Învățați să recunoașteți semnele de avertizare ale atacului cerebral!

  • Fața devine brusc rigidă sau simțim că nu ne putem controla mușchii feței,  mușchii mâinilor, ai picioarelor. Este important să acordăm atenție acestor semne în mod special dacă apar pe o singură parte a corpului.
  • Confuzie bruscă, vorbire îngreunată.
  • Agravare bruscă a vederii la un singur ochi, sau uneorii la ambii.
  • Apariția bruscă a durerii de cap fără niciun motiv.

Oricare dintre aceste simptome poate să fie temporară, să dureze doar câteva minute. Așa se manifestă ”mini-accidentul vascular”, denumit și atac ischemic cerebral tranzitoriu. (AIT)

Acesta este un simptom prevestitor important al unui atac cerebral vascular și de aceea este necesară intervenția imediată a unui cadru medical de urgență. Nu ignorați aceste semnale de avertizare!  

Ce e de făcut dacă apar semnale de avertizare ale atacului cerebral?

Să acționăm! Dacă observăm aceste simptome este important să reținem:

  • Nu este obligatoriu să apară toate simptomele la fiecare atac. Nu ignorați simptomele  chiar dacă au durat puțin și nu au mai apărut!
  • Urmăriți timpul! Când au apărut primele simptome? Această întrebare importantă o veți primi ulterior din partea medicilor.
  • Dacă Dvs sau cineva în apropiere are una sau mai multe dintre simptomele amintite, nu ezitați! Sunați imediat la 112 să vă trimită ajutoare. (ideal este să vă trimită o ambulanță dotată cu aparatură de resuscitare).
  • Dacă nu aveți posibilitatea să chemați un echipaj de urgență, rugați pe cineva să vă ducă la spital.

Dacă sunteți lângă cineva care prezintă simptome de accident vascular, așteptați-vă să opună rezistență – să neglijeze simptomele și să respingă ajutorul. Asigurați-vă că va primi ajutor specializat imediat!  La spital la urgențe vor constata dacă acele simptome au legătură cu un accident ischemic tranzitoriu sau cu alte probleme de sănătate.

Țineți minte! Trebuie acționat, nu așteptați!

Sperăm că nimeni dintre apropiații Dvs nu va suferi niciodată vreun infarct sau accident vascular. Dar dacă, Doamne ferește se va întâmpla, puteți preveni riscul complicațiilor și puteți chiar salva viața celor în cauză dacă cunoașteți semnalele care prevestesc un accident vascular și veți acționa la timp.

Una din metodele foarte simple și la îndemână în prevenirea unui accident vascular este terapia laser.

Utilizarea regulată a aparatului cu laser BIOquant NS poate regla nivelul colesterolului și a celorlalte grăsimi din sângele Dvs, reduce probabilitatea de a se produce cheaguri de sânge (tromboză), ajută la stabilizarea tensiunii arteriale, o mai bună sangvinizare a creierului, astfel îmbunătățind și memoria Dvs si previne apariția atacului cerebral sau infarctul.

Puteți comanda o testare gratuită a acestui aparat și o analiză gratuită a stării de sănătate, pe pagina noastră de internet www.orinro.ro în secțiunea ”Testează aparatul” sau la numărul de telefon 0359/ 466 334.

ÎNCEARCĂ GRATUIT

Pin It on Pinterest

Share This