Cotul tenismanului

Această boală afectează aproximativ 3% din populație și este o afecțiune a aparatului locomotor provocată cel mai frecvent de suprasolicitarea mușchilor și tendoanelor. Afecțiunea apare și la femei și la bărbați și prezintă modificări patologice la nivelul tendoanelor, ligamentelor și a capsulelor articulare la oase.

Scăpați de urmările neplăcute ale bolii!

Datorită tehnologiilor moderne nu trebuie să fiți parte din statistici. Aparatul UltiCare LT 99 tratează cu ajutorul câmpului magnetic. Îmbunătățește circulația sanguină fără efecte secundare, ajută la regenerarea celulelor, reduce durerea și consumul de medicamente. Nu are niciun efect secundar! Puteți încerca aparatul gratuit înainte de a vă decide să-l achiziționați!

Testează gratuit

Cotul tenismanului/ epicondilita laterală/ este o stare dureroasă în partea exterioară a articulației cotului. Această durere tipică este provocată de reacția inflamatorie a tendoanelor la mușchii antebrațului, care mișcă încheietura mâinii și mâna în sus / mușchii extensori/. Epicondilul este pintenul osos al osului umărului, care poate fi bine palpat pe partea exterioară și interioară a cotului. În acest loc se fixează mușchii antebrațului.

 

Care este cauza apariției și la cine apare cel mai des?

Epicondilita laterală este des numită cotul tenismanului. Îi supără pe tenismani mai ales la lovitura backhand. Cauza apariției este lovitura mingii efectuată prost și echipamentul necorespunzător.

Paradoxal este faptul că apare frecvent și la cei care nu sunt sportivi, după o activitate repetată, care solicită prea mult mușchii antebrațului/ zugrăvirea, montarea mobilierului sau tunsul pomilor/. Uneori poate fi un moment incipient și o lovitură obișnuită la partea exterioară la cot ( de perete sau tocul ușii). Astfel apare contuzia și ruptura tendoanelor mușchilor antebrațului care este urmată de o reacție inflamatorie de apărare și sindrom dureros. Cotul tenismanului poate apărea la orice vârstă, dar cel mai frecvent supără persoanele cu vârsta între 35 – 50 ani. Afectează în mod egal ambele sexe.

Cum se diagnostichează cotul tenismanului?

Baza diagnosticării este anamneza amănunțită – descrierea apariției și cronologia problemelor. Evaluarea clinică cu manevre ce provoacă durere în zona epicondilului lateral completează stabilirea diagnosticului. Durerea este foarte diferită și variază de la durere medie în cazul presiunii asupra epicondilului până la durere gravă înțepătoare la mișcarea antebrațului în sus, sau la ridicarea obiectelor mai grele.

Examinarea prin radiografie de obicei nu indică schimbări patologice. O diagnosticare mai amănunțită se face prin investigație RMN și cu ultrasunete.

Care este tratamentul?

Tratamentul conservativ complet aduce în majoritatea cazurilor succes.

  • Cea mai importantă este îngrijirea membrului superior prin menținerea activităților zilnice.
  • Tratamentul medicamentos cu antiinflamatoare sub formă orală în combinație cu aplicarea locală a unguenților antiinflamatorii.
  • Fizioterapie – electroterapie, laser, magnetoterapie, crytoterapie, lampa bioptron.
  • După cedarea durerilor este necesară extinderea mușchilor și tendoanelor antebrațului și apoi consolidarea acestora.
Cum se tratează starea dureroasă cronică?

Dacă durerea persistă peste 6-8 săptămâni de tratament atunci vorbim de stare cronică. În aceste cazuri se apelează deseori la aplicarea injecției cu cortizon în zona dureroasă. Această injecție este foarte eficientă și populară, dar aplicarea repetată a injecțiilor aduc efecte secundare în structura ligamentelor.

Testează gratuit

Aparatul recomandat în cazul acestei afecțiuni

Ulticare LT-99

Este folosit de peste

120 000 de persoane

TESTEAZĂ GRATUIT

De asemenea ne puteți suna în zilele lucrătoare între 9:00 – 17:00.

Nr de telefon: 0359 / 466 335

Contact

Str. Lămâiței nr.5A
Oradea, jud. Bihor
410160

Email: orin@orin.ro
Tel.: +40 359 466 335

Service

Service pentru garanții și post garanție la aparatele: BIOquant, Biotorus și Ulticare

0747 436 893
0359 466 334

eBook Gratuit

 

ÎNCEARCĂ GRATUIT

Pin It on Pinterest

Share This