Dureri de picioare- dureri de călcâie – pinteni

În cazul durerii de picioare provocate de pinteni recomandăm utilizarea aparatului BioTorus LT100. În cazul durerii utilizăm în principal efectul împotriva durerii ( efectul analgezic) și apoi, după cedarea durerii se utilizează efectele stimulatoare.

Pintenul osos sau osteofitul (heel spur) este o deformare osoasă care crește pe osul normal. Chiar dacă pintenul are de obicei dimensiuni mici, îi provoacă pacientului deseori dureri de picior și mai ales atunci când se exercită presiune asupra piciorului sau când apasă un alt os sau țesut moale ( mușchi, tendoane sau nervi) din corp. Pintenii apar cel mai des pe coloană, pe umeri, șolduri, genunchi și picioare.

Cel care a inventa metafora ”spini în călcâie”, probabil știa exact despre ce vorbește. Pintenul la călcâie este un diagnostic foarte dureros, o afecțiune de lungă durată, care îl împiedică pe cel afectat să facă sport, să meargă, sau să stea în picioare. Durerea explodează până în mijlocul tălpii, poate fi ameliorată foarte greu. De obicei îl surprinde pe pacient pentru că apare brusc.

Pintenul la călcâie este provocat de depunerea sărurilor de calciu în zona osului călcâiului, apoi se produc osteofite în locul mușchilor extensori, în locul unde piciorul este suprasolicitat. De aceea persoanele care au un loc de muncă stând în picioare sau cele supraponderale sunt mai predispuse la dezvoltarea acestei afecțiuni. Pot produce această afecțiune și unele sporturi – mai ales cele care necesită frecvente sărituri. De spini în călcâi ar putea povesti în principal baschetbaliștii. O cauză a apariției acestei afecțiuni poate fi și mersul desculț pe suprafețe tari sau încălțăminte inadecvată.

Nu fiecare durere de călcâi este automat pinten. În mod evident poate fi descoperit prin radiografie. Durerea poate fi parțial ameliorată în mers, dar în repaos revine iar în mod insistent.

Tratamentul

Tratamentul acestor afecțiuni este preponderent de conservare. Poate fi și operată această afecțiune, dar succesul este sub semnul întrebării. În primul rând trebuie eliminată cauza declanșatoare. Medicul poate recomanda medicamente împotriva durerii, poate prescrie tălpici pentru pantofi, dar până cel afectat nu conștientizează că pentru apariția acestei probleme este responsabil el însuși, nu îl va ajuta nimic. Dacă apar ameliorări, iar pacientul din nou va începe să suprasolicite picioarele într-un mod necorespunzător, problemele vor reveni rapid. Important este să dăm jos kilogramele în plus, să schimbăm încălțămintea modernă cu încălțămintea confortabilă, și la primele simptome să ne adresăm cât mai curând ortopedului.

Tratamentul chirurgical

Este general valabil faptul că se ajunge la operații doar în cazuri foarte rare, cel mai devreme după 6 luni sau chiar un an de la eșuarea tratamentului conservator. Tipul operației depinde de gravitatea afecțiunii și de preferința chirurgului. Medicii au posibilitatea de a opera călcâiul ori în mod obișnuit ori endoscopic. La operație se apelează doar în cazuri excepționale.

Testează gratuit

Aparatul recomandat în cazul acestei afecțiuni

Biotorus LT-100

Este folosit de peste

120 000 de persoane

TESTEAZĂ GRATUIT

De asemenea ne puteți suna în zilele lucrătoare între 9:00 – 17:00.

Nr de telefon: 0359 / 466 335

Contact

Str. Lămâiței nr.5A
Oradea, jud. Bihor
410160

Email: orin@orin.ro
Tel.: +40 359 466 335

Service

Service pentru garanții și post garanție la aparatele: BIOquant, Biotorus și Ulticare

0747 436 893
0359 466 334

eBook Gratuit

 

ÎNCEARCĂ GRATUIT

Pin It on Pinterest

Share This