Glaucomul

de oameni în lume și-au pierdut vederea ca urmare a acestei afecțiuni

Aranjează-ți destinul!

Datorită tehnologiilor moderne nu mai trebuie să faceți parte din aceste statistici.  Una din soluțiile pentru prevenire sau ajutor în tratamentul urmărilor glaukomului este aparatul laser BIOquant®NS. Nu are niciun efect secundar! Lumina laser acționează asupra sângelui ceea ce duce la reducerea tensiunii intraoculare, îmbunătățește circulația și ajută la vindecarea și regenerarea retinei. Puteți încerca aparatul gratuit înainte de a vă decide să-l achiziționați!

Testează gratuit

Glaucomul

Sub denumirea de glaucom sunt incluse afecțiunile ochilor care – de regulă prin tensiunea intraoculară crescută – afectează nervul optic, și prin tratament insuficient pot duce la pierderea câmpului vizual și la orbire. De această afecțiune suferă aproximativ 1% din populație, riscul începe să crească la vârstă mai înaintată. Este periculos în principal faptul că afecțiunea evoluează întâi încet și neobservată. De la vârsta de 40 ani se recomandă controlul regulat pentru depistarea timpurie a glaucomului. 

Cel mai frecvent este glaucomul primar cu unghi deschis, care timp îndelungat nu produce nicio problemă; dacă este depistat la timp, poate fi tratat foarte bine cu picături de ochi. Una din celelalte forme este glaucomul acut, care prezintă caz urgent și care poate duce foarte repede la orbire, precum și glaucomul din naștere și glaucomul secundar ca urmare a altor afecțiuni ale ochilor. Dacă picăturile de ochi nu sunt suficiente, urmează tratamentul cu laser sau operația.

Definiția/ cauze

Glaucomul este o agregare de denumiri pentru diferite afecțiuni ale ochilor, care de obicei au trei caracteristici comune:

tensiunea intraoculară crescută
pierderea câmpului vizual
atrofierea nervului optic

În majoritatea cazurilor apariției glaucomului, creșterea tensiunii intraoculare joacă un rol semnificativ. Datorită tulburărilor de scurgere a umorii apoase în așanumitele unghiuri irido-crneane se produce un dezechilibru între producerea continuă de scurgeri în corpul ciliar. Lichidul se acumulează în ochi, presiunea crește. Această tensiune intraoculară afectează în principal nervii vizuali sensibili. Țesutul nervos deteriorat nu mai poate transmite creierului toate informațiile și astfel se produce pierderea câmpului vizual, ceea ce este tipic pentru glaucom.

Pentru că totuși există și pacienți cu glaucom care au tensiunea intraoculară normală, se vorbește și despre alți factori care ar putea provoca apariția. Un rol sigur îl poate juca de asemenea și dereglarea de sangvinizare a nervilor optici și a retinei. Ar putea fi luate în calcul apoi și afecțiunile vasculare și tensiunea arterială prea mare sau prea mică.

Frecvența de apariție și factorii de risc

Glaucomul este în țările industrializate una din cele mai frecvente cauze ale orbirii.

Conform estimărilor de glaucom suferă 1% din populație suferă de glaucom sau cel puțin este foarte vulnerabilă la producerea glaucomului. Cea mai frecventă formă de glaucom este glaucomul primar cu unghi deschis. Persoanele afectate sunt în primul rând vârstnicii. Frecvența apariției bolii este la categoria de vârstă între 70-80 ani, minim de 8 ori mai mare decât la categoria între 30-40 ani. La glaucomul cu unghi deschis sunt trei factori care joacă un rol important împreună:

  • vârsta peste 65 ani
  • apariția bolii frecvent în familie
  • diabetul
  • îmbolnăvirea aparatului cardiovascular
  • inflamații oculare grave
  • miopia severă
  • tratamentul cu cortizon
Prognoza

În principiu trebuie luat în calcul faptul că fiecare glaucom netratat duce la orbirea ochiului afectat. Deteriorarea deja apărută, în ciuda tratamentului intensiv, nu mai poate fi eliminată. În cazul glaucomului primar cu unghi deschis se desfășoară un proces cronic al afecțiunii, care întâi evoluează încet, chiar ani sau zeci de ani. Acest proces poate fi oprit sau încetinit cu ajutorul unui tratament adecvat. Glaucomul acut netratat duce de obicei rapid la orbire. Dacă totuși este depistat la timp și este tratat adecvat, are o prognoză foarte bună. În ciuda tratamentului timpuriu, în cazul glaucomului congenital rămân afectări parțiale însoțite de scăderea acuității vizuale, dar orbirea completă poate fi împiedicată. Prognoza glaucomului secundar depinde de afecțiunea existentă.

Testează gratuit

Aparatul recomandat în cazul acestei afecțiuni

BIOquant® NS

Este folosit de peste

25 000 de persoane

TESTEAZĂ GRATUIT

De asemenea ne puteți suna în zilele lucrătoare între 9:00 – 17:00.

Nr de telefon: 0359 / 466 335

Contact

Str. Lămâiței nr.5A
Oradea, jud. Bihor
410160

Email: orin@orin.ro
Tel.: +40 359 466 335

Service

Service pentru garanții și post garanție la aparatele: BIOquant, Biotorus și Ulticare

0747 436 893
0359 466 334

eBook Gratuit

 

ÎNCEARCĂ GRATUIT

Pin It on Pinterest

Share This