Inflamația căilor respiratorii
Inflamația căilor respiratorii aparține categoriei afecțiunilor grave ale sistemului respirator. Provoacă probleme de respirație, și de aceea este considerată o afecțiune care face viața neplăcută fiecărei persoane afectate la fiecare inspirație și expirație.
Atacuri de tuse uscată prelungită, care se transformă în tuse umedă, cu expectorație, temperatură mare, moleșeală și dificultăți respiratorii – așa se manifestă de obicei inflamația căilor respiratorii, aceasta fiind una din cele mai frecvente afecțiuni ale copilăriei. Cel mai des afectează copiii cu vârsta de până la 5 ani, dar nu evită nici sugarii nici nou- născuții, când evoluția afecțiunii este întotdeanua mai gravă și de aceea deseori necesită spitalizarea.
Inflamația căilor respiratorii privește afectarea căptușelii tractului respirator și deseori este însoțită de o tuse neplăcută. Afectează în aceeași măsură adulții și copiii, iar la copiii uneori inflamația căilor respiratorii are legătură cu astmul. Inflamația căilor respiratorii apare deseori, mai ales în perioada gripei, virusul gripei fiind cauza și pentru inflamația căilor respiratorii. În plus inflamația căilor respiratorii poate fi provocată și de bacterii sau de inhalarea aerului necurat sau a fumului de țigară.
În cazul în care imunitatea este slăbită, riscul dezvoltării acestei afecțiuni este crescut. Simptomele inflamației căilor respiratorii includ tusea, dureri în piept, și șuierat în timpul respirației. Asemănător aprinderii de plămâni, prezența inflamației căilor respiratorii poate fi depistată prin radiografie. Dacă diagnosticul se confirmă, se trece la tratament. Inflamațiile căilor respiratorii sunt în principal virale și de aceea de obicei se tratrază simptomele, care cedează după câteva zile. Dacă este vorba de o infecție bacteriană, medicul prescrie antibiotice. În plus trebuie ținut cont să existe suficientă odihnă, consum de lichide și liniște.
Inflamația căilor respiratorii poate fi vindecată dacă nu este subestimată gravitatea și evoluția acestei afecțiuni. De aceea dacă simptomele menționate mai jos persistă, trebuie cerut ajutorul medicului, care stabilește diagnosticul și alege tratamentul corect. Dacă are efect, în câteva zile afecțiunea dispare.
TESTEAZĂ GRATUIT
De asemenea ne puteți suna în zilele lucrătoare între 9:00 – 17:00.
Nr de telefon: 0359 / 466 335
Contact
Str. Lămâiței nr.5A
Oradea, jud. Bihor
410160
Email: orin@orin.ro
Tel.: +40 359 466 335