Paralizia nervului facial

Paralizia nervului facial se recunoaște după gura ”strâmbă”. Deseori nu reușim să închidem sau să deschidem ochiul, și toată mimica la jumătate din față este afectată. Cu alte cuvinte, dacă zâmbiți, în realitate zâmbește doar jumătatea sănătoasă a feței. În cazul simptomelor asemănătoare este obligatorie consultarea medicului la timp, pentru că paralizia nu poate fi vindecată întotdeauna cu succes, mai ales dacă este în stadiu avansat. Este afectat nervul facial ( nervus facialis), care este nervul cranian, ce conține fibre nervoase pentru controlul mușchilor mimicii feței, fibre pentru glanda lacrimală și fibre gustative în partea din față a limbii. Paralizia poate fi provocată nu doar de răcirea la față din cauza curenților de aer, dar și de diferite afecțiuni virale, precum zona zoster în ureche.

La majoritatea persoanelor paralizia nervului facial nu lasă urmări permanente, în condițiile în care tratamentul durează în medie între două și trei luni, poate chiar mai mult. Importantă este recuperarea, sub forma exercițiilor fizice, masaj și electrostimulare.

De asemenea se recomandă respectarea anumitor reguli, precum odihnă fizică și psihică, limitarea mișcării și mimicii feței ( râs, plâns, vorbit), evitarea schimbărilor de temperatură, protejarea feței împotriva aerului rece, nu se recomandă nici expunerea la raze puternice la soare. Se recomandă repetarea și acasă a  exercițiilor de la recuperare, de câteva ori pe zi, dar trebuie avut grijă ca mușchii să nu fie suprasolicitați zadarnic.

Testează gratuit

Aparatul recomandat în cazul acestei afecțiuni

Ulticare LT-99

Este folosit de peste

120 000 de persoane

TESTEAZĂ GRATUIT

De asemenea ne puteți suna în zilele lucrătoare între 9:00 – 17:00.

Nr de telefon: 0359 / 466 335

Contact

Str. Lămâiței nr.5A
Oradea, jud. Bihor
410160

Email: orin@orin.ro
Tel.: +40 359 466 335

Service

Service pentru garanții și post garanție la aparatele: BIOquant, Biotorus și Ulticare

0747 436 893
0359 466 334

eBook Gratuit

 

ÎNCEARCĂ GRATUIT

Pin It on Pinterest

Share This