Diabetul

Fiecare al doilea diabetic are tensiunea arterială mărită și modificări ale lipidelor

Anual mor de diabet aproximativ

persoane

Aranjează-ți destinul!

Aveți acest diagnostic neplăcut și ați dori să scăpați de simptomele acestuia? Noi vă oferim soluția eficientă! Este suficient să completați formularul de contact și puteți încerca aparatul Bioquant NS gratuit în confortul căminului Dvs.

Pe noi deja ne-a ajutat BIOquant NS

Testează gratuit

Față de anul 2000 numărul diabeticilor a crescut cu 20%. Anual sunt diagnosticate 64000 de cazuri noi de diabet (incidența). Și ce îi supără cel mai frecvent pe diabetici? La 31.12.2010 fiecare al doilea diabetic întâmpina creșterea tensiunii arteriale și modificări ale lipidelor, fiecare al 6-lea diabetic are ochii afectați (glaucom sau probleme cu retina), iar la fiecare al 9-lea apar probleme cu rinichii. Conform statisticilor din țara noastră, anual mor 17285 persoane din cauza diabetului. Este vorba doar de decese cauzate de complicațiile diabetului. Informațiile cu privire la numărul diabeticilior decedați din cauza bolilor care însoțesc diabetul (de exemplu infarct) nu se prelucreaza oficial.

În cazul diabetului recomandăm utilizarea dispozitivului laser BIOquant pentru tratarea sângelui. Crește capacitatea globulelor roșii de a lega și transporta oxigenul, ceea ce îmbunătățește funcția fiecărui organ și metabolismul. Asigură dilatarea treptată a vaselor sanguine, reduce vâscozitatea sângelui, astfel se reduce suprasolicitarea inimii.

 

Testează gratuit

Diabetul este o afecțiune cronică, a cărei rată de incidență crește neîncetat în România. În prezent vorbim de diabet ca și despre epidemia mileniului trei. În prezent, în lume sunt aproximativ 140 de milioane de diabetic, iar conform studiilor, peste 25 de ani, numărul acestora va fi de 300 milioane.

Diabetul este o boală a metabolismului. Cea mai semnificativă simptomă este creșterea nivelului glicemiei (hiperglicemia). Creșterea nivelului glicemiei (hiperglicemia) este o consecință a tulburării secreției de insulină. La diabet, pe lângă prelucrarea cu dificultate a zahărului în organism, se ajunge și la tulburări ale prelucrării grăsimilor, proteinelor, substanțelor minerale și a apei. Cu trecerea timpului, valorile crescute ale glicemiei duc la afectarea vaselor sanguine. Deteriorarea vaselor sanguine mici (microangiopatia diabetică) se manifestă prin agravarea vederii, scăderea funcției rinichilor și a nervilor. Modificările în vasele sanguine mari (macroangiopatia diabetică) cauzează o sangvinizare deficitară a membrelor, inimii și creierului.

Diabetul are diferite simptome iar la debutul bolii nu apar întotdeauna toate deodată. Printre simptomele cele mai frecvente ale diabetului sunt oboseala însoțită de scăderea în greutate, apoi urinările frecvente și senzația de sete.  

Diabetul de tip „1“

Apariția diabetului de tip 1 de obicei este semnificativă și rapidă. Simptomele se manifestă vizibil, și de aceea bolnavul ar trebui să se adreseze medicului imediat ce observă aceste simptome. Se întâmplă ca uneori să se ajungă la pierderea conștienței pacientului, și starea sa să fie atât de gravă încât să fie nevoie de transportarea acestuia la terapie intensivă. Apoi poate dura și câteva zile până boala se stabilizează, pentru a se putea începe cu tratamentul obișnuit.

Diabetul de tip „2“

Diabetul de tip doi în faza incipientă poate fi fără simptome, abia în formă evoluată încep să apară primele manifestări. Pacienții cu acest diagnostic de obicei sunt supraponderali sau obezi. Uneori boala se depistează întâmplător, de exemplu atunci când pacientul se prezintă la un control de rutină pentru alte afecțiuni. Se întâmplă ca bolnavul să ajungă la medic abia când deja are probleme legate de complicațiile diabetului. Poate fi vorba de tulburări de vedere, mâncărimi la membrele inferioare, răni care se vindecă greu, fenomene purulente sau fungice la nivelul pielii.

Diabeticii sunt mult mai mult expuși afecțunilor vasculare, ateroscleroză, afectarea nervilor, infecții, afectarea vederii, chiar orbire sau infecții dermatologice. Pacienții suferinzi de diabet sunt din acest motiv condamnați la îngrijire medicală permanentă. Cei afectați nu reacționează la boală la fel. La fiecare pacient însă, este importantă menținerea nivelului optim al zahărului și grăsimilor în sânge. La diabet sunt esențiale trei aspecte: dieta, reglarea greutății corporale, exercițiile fizice. Simptomele afecțiunii pot fi ameliorate, sau chiar eliminate, dacă veți respecta cu strictețe indicațiile medicului curant.

Printre cele mai grave complicații ale diabetului, care necesită ajutor medical imediat, regăsim hipoglicemia, hiperglicemia și rănile.

Hipoglicemia este scăderea nivelului zahărului din sânge. La diabeticii adulți această tulburare apare de obicei ca urmare a mesei întârziate sau omise, sau în cazul efortului fizic neplanificat. Printre simptomele hipoglicemiei regăsim amorțirea gurii, transpirația rece, senzația de palpitații în piept și foame.

Primul ajutor în acest caz îl constituie zahărul sub orice formă. Puteți bea un suc de portocale dulce, sau o băutură carbogazoasă rece, sau mâncați un baton de ciocolată. Diabeticii ar trebui să fie pregătit întotdeanua pentru hipoglicemie și să poarte asupra lor bomboane.

Hiperglicemia înseamnă nivel crescut al zahărului din sânge. Printre simptomele medii regăsim urinarea frecventă excesivă, poftă de mâncare crescută sau setea, tulburări de vedere și amețeli.

În multe cazuri hiperglicemia nu este însoțită de niciun fenomen vizibil. Atunci poate fi descoperită doar prin examenul de sânge. Hiperglicemia puternică se manifestă prin pierderea poftei de mâncare, crampe abdominale, greață și vârsături, dezhidratare, oboseală puternică, respirație accelerată și somnolență.

Având în vedere că la diabetici rănile se vindecă greu, mai ales la picioare, se poate ajunge foarte ușor la infecții. În cele din urmă și dintr-o mică zgârietură se poate dezvolta cangrena, care duce apoi la amputarea membrului respectiv.

Testează gratuit

Aparatul recomandat în cazul acestei afecțiuni

BIOquant® NS

Este folosit de peste

25 000 de persoane

TESTEAZĂ GRATUIT

De asemenea ne puteți suna în zilele lucrătoare între 9:00 – 17:00.

Nr de telefon: 0359 / 466 335

Contact

Str. Lămâiței nr.5A
Oradea, jud. Bihor
410160

Email: orin@orin.ro
Tel.: +40 359 466 335

Service

Service pentru garanții și post garanție la aparatele: BIOquant, Biotorus și Ulticare

0747 436 893
0359 466 334

eBook Gratuit

 

ÎNCEARCĂ GRATUIT

Pin It on Pinterest

Share This