Dureri musculare

Sistemul muscular împreună cu scheletul sunt baza aparatului locomotor, care este responsabil pentru mișcarea fiecărei părți din corp. Puterea mușchiului depinde de numărul de fibre musculare care compun mușchiul. În cazul insuficienței activității fizice se ajunge la atrofierea musculaturii. O activitate crescută a mușchilor neantrenați duce deseori la apariția problemelor: întindere musculară, spasme musculare însoțite de o mare durere. În cazuri mai grave, în timpul unui efort mai mare se poate ajunge și la ruptură musculară.

Spasmele musculare  sunt provocate de acumularea acidului lactic în mușchi. Astfel este blocată regenerarea mușchiului și în consecință apar durerile. Durerile de mușchi pot fi de asemenea provocate de mulți alți factori. Printre ele se regăsește și gestionarea defectuoasă a  mineralelor ( provocată de exemplu de insuficiența de magneziu și potasiu), tulburări de circulație, reumatism, stări febrile, o poziție incorectă a coloanei. Înafară de cauzele corporale, durerile musculare pot fi provocate de stres, anxietate și alte stări mentale negative.

 

Tendinita

…se manifestă întâi prin mâncărimi, ușoară durere, ulterior este afectat locul sensibil la atingere și apoi se simte o durere permanentă. Inflamația tipică a tendoanelor este cotul tenismanului. Este vorba de inflamația tendoanelor de la osul umărului, iar manifestarea tipică este prin durere puternică la nivelul articulației cotului.  Cauza apariției este suprasolicitarea în timpul activităților zilnice (nu doar la sport). Prin suprasolicitare probabil se ajunge la tulburări ale microcirculației la nivelul trecerii tendonului la os. Apoi în zona tendoanelor se produce o dezvoltare a inflamației, cu manifestări dureroase caracteristice.

Tratamentul și prevenirea inflamațiilor mușchilor și a tendoanelor

Baza tratamentului tendoanelor și mușchilor este îngrijirea zonei afectate și suprimarea procesului inflamator. Metodele fizice de tratament sunt foarte efeciente. Aplicarea lor susține circulația sanguină și ajută la regenerarea celulară.  Ameliorează durerea musculară, elimină spasmele musculare și stările inflamatorii. Sub influența inflamației deseori se ajunge la blocade și la limitarea mișcării în articulația respectivă. Îmbunătățirea circulației sanguine și a  activității metabolice în zona afectată ajută la vindecarea inflamației. Avantajul este faptul că metodele de fizioterapie pot fi combinate cu orice metodă de tratament. În unele cazuri se fac pulverizări cu corticosteroizi, aceștia accelerează reducerea inflamației, dar de asemenea contribuie la degenerare. De aceea este mai adecvată alegerea metodei de fizioterapie.

O parte importantă a tratamentului este recuperarea, care ar trebui să fie orientată pe o relaxarea treptată a musculaturii, eventual deblocarea articulațiilor.

O alimentație echilibrată este o componentă importantă pentru prevenirea și tratarea problemelor de sănătate. În cazul proceseolor inflamatorii în mușchi ajută consumul de legume proaspete, sucuri de fructe și ceaiuri din plante. În cazul unui efort fizic crescut se consumă mai mult magneziu, potasiu și calciu. De aceea este adecvată compensarea scăderii acestora cu un consum crescut de alimente bogate în aceste minerale.

Mișcarea activă este unul din lucrurile foarte importante pentru prevenirea problemelor musculare și a spasmelor. Printr-o activitate de mișcare regulată, mușchii capătă elasticitate, fermitate și rezistență.

Recomandări pentru inflamații și dureri musculare și tendoane
  • limitarea activității solicitante în ceea ce
  • privește mușchii și tendoanele
  • exerciții de recuperare, întinderea mușchilor
  • încălzirea mușchilor înainte de anumite activități
  • susținerea sangvinizării cu ajutorul luminii polarizate
  • aport suficient de lichide
Prognoza și complicații posibile

Inflamațiile mușchilor și tendoanelor se pot vindeca de obicei în câteva săptămâni. Și după vindecare este recomandat a se avea grijă câteva săptămâni de articulație, a se învăța extinderea corectă a grupei de mușchi corespunzătoare. Stările inflamatorii se pot repeta și se pot croniciza.

Testează gratuit

Aparatul recomandat în cazul acestei afecțiuni

Ulticare LT-99

Este folosit de peste

120 000 de persoane

TESTEAZĂ GRATUIT

De asemenea ne puteți suna în zilele lucrătoare între 9:00 – 17:00.

Nr de telefon: 0359 / 466 335

Contact

Str. Lămâiței nr.5A
Oradea, jud. Bihor
410160

Email: orin@orin.ro
Tel.: +40 359 466 335

Service

Service pentru garanții și post garanție la aparatele: BIOquant, Biotorus și Ulticare

0747 436 893
0359 466 334

eBook Gratuit

 

ÎNCEARCĂ GRATUIT

Pin It on Pinterest

Share This