Scleroza multiplă

In România, sunt peste

de pacienți diagnosticați cu scleroză multiplă. Cea mai mare problemă în țara noastră este accesul la tratament, pacienții diagnosticați fiind plasați pe liste de așteptare, precum și accesul la terapii inovatoare deja folosite cu succes în UE, SUA, Elvetia, Australia, etc.

Sunteți printre persoanele cu acest diagnostic neplăcut și ați vrea să încetiniți evoluția bolii?

Tocmai pentru Dvs este destinat aparatul nostru UltiCare. Acum aveți ocazia unică de a vă convinge de efectele benefice ale acestuia, gratuit și fără niciun angajament. Este suficient să completați formularul de contact și puteți încerca aparatul UltiCare gratuit în confortul căminului Dvs.

Testează gratuit

Scleroza multiplă

este o afecțiune gravă a sistemului nervos. Nervii noștri, după cum se știe, sunt compuși dintr-o cantitate imensă de celule nervoase. Din păcate pentru noi, aceste celule nu se divid. În practică acest lucru înseamnă că, în timpul evoluției, celula ajunge într-un stadiu în care este capabilă să își exercite funcția din plin. Dar dacă este deteriorată, indiferent în ce mod, în cel mai rău caz dacă moare, nu poate fi înlocuită. În caz contrar, afecțiunile sistemului nervos nu ar fi nici pe departe atât de grave. Cauza afecțiunii este în continuare necunoscută, chiar dacă există câteva teorii legate de apariția ei.

Cauzele apariției

Scleroza multiplă este încadrată printre bolile autoimune. Acest lucru înseamnă că sistemul imunitar, are impresia, din cauze inexplicabile, că anumite celule sau țesuturi din organism sunte de origine străină, și ca urmare începe să producă anticorpi împotriva lor. Un caz asemănător, însă foarte rar, poate apărea și la femeia însărcinată. Din coincidență se poate întâmpla ca fătul să aibă o grupă sanguină împotriva căreia sângele mamei să producă anticorpi, și astfel fătul poate muri. Aceste cazuri sunt însă rare, dar sunt foarte complicate. Atunci de obicei se administrează medicamente imunosupresive, pentru a fi limitată producția de anticorpi. În cazul sclerozei multiple este vorba de imunoglobulina G sau gamaglobulină – tip specific de anticorpi – care produce deteriorarea celulelor țesutului nervos. Organismul însă le consideră ca fiind străine și întreprinde acțiuni care duc la suprimarea, eventual chiar la eliminarea ”pasagerului negru”.

Tratament

Scleroza multiplă este o afecțiune foarte insidioasă. Cu atât mai insidioasă cu cât practic nu există leac pentru ea. Cum ar putea exista leac dacă nici cauza nu este bine cunoscută? De aceea medicina s-a axat pe singura modalitate de ”ajutor”, sau tratament – diminuarea simptomelor, și încercarea de a face viața pacientului mai suportabilă. După părerea mea, ar trebui să utilizăm cuvântul ajutor, având în vedere că tratamentul, după cum s-a mai spus, practic nu există. Există câteva substante, care ajută totuși în stadiul doi al bolii, dar foarte rar. Se lucrează neîncetat la dezvoltarea luptei împotriva acestei afecțiuni.

Prognoza

A suferi de scleroză multiplă nu înseamnă a ne închide față de lume. Mulți oameni afectați de această boală duc o viață normală și au o carieră de succes. În primu rând, omul nu are voie să scadă emoțional. Este ușor de zis, greu de făcut. Sunt cazuri în care boala condamnă oamenii la căruciorul cu rotile, în plus această afecțiune poate avea în cele din urmă și urmări psihologice, diferite tulburări de comportament, comunicare, schimbări bruște de dispoziție, chiar poate trezi și tentative de sinucidere sau reacții imprevizibile și inadecvate. Scleroza multiplă are în rândul populației o gamă largă de cuprindere, fiind cu atât mai necesară înfruntarea ei. În prezent, poate reușim să prelungim viața pacientului, sau eventual să o ușurăm.

Testează gratuit

Aparatul recomandat în cazul acestei afecțiuni

Ulticare LT-99

Este folosit de peste

120 000 de persoane

TESTEAZĂ GRATUIT

De asemenea ne puteți suna în zilele lucrătoare între 9:00 – 17:00.

Nr de telefon: 0359 / 466 335

Contact

Str. Lămâiței nr.5A
Oradea, jud. Bihor
410160

Email: orin@orin.ro
Tel.: +40 359 466 335

Service

Service pentru garanții și post garanție la aparatele: BIOquant, Biotorus și Ulticare

0747 436 893
0359 466 334

eBook Gratuit

 

ÎNCEARCĂ GRATUIT

Pin It on Pinterest

Share This