Avocado este un fruct unic și valoros și ar trebui să fie nelipsit din dieta unui diabetic.

În plus, este ideal și pentru persoanele care suferă de hipertensiune, cataractă, sau probleme cu stomacul. Acest fruct are și efecte terapeutice dar este bun și pentru prevenție, datorită faptului că are în compoziție substanțe foarte prețioase – mannoheptulose. Când organismul primește aceste substanțe, începe să scadă semnificativ nivelul glicemiei. Celulele nervoase precum și alte organe, încep să absoarbă activ glucoza, ceea ce duce la creșterea randamentului nostru, ne putem concentra mai bine, suntem mai bine dispuși, și ne întărește. Avocado conține o gamă largă de vitamine, una dintre ele fiind B6 (piridoxină), care participă la toate procesele metabolice din organism, iar pentru persoanele care consumă foarte multă carne sau pentru cei care au afecțiuni cardio- vasculare este ideal.

La diabetici  avocado este alimentul cel mai important, datorită conținutului bogat de minerale precum cupru și potasiu, astfel acest fruct minunat ajută la crearea unui echilibru chimic în organism.

O parte din el este formată din grăsimi, care se absorb foarte ușor în organism, precum și multe săruri minerale.

Vă sugerăm o rețetă foarte ușoară:

Salată de avocado și grapefruit pentru diabetici

Această salată este ideală pentru cină, în orice fel de dietă, și este benefică în special diabeticilor. Avem nevoie de:

  • Jumătate de cană ceapă roșie tăiată solzișori
  • 1 bucată avocado (destul de mare)
  • 1 grapefruit
  • 1 lămâie mare
  • 4 frunze de busuioc proaspăt
  • O treime dintr-o cană de semințe de rodie
  • Câteva frunze de salată verde
  • O linguriță de ulei de măsline

Se taie avocado în felii mai mici, se stoarce peste el lămâia ca să nu se oxideze, apoi se adaugă grapfruit-ul tăiat felii, salata verde, ceapa, frunzele de busuioc rupte în bucăți mai mici (nu tocați, ci doar rupeți frunzele pentru a păstra aroma). Presărați semințele de rodie,   adăugați uleiul de măsline, sare, piper, amestecați,   și salata este gata.

Poftă bună!

 

ÎNCEARCĂ GRATUIT

Pin It on Pinterest

Share This