Durerea articulației temporo-mandibulare
În cazul durerii temporo- mandibulare recomandăm utilizarea aparatului UltiCare LT99. Pentru durere utilizați efectul analgezic al aparatului, iar pentru vindecare, efectul antiinflamator și miorelaxant.
Este o boală a articulației temporo- mandibulare, care se găsește între osul temporal și maxilarul inferior. ”Cu ajutorul acestei articulații se deschide gura”, vă va descrie dentistul pe scurt problema… Chiar dacă se explică mai amănunțit nu vă ajută mai mult decât înainte de stabilirea diagnosticului.
Testează gratuit
Când trebuie vizitat medicul?
Durerea acestei articulații de regulă se manifestă doar prin mici simptome, care dispar repede. Printre acestea se regăsesc durerile de cap și de dinți, durerea de gât, umeri sau spate, dar și sunete ciudate în timpul deschiderii sau închiderii gurii. Anumite simptome totuși pot fi periculoase. Dacă simțiți durere atunci când deschideți gura sau vă spălați pe dinți, sau vă doare capul insuportabil, consultați neapărat un medic.
Străduiți-vă să îmbunătățiți circulația
O circulație mai bună în jurul maxilarului inferior poate fi obținută prin comprese calde, sau eventual și reci. Dar nu alternați niciodată compresele calde cu cele reci. Aplicați compresele pe partea laterală a maxilarului. Încercați-le pe ambele, ca să vă dați seama care vă ajută. De asemenea puteți masa finuț locul din jurul articulației temporo- mandibulare. Dacă se ve îmbunătăți circulația, vă veți simți mai bine.
Susținerea maxilarului
Cumpărați-vă protecție pentru dinți, la fel cum folosesc boxerii. Introduceți-o în apă caldă, pentru a se înmuia. Apoi introduceți-o în cavitatea bucală și mușcați, pentru a se mula după forma dinților. Protecția va întări maxilarul inferior și pentru o perioadă ameliorează problemele.
Alimentația moale
În timpul durerilor puternice consumați alimente moi și pasate. Și acest lucru poate aduce îmbunătățiri.
Poziția corectă a corpului
Persoanle care lucrează la birou ar trebui să aibă grijă la poziția corectă. Nu aveți voie să vă răzemați de birou, nici să vă sprijiniți bărbia. Maxilarul inferior ar trebui să fie întotdeanua la nivelul claviculei. Nu aveți voie să aveți urechile mai în față decât umerii. Mulți pacienți cu sindromul articulației temporo- mandibulare suferă și de dureri de spate. Între aceste probleme există o legătură reciprocă.
Aruncați perna!
În locul pernei, puneți-vă sub cap un prosop rulat, de grosimea pumnului. Un alt prosop îl puneți pe spate, iar sub genunchi puneți perna. Somnul în această poziție – toată noaptea culcat pe spate – acționează liniștitor asupra maxilarului. Dar dacă dormiți într-o parte? Pentru acest lucru există un sfat simplu – puneți în stânga și dreapta capului punguțe cu mazăre. Astfel, inconștient nu vă veți întoarce într-o parte.
Scrâșnitul dinților
Durerea articulației temporo- mandibulare îi afectează în principal pe cei care în timpul somnului scârșnesc din dinți.
De încheiere – 7 obiceiuri proaste, de care trebuie să scăpați
Pacienții suferinzi de durere a articulației temporo- mandibulare, pot contribui și singuri pentru a scăpa de dureri. Ce obiceiuri proaste trebuie să evitați?
- nu dormiți pe burtă, cu capul întors într-o parte
- nu citiți și nu vă uitați la televizor culcat pe spate și cu capul întors în unghi mare
- nu țineți receptorul telefonului între umăr și mandibulă
- nu purtați pe umăr genți grele
- nu efectuați activități în timpul cărora trebuie să țineți capul aplecat, de exemplu zugrăvirea plafonului
TESTEAZĂ GRATUIT
De asemenea ne puteți suna în zilele lucrătoare între 9:00 – 17:00.
Nr de telefon: 0359 / 466 335
Contact
Str. Lămâiței nr.5A
Oradea, jud. Bihor
410160
Email: orin@orin.ro
Tel.: +40 359 466 335