Implanturi

În prezent, la tratarea multor probleme, în principal la cele ale aparatului locomotor, se utilizează diferite implanturi și proteze metalice. În plus, și în stomatologie se utilizează implanturi dentare.

Fracturile și osteosinteza

 Osteosinteza este un tratament operator al fracturilor, în cadrul căreia se utilizează fixarea fracturii cu material de fixare ( sârme, cuie, șuruburi, etc), de obicei din oțel inoxidabil, cel mai nou fiind acum din titan.

Testează gratuit

Proteze artificiale

Prin proteză se înțelege de exemplu înlocuirea părții superioare a femurului după fracturarea acestuia. Având în vedere că acest tip de fracturi apare deseori la vârste înaintate, când de obicei este deja degradat și cartilajul ( artroză), aceasta este soluția pentru problema pacientului. În prezent cel mai frecvent se utilizează proteze de înlocuire a articulației șoldului, genuchiului, umărului și cotului.

Materiale

Materialele care se utilizează pentru fabricarea protezelor sunt multe, dar sunt totuși trei tipuri de bază. Inox, căruia în termeni specializați i se spune oțel inoxidabil, fiind un material asemănător cu cel al materialelor din care avem acasă oalele.

Materialele mai noi sunt sunt aliaje de cobalt speciale, care au o rezistență mai mare, și cele mai noi sunt de titan, care sunt și mai ușoare. Prin greutatea lor se apropie de greutatea osului, care este relativ ușor, pentru că este poros. Important este și cum se comportă materialul la sarcină. De aceea este bine ca implantul sa aibă caracteristicile mecanice asemănătoare caracteristicilor mecanice ale osului, ca la solicitare să nu apară eterogenitatea.

Unele tipuri de oțel inoxidabil conțin totuși nichel, care poate produce alergii, și unele studii spun în cele din urmă, că este cancerigen. Toate acestea sunt chestiuni de cercetare. Corpul este un mediu relativ agresiv, unde nu este doar apă, dar conține și săruri și cloruri, despre care știm că sunt foarte agresive asupra metalelor și altor materiale.

Testează gratuit

Aparatul recomandat în cazul acestei afecțiuni

Biotorus LT-100

Este folosit de peste

120 000 de persoane

TESTEAZĂ GRATUIT

De asemenea ne puteți suna în zilele lucrătoare între 9:00 – 17:00.

Nr de telefon: 0359 / 466 335

Contact

Str. Lămâiței nr.5A
Oradea, jud. Bihor
410160

Email: orin@orin.ro
Tel.: +40 359 466 335

Service

Service pentru garanții și post garanție la aparatele: BIOquant, Biotorus și Ulticare

0747 436 893
0359 466 334

eBook Gratuit

 

ÎNCEARCĂ GRATUIT

Pin It on Pinterest

Share This