Incontinența urinară

Incontinența urinară este o problemă foarte sensibilă și intimă, despre care, deseori oamenilor le este rușine să vorbească. Se referă la multe persoane, bărbați dar și femei, de orice categorie de vârstă. De această problemă suferă și copiii. (urinarea nocturnă)

De incontinență urinară suferă mai mult de 17% din populația adultă din România. Incontineța urinară de efort afectează de obicei populația feminină ( până la 49%), în timp ce la bărbați, această formă de incontinență este legată de o operație anterioară suferită la glanda prostatei.

Două forme de incontinență urinară

Cele mai frecvente tipuri de incontinență urinară sunt incontinența urinară de efort și incontinența urinară urgentă.

Incontinența urinară de efort

Înseamnă pierderea involuntară de urină în timpul efortului ( tuse, strănut, râs, exerciții fizice, ridicat, purtat de greutăți, în cazuri grave și la schimbarea poziției corpului) ca urmare a presiunii intraabdominale.

Ce o provoacă?

Această formă de incontinență urinară o întâlnim mai des la femei, iar factorii declanșatori sunt mai multe nașteri, care slăbesc mușchii din zona pelviană, astfel slăbind și aparatul de susținere a uretrei, scăderea hormonilor sexuali feminini în perioada de tranziție la menopauză, insuficiența sfincterului uretral, de exemplu după accidente.

Incontinența urinară urgentă

Este o pierdere involuntară de urină legată de nevoia bruscă de a urina, în plus sunt prezente și urinările dese ziua ( mai mult de 7 ori) și de asemenea nevoia de urina noaptea ( odată și mai mult de o dată). Nevoia de a urina, urinările frecvente ziua și noaptea, și pierderea de urină ca urmare a nevoii neplăcute de a urina sunt denumite vezica urinară hiperactivă.

Ce o provoacă?

Declanșatorii acestui tip de incontinență sunt de obicei infecția căilor urinare ( netratate suficient), pietre și tumori la vezica urinară, diabetul, prostata mărită, uneori doar acumularea de scaun tare în rect, dar uneori cauza nici nu este găsită.

Cum rezolvăm problema? Nu vă fie rușine!

Persoanele care suferă de această afecțiune, se rușinează pentru starea lor, și este de înțeles, pentru că le aduce o situație neprietenoasă de igienă. În plus, ei se simt excluși din societate, într-o frică neîncetată de a nu fi penibili se izolează în casă. Aceste situații dăunează uneori foarte mult pentru stima de sine, perturbă viața particulară și relația de cuplu. În ciuda acestui fapt, puteți trăi o viață normală. Încredințați-vă în mâinile medicului. Incontineța aparține urologului.

  • consultați-vă cu medicul deja la faza incipientă a problemelor
  • faceți cunoștință cu exercițiile speciale pentru întărirea musculaturii aferente
  • nu subestimați niciun sfat – medicamente, exerciții, alte instrumente pentru incontinență
  • sunt multe instrumente disponibile, informați-vă și despre posibilitățile care vă pot fi oferite
  • mențineți igiena – oferă stimă de sine
  • nu vă fie teamă de societate – instrumentele pentru incontinență facilitează acest lucru
  • cereți sfatul medicului legat de ajutorul adecvat

Testează gratuit

Aparatul recomandat în cazul acestei afecțiuni

Biotorus LT-100

Este folosit de peste

120 000 de persoane

TESTEAZĂ GRATUIT

De asemenea ne puteți suna în zilele lucrătoare între 9:00 – 17:00.

Nr de telefon: 0359 / 466 335

Contact

Str. Lămâiței nr.5A
Oradea, jud. Bihor
410160

Email: orin@orin.ro
Tel.: +40 359 466 335

Service

Service pentru garanții și post garanție la aparatele: BIOquant, Biotorus și Ulticare

0747 436 893
0359 466 334

eBook Gratuit

 

ÎNCEARCĂ GRATUIT

Pin It on Pinterest

Share This