical BIOquant NS, utilizat în prezent de peste 20 000 de oameni din Europa, crește capacitatea globulelor roșii de a lega și de a transporta oxigen, astfel fiind îmbunătățită funcția organelor, precum și întreg metabolismul. Acest dispozitiv asigură dilatarea treptată a vaselor sanguine, reduce vâscozitatea sângelui și astfel inima nu mai este atât de solicitată. Cel mai important este faptul că îl puteți lua peste tot cu Dumneavoastră, chiar și în concediu.

Iată cum  BIOquant NS vă poate îmbunătăți calitatea vieții.

Dacă ați ajuns să citiți până aici, probabil vă voi face acum o bucurie. Puteți încerca gratuit acest dispozitiv medical BIOquant NS, în cadrul unui proiect național, fără niciun angajament din partea Dvs. Este suficient să completați formularul de înscriere AICI, iar în 72 ore vă vom contacta pentru a stabili o programare.

ÎNCEARCĂ GRATUIT

Pin It on Pinterest

Share This