Durerea de cap

Durerea de cap nu trebuie cu siguranță subestimată, pentru că reduce semnificativ calitatea vieții, în cele din urmă poate fi însoțită de afecțiuni grave.

Categoria durerilor de cap este foarte mare, unele pot fi condiționate de procesele patologice din creier sau poate fi vorba de așa-numitele dureri de cap funcționale. Vă poate apuca durerea de cap și în cazul utilizării unor analgezice – medicamente împotriva durerii, dar pot provoca neplăceri și medicamentele cu efecte nedorite. Această stare poate însoți și alte afecțiuni ale capului sau gâtului și durerea poate apărea și în concordanță cu anumite proceduri medicale.

Pe această pagină ne ocupăm de trei dintre cele mai frecvente dureri de cap.

Testează gratuit

Tensiune musculară

Printre durerile funcționale de cap încadrăm și o mare categorie de dureri tensionate de cap provocate de tensiunea musculaturii gâtului, care se întinde de la coloana cervicală până la toată suprafața capului și se oprește în zona sprâncenelor și la tâmple. O manifestare tipică este durerea intensă.

Omul are senzația că i se zdrobește capul, nu sunt dureri pulsante ca la migrenă, mai degrabă tensionate. Deseori sunt legate și cu senzația de vomă, leșin. Deseori acestea sunt o urmare a muncii la calculator, de aceea atunci este important să ne oprim din muncă, să ne masăm și să relaxăm musculatura gâtului, ajută și medicamentele antiinflamatorii.

Nu sunt dureri care pun viața în pericol, dar sunt dese și de obicei sunt combinate cu durerile migrenei. Atunci vorbim de dureri amestecate de cap, sunt complicate și în aceste cazuri trebuie tratate ambele diagnostice. Sunt frecvente la persoanele mai sensibile, la persoanele care cedează mai ușor stresului, și la persoanele suprasolicitate. De obicei aceste dureri sunt legate și de anxietate, depresie, tulburări de somn și încordare.

Sindromul coloanei cervicale

Durerile provocate de coloana cervicală le aveți de la poziția incorectă la muncă, în fața televizorului, la volan. Așa că nu prea este persoană să nu aibă din când în când astfel de dureri. Așa-numitul sindrom al coloanei cervicale poate provoca înafară de dureri de cap, și dureri care radiază până în umeri și mâini, dar și amețeli, tulburări de auz, pâlpâire în fața ochilor, senzație de furnicături, amorțeli în mâini, mai ales noaptea.

Sindromul premenstrual

Nu sunt puține femeile care cunosc durerile de cap legate de menstruație. Iau naștere ca urmare a schimbărilor hormonale. Ajutorul fără echivoc este problematic. Femeia ar trebui să evite alergenii alimentari în această perioadă. În plus, este importantă administrarea medicamentului deja de la primele simptome. Ajută și compresele reci, odihna într-o încăpere întunecată și liniștită.

Durerile de cap pot însoți și utilizarea anticoncepționalelor cu hormoni și apar și alte efecte nedorite cum sunt vărsăturile, tensiune în sâni, schimbări de dispoziție, creșterea în greutate. La femeile cu migrenă care utilizează anticoncepționale hormonale, poate apărea risc crescut de apariție a atacului cerebral mai ales în corelație cu alți factori de risc, cum ar fi de exemplu fumatul.

Testează gratuit

Aparatul recomandat în cazul acestei afecțiuni

Ulticare LT-99

Este folosit de peste

120 000 de persoane

TESTEAZĂ GRATUIT

De asemenea ne puteți suna în zilele lucrătoare între 9:00 – 17:00.

Nr de telefon: 0359 / 466 335

Contact

Str. Lămâiței nr.5A
Oradea, jud. Bihor
410160

Email: orin@orin.ro
Tel.: +40 359 466 335

Service

Service pentru garanții și post garanție la aparatele: BIOquant, Biotorus și Ulticare

0747 436 893
0359 466 334

eBook Gratuit

 

ÎNCEARCĂ GRATUIT

Pin It on Pinterest

Share This