Inflamația vezicii urinare

%

din femeile de vârstă productivă au probleme cu inflamația vezicii urinare

În cazul inflamației vezicii urinare recomandăm utilizarea aparatului UltiCare LT99. Se utilizează efectul antiinflamator și vindecător al aparatului, iar în timpul durerilor utilizăm efectul analgezic (împotriva durerii). Dacă inflamația apare mai des, recomandăm utilizarea preventivă.

Testează gratuit

Simptome

Infecțiile bacteriene ale căilor urinare se regăsesc printre afecțiunile infecțioase frecvente. Cel mai des este afectată vezica urinară și uretra.

  • Inflamația vezicii urinare ( cistita)  –  durere arzătoare în timpul nevoii de a urina,după golirea vezicii durerea este și mai gravă. Urinări mai dese, în cantități mai mici ( ziua și noaptea), uneori cu sânge, deseori apar dureri în zona subabdominală  și în partea inferioară a spatelui. 
  • Inflamația uretrei  (uretrita) – senzații neplăcute în zona vezicii urinare, urinări frecvente și urina tulbure, uneori cu puroi.
Categorii de risc

Infecția căilor urinare inferioare este o afecțiune tipică unei anumite vârste. Cel mai frecvent apare la femeile active sexual, între 20 și 50 ani. Femeile sunt afectate de două ori mai des decât bărbații, și infecția se poate repeta de câteva ori pe an. Frecvența de apariție a acestei afecțiuni la bărbați crește după vârsta de 50 ani, ca urmare a măririi prostatei. Alți factori de risc mai sunt următorii: diabetul, paralizia după rănirea coloanei, afecțiuni nervoase ( de exemplu scleroza multiplă), introducerea sondei urinare pe termen lung, și deformarea congenitală a aparatului urinar.

Evoluție

Inflamația vezicii urinare are de obicei un început rapid, căruia îi sunt tipice durerile în timpul nevoii de a urina, o golire mai grea a vezicii, și o cantitate mai mică de urină eliminată, uneoori urina fiind însoțită de sânge. Inflamația vezicii urinare este provocată de obicei de bacterii – cel mai frecvent de Escherichia coli, care trăiesc de obicei în sistemul digestiv, de acolo pătrund în căile urinare, și în vezica urinară se înmulțesc în continuare. Femeile sunt afectate mult mai des, pentru că uretra are o lungime de maxim 5 cm, ceea ce este cu mult mai puțin în comparație cu cea a bărbatului, care este lungă până la 20 cm. La transmiterea bacteriilor din zona rectală în zona exterioară a uretrei se ajunge cel mai frecvent în timpul contactului sexual sau prin ștergerea după scaun. Cauza inflamației pot fi și microorganismele transmise prin contact sexual, de exemplu chlamydia. 

Inflamația uretrei are o evoluție mai lentă și simptome mai mici. La bărbați se manifestă de obicei prin senzații neplăcute în zona penisului și prin scurgeri de mucus sau puroi, ceea ce semnalează infecția cu chlamydia, gonoree sau alte boli genitale. La femei, uretrita de obicei este  semn al inflamației vaginului, și se înregistrează urinări dese și dureroase.

Ce să facem

În cazul acestor probleme vizitați cât mai urgent medicul. Durerea sau usturimea o poate ameliora o baie caldă. Consumați măcar 8-10 pahare de apă zilnic, pentru ca urina să se dilueze suficient. Alcoolul și cafeaua irită mucoasa vezicii urinare, de aceea nu se recomandă.

Prevenția

Femeilor care suferă mai mult de trei inflamații ale vezicii urinare anual, li se recomandă de obicei o utilizare pe termen mai lung a unor doze mici de antibiotice. Alte măsuri de precauție, mai ales la femei, pot fi grupate în câteva rânduri:

  • consumați măcar  8-10 pahare de apă zilnic, pentru a crește fluxul prin căile urinare și astfel se elimină mai bine bacteriile
  • înainte de contactul sexual urinați-vă și beți un pahar de apă. Dacă urinați într-o oră după contactul sexual, se vor elimina din urină eventualele bacterii
  • respectați cu mare grijă igiena. După scaun ștergeți-vă din față înspre spate, pentru ca bacteriile să nu se transmită spre uretră
  • ștergeți-vă întotdeauna în zona gurii uretrei. Purtați întotdeauna lenjerie de bumbac, nu purtați pantaloni strâmți, și niciun alt fel de îmbrăcăminte strâmtă. Nu rămâneți cu dresul de baie ud pe Dvs. 
  • nu utilizați deodorante vaginale sau spumant de baie, săpunuri parfumate, și niciun alt produs de toaletare iritant.
  • sexul protejat ne apără de infecția cu chlamydia și alte boli genitale, care deseori sunt cauza infecțiilor căilor urinare.

Testează gratuit

Aparatul recomandat în cazul acestei afecțiuni

Ulticare LT-99

Este folosit de peste

120 000 de persoane

TESTEAZĂ GRATUIT

De asemenea ne puteți suna în zilele lucrătoare între 9:00 – 17:00.

Nr de telefon: 0359 / 466 335

Contact

Str. Lămâiței nr.5A
Oradea, jud. Bihor
410160

Email: orin@orin.ro
Tel.: +40 359 466 335

Service

Service pentru garanții și post garanție la aparatele: BIOquant, Biotorus și Ulticare

0747 436 893
0359 466 334

eBook Gratuit

 

ÎNCEARCĂ GRATUIT

Pin It on Pinterest

Share This