Sfatul medicului

La întrebările Dvs răspund:

MUDr. Július Šípoš

MUDr. Július Šípoš

MUDr. Július Šípoš a absolvit Facultatea de Medicină la Universitatea Komenského  din  Bratislava, specializarea mediciă generală. Practica de specialitate și următoarele studii le-a efectuat apoi treptat prin atestate de gradul I. și II. pe specializarea medicină internă și cardiologie. A activat aproape 10 ani la spitalul județean din Stara Lubovna, Slovacia, ca medic specialist la ambulatorul de cardiologie. Câțiva ani a condus pe lângă secția de cardiologie, și pe cea de diabetologie. Apoi mai bine de cinci ani a activat pe funcția de director medical la Băile din Vysne Rubane a.s., unde a implementat și dezvoltat un program cardio- vascular complex – recuperare balneară pentru pacienții cu afecțiuni cardio- vasculare, precum stările de după infarct miocardic, după operații de arteră coronară și bypass(CABG), după alte operații de inimă și artere mari, hipertensiune arterială în toate stadiile, etc.

De asemenea,  MUDr. Šípoš, pe lângă medicina clasică, de mai bine de 15 ani se ocupă și de medicina naturistă și medicina holistică.

În prezent, conduce propria instituție privată, de mai bine de 10 ani, în orașul Stara Lubovna din Slovacia, cu o denumire distinctivă – Centrul INIMĂ SĂNĂTOASĂ, unde se dedică în principal  cardiologiei preventive – consultanță de specialitate, diganosticarea și tratarea afecțiunilor cardio- vasculare, acest lucru făcându-l și cu ajutorul produselor naturale, extractelor de plante și suplimentelor nutritive.

În ultimii ani, pentru tratare și prevenire folosește de asemenea laserterapia, cu ajutorul aparatului BIOquant. Oferă și activitate de consultanță de specialitate cu privire la utilizarea practică a aparatului BIOquant, în prevenirea și tratamentul adjuvant în cazul afecțiunilor cardio- vasculare.

Meseria, și în același timp și hobby-ul dr. Sipos este în principal cardiologia, prevenirea, alimentația sănătoasă, un stil de viață sănătos și medicina naturistă.

MUDr. Šípoš este membru al mai multor societăți naționale și internaționale de specialitate.  Participă regulat la reuniuni de lucru, congrese medicale, seminarii, simpozioane.

MUDr. Jiří Jeřábek, CSc

MUDr. Jiří Jeřábek, CSc

născut în  Chebu, 5. ianuarie 1950

Studii: Facultatea de medicină și igienă (LFH) UK  în Praga

Cariera profesională:

Institutul de igienă și epidemiologie Praga 10

După absolvire a debutat, ca un aspirant științific obișnuit, la Centrul de igiena muncii și boli din cadrul Institutului de igienă și epidemiologie (IHE). A terminat lucrarea de dizertație și a prezentat-o în anul 1979 cu tema Problematica medicală a câmpurilor magnetice. În acel an a fost atestat în igienă și epidemiologie – atestat gradul I. În această perioadă a dezvoltat și aparate pentru expunerea la câmp magnetic ca parte experimentală a lucrării sale.

Institutul de fiziologie clinică
Praga 2, Ke Karlovu 4, parte a  FN Motol, Praga 5

A lucrat ca medic secundar și a dezvoltat aparate și metode de aplicare a câmpurilor magnetice pulsante. Din această activitate au rezultat și brevetele pentru dispozitive magnetoterapeutice. Lucrările publicate au servit ca bază pentru aprobarea magnetoterapiei ca metodă de tratament.

Din anul 1983 până în 1985 a activat ca și coordonator al proiectului de cercetare MZ despre utilizarea câmpurilor magnetice pulsante în terapie. Imediat ce lucrarea a fost publicată, rezultatele acestui proiect de cercetare au servit ca bază pentru introducerea magnetoterapiei ca metodă fizioterapeutică oficială în domeniul recuperării și spa.

În anii 1989 – 1984 a colaborat la pregătirea echipei reprezentative de judo și haltere pentru campionatul mondial. A colaborat la predarea fiziologiei studenților la LFH UK  mai ales în domeniul cardiologiei.

Institutul de igienă și epidemiologie  Praga 10

Ca lider al laboratorului de ecotoxicologie a avut scopul de a studia activitățile biologice a formelor de oxigen activ. A dezvoltat o nouă metodă enzimatică de determinare a catalizei din probele biologice. În colaborare cu Institutul de microbiologie CSAV a dezvoltat luminometrul analitic pentru determinarea nespecifică a substanțelor toxice din probele de apă și alimente. A dezvoltat o metodă luminometrică pentru o determinare rapidă a sensibilității microorganismului la antibiotice, pe baza măsurării concentrației probei ATP. A construit și brevetat un luminometru analitic, care a fost produs într-o serie mică în scopurile mai sus amintite. A colaborat cu Institutul de Hematologie și transfuzii de sânge la transplantarea măduvei osoase pe  domeniul de determinare a activității acetilcolinesterazei și a butirilclinesterazei.

În cadrul programului laboratorului a colaborat și la dezvoltarea programului pentru previziunea difuziei norilor toxici în cadrul rezolvării posibilelor accidente din industria chimică.

 

În anul 1992 ministrul sănătății din Cehia, Dr. Bojarem, l-a numit consilierul ministerului pentru magnetoterapie. Din anul 1994 a colaborat la diferite proiecte de știință, mai ales în proiectul EU COST244, unde a fost responsabil pentru studiile epidemiologice și clinice asupra câmpurilor electromagnