Osteoporoza

Fiecare a

TREIA

femeie peste 50 ani este amenințată de riscul fracturii osteoporotice

Fiecare al

5- lea

bărbat peste 50 ani este amenințat de riscul fracturii osteoporotice

Aranjează-ți destinul!

Datorită tehnologiilor moderne nu trebuie să faceți parte din aceste statistici. Una din soluțiile pentru prevenția sau un ajutor în tratamentul urmărilor osteoporozei este dispozitivul magnetoterapeutic UltiCare LT99. Îmbunătățește regenerarea celulelor fără efecte secundare, regenerează inclusiv celulele din cartilagii și celulele osoase! Ajută la fixarea calciului, crește densitatea masei osoase și ameliorează durerea.

Pe noi deja ne-a ajutat Ulticare

Testează gratuit

Osteoporoza

Vă sperie simptomele osteoporozei? Vă sperie imaginea de femeie îndurerată și încovoiată, căreia această boală i-a furat câțiva centimetri din înălțime? Vă sperie viziunea problemelor cu articulațiile, durerile, și mersul limitat de un baston? Dar frica de cea mai gravă urmare a pierderii densității osoase – fractura de șold? Aceasta face anual milioane de victime… Părerile medicilor nu mai sunt  atât de clare. Calciul sub forma suplimentelor nutritive nu mai este o rețetă universală.

Cum se mențin oasele puternice?

Aveți grijă de aportul de vitamine, puneți pe prim plan o alimentație bogată în calciu… Faceți bine, însă doar o parte din celule sunt capabile să utilizeze calciul pentru întărirea oaselor, celule care odată cu înaintarea în vârstă se reduc. Alimentația sănătoasă și aportul suficient de substanțe nutritive în combinație cu regenerarea celulelor reușesc să facă mai mult. Dispozitivul terapeutic pentru uz la domiciliu Biotorus tratează cu ajutorul câmpului magnetic. Îmbunătățește regenerarea celulară, implicit și celulele din cartilagii și oase, fără efecte secundare. Ajută la absorbția calciului în oase, crește densitatea masei osoase și suprimă durerea…

Bucurați-vă de siguranță și oase mai sănătoase

Combinați vitaminele, suplimentele nutritive și mișcarea, cu magnetoterapia  utilizată la domiciliu. Uitați de frica de a deveni cocoșați, frica de a urca scările și de accidentări. Ajutați celulele să mențină calciul în corp, scăpați de durere, și preveniți problemele pe care le provoacă osteoporoza. Vizualizați video-urile  despre persoanele pe care le-a ajutat magnetoterapia în aceste afecțiuni. Testați efectele ei fără alte angajamente, gratuit. Puteți comanda o testare gratuită prin click pe ”APARAT GRATUIT” în partea de sus a ecranului.

Mai multe despre osteoporoză

Osteoporoza este pierderea de masă osoasă, structură și funcție, care duce la instabilitatea mecanică dureroasă a scheletului cu pericol de fracturi osoase. Cele mai importante forme de osteoporoză sunt osteoporoza postclimaterică și osteoporoza bătrâneții.

În general cauza osteoporozei este dezechilibrul dintre distrugerea masei osoase și formarea ei la loc.

Simptomele principale ale afecțiunii sunt durerile puternice de oase. În ceea ce privește complicațiile apar fracturile osoase, care pot duce la modificări permanente ale oaselor, de exemplu scăderea în înălțime a corpului. Diagnosticarea osteoporozei în stadiu incipient în prezent este posibilă doar limitat. Stadiul avansat al afecțiunii poate fi foarte bine deosebit pe radiografii. Tratamentul osteoporozei constă în acțiunea medicamentoasă asupra metabolismului oaselor. Osteoporoza netratată avansează continuu și poate duce la invaliditate și stare care să necesite îngrijire permanentă. Măsurile preventive de precauție au o mare însemnătate, printre care, pe lângă alimentația bogată în calciu și mișcarea fizică regulată, se regăsește și tratamentul hormonal la femeile aflate în tranziție spre menopauză.

