Tratamentul magnetoterapeutic este utilizat în medicină pentru a trata anumite afecțiuni, de la dureri articulare și reumatism până la durerile de cap.

Corpul uman și pământul produc în mod natural câmpuri electrice și magnetice. Câmpurile electromagnetice pot fi de asemenea produce tehnologic, cum ar fi undele radio și de televiziune. racticanții terapiei cu câmp magnetic consideră că interacțiunile dintre corp, pământ și alte câmpuri electromagnetice determină schimbări fizice și emoționale la om. De asemenea, ei cred că câmpul electromagnetic al organismului trebuie să fie în echilibru pentru a menține sănătatea bună.

Practicienii aplică terapia cu câmp magnetic la exteriorul corpului

Magneții pot fi:

– Încărcați electric, pentru a furniza un impuls electric în zona tratată.

– Utilizat cu ace de acupunctura, pentru a trata căile de energie din corp.

– Statică (nu încărcată electric) și staționară pe zona tratată pentru perioade de timp, pentru a asigura tratamentul continuu.

Pentru ce se utilizează terapia cu câmp magnetic?

Oamenii folosesc magnetoterapia pentru o gamă largă de probleme de sănătate, printre care:

Terapia cu câmp magnetic este sigură?

Copiii mici și femeile gravide nu trebuie să utilizeze terapia cu câmp magnetic, deoarece siguranța acestei terapii nu este dovedită. Persoanele care au dispozitive medicale sau implanturi cu un câmp magnetic, cum ar fi un stimulator cardiac, nu ar trebui să utilizeze terapia cu magnet, deoarece ar putea interfera cu funcția implantului.

Magnetoterapia nu se crede că are efecte secundare sau complicații negative atunci când este combinată cu tratamentul medical convențional.

Tratamentul magnetoterapeutic este folosit în numeroase spitale și centre de recuperare medicală.

ÎNCEARCĂ GRATUIT

Pin It on Pinterest

Share This