Guta

Boala afectează aproximativ unu până la două procente din locuitorii din lumea dezvoltată, iar trendul din ultimii ani crește.

Scăpați de simptomele neplăcute ale bolii!

Datorită tehnologiilor moderne nu trebuie să fiți parte din aceste statistici. Aparatul BioTorus LT100 folosește efectul anti-inflamator și cel analgezic al câmpului magnetic pulsant. Îmbunătățește regenerarea celulelor, sangvinizarea, ajută la eliminarea cristalelor depuse la articulații. Nu are niciun efect secundar! Puteți încerca gratuit aparatul înainte de a vă decide să-l achiziționați!

Testează gratuit

Definiție

Guta este o tulburare a metabolismului, iar ca urmare a creșterii nivelului acidului uric din sânge, în corp se depun sărurile acidului uric. Sunt afectate în principal articulațiile dar și alte organe interne.

Cauze

 

Acidul uric este produsul final al metabolismului purinic. Purinele, precum adenina și guanina, sunt componente ale acizilor nucleici, și astfel guta apare în majoritatea celulelor umane și animale.

 

La gută există așanumita ”balanță pozitivă a acidului uric”. În acest context,  ”pozitiv” înseamnă că producția de acid uric este mai mare decât excreția de acid uric. Ca urmare se produce acumularea acidului uric în organism.

Frecvența de apariție

Pentru că afecțiunea apare doar atunci când pe lângă predispoziția genetică se adaugă și un aport exagerat de alimente bogate în purine, este întâlnită mai des în zonele cu un nivel de trai mai ridicat. În țările bogate, afecțiunea este întâlnită cu o frecvență de 1 până la 2%, iar bărbații sunt mai des afectați.

Guta cronică

Pacienții cu gută cronică sunt practic expusi durerilor permanente și prezintă modificări permanente ale articulațiilor, care sunt vizibile pe diferite radiografii. La legăturile tendoanelor în zona articulațiilor se găsește deseori așa-numitul Tophi tofus, adică noduli gutoși. Este vorba de noduli groși nedureroși, cu dimensiune de maxim 1 cm, care stau imediat sub piele. Dacă acești noduli ajungi la suprafață, se elibereasă masa albă, care se compune în principal din acid uric. Acești noduli gutoși se găsesc deseori și pe marginea cartilajului pavilionului urechii.

Măsuri

Grupul de măsuri se orientează pe împiedicarea gutei cronice și începe cu adoptarea unui tratament permanent. Independent de acestea, nu avem voie să uităm de schimbarea obiceiurilor de alimentație. Ar trebui să se limiteze consumul de alimente bogate în purine, iar alcoolul ar trebui consumat cu măsură.

Prognoza

Prognoza depinde de tratamentul și de evoluția afecțiunii. Dacă afecțiunea capătă o evoluție cronică, prin afectarea articulațiilor sau a rinichilor, se poate ajunge la invaliditate și la dependența de dializă.

Testează gratuit

Aparatul recomandat în cazul acestei afecțiuni

Biotorus LT-100

Este folosit de peste

120 000 de persoane

TESTEAZĂ GRATUIT

De asemenea ne puteți suna în zilele lucrătoare între 9:00 – 17:00.

Nr de telefon: 0359 / 466 335

Contact

Str. Lămâiței nr.5A
Oradea, jud. Bihor
410160

Email: orin@orin.ro
Tel.: +40 359 466 335

Service

Service pentru garanții și post garanție la aparatele: BIOquant, Biotorus și Ulticare

0747 436 893
0359 466 334

eBook Gratuit

 

ÎNCEARCĂ GRATUIT

Pin It on Pinterest

Share This