Tratamentul hormonal, datorită celor mai noi studii din SUA, este aspru criticat.

Simptome

Atât timp cât masa osoasă este doar scăzută, osteoporoza produce doar mici dificultăți. Dacă totuși în timpul evoluției apar fracturi și deformări ale oaselor, apar dureri puternice care fac imposibilă mișcarea. Dacă sunt afectate oasele lungi, cum ar fi de exemplu fractura de șold, există condiții clare. Piciorul nu mai poate fi mișcat, alergatul este imposibil. Fracturile de coloană sunt de asemenea însoțite de dureri puternice, dar deseori se explică greșit ca fiind ”blocat de șale”, sau ”sciatică”. Ca urmare a fracturilor de coloană este scăderea în înălțime cu până la 20 cm, formarea spatelui rotunjit și curbura crescută a coloanei lombare înainte. Aceste schimbări pot ajunge atât de departe încât se ajunge la contactul direct al coastelor cu pieptenele osului pelvian! La osteoporoza postclimaterică primele fracturi osoase apar la cca 6-12 ani după menopauză, adică după ultima menstruație. Pentru ameliorarea problemelor mulți pacienți apelează la limitarea mișcării și menținerea  unei posturi blânde a corpului, chiar dacă întărirea mușchilor, care rezultă, este dureroasă. După o evoluție lungă de câțiva ani a afecțiunii, până la o treime din pacienți este condamnată la dependența de ajutorul zilnic al cuiva. Această pierdere din calitatea vieții nu are voie să lipsească în niciun caz din lista problemelor.

Complicații

Cea mai importantă complicație a osteoporozei este fractura, fractura osoasă fără o accidentare prealabilă.  La femei cu osteoporoză postclimaterică apar în special destul de frecvent fracturi de coloană; la osteoporoza bătrânească, de care pot suferi ambele sexe, sunt foarte frecvente fracturile de șold. La pacienții vârstnici, datorită afecțiunilor aparatului cardiovascular, de exemplu tensiunea mult prea mică, și datorită capacității reduse de reacție, apar căzături mai frecvent decât la o vârstă mai fragedă, care nu pot fi împiedicate datorită musculaturii slab antrenate. Atunci vorbim de ”căderea neprotejată”. La pacienții cu osteoporoză o astfel de căzătură este complicată deseori în special cu fracturi.

Prognoza

Fără tratament afecțiunea avansează și duce la modificări permanente cum este scăderea în înălțime, rotunjirea spatelui, dureri puternice de oase, multiple fracturi osoase. Datorită durerii persistente și limitărilor în mișcare apare devreme invaliditatea și dependența de ajutorul celorlalți. La un număr mare de pacienți nu poate fi împiedicată mutarea într-un institut de îngijire socială. De aceea cea mai mare semnificație o are prevenirea și tratarea timpurie a osteoporozei, pentru că astfel putem acționa împotriva apariției afecțiunii precum și împotriva avansării acesteia și împotriva complicațiilor.

Testează gratuit

Aparatul recomandat în cazul acestei afecțiuni

Ulticare LT-99

Este folosit de peste

120 000 de persoane

TESTEAZĂ GRATUIT

De asemenea ne puteți suna în zilele lucrătoare între 9:00 – 17:00.

Nr de telefon: 0359 / 466 335

Contact

Str. Lămâiței nr.5A
Oradea, jud. Bihor
410160

Email: orin@orin.ro
Tel.: +40 359 466 335

Service

Service pentru garanții și post garanție la aparatele: BIOquant, Biotorus și Ulticare

0747 436 893
0359 466 334

eBook Gratuit

 

ÎNCEARCĂ GRATUIT

Pin It on Pinterest

Share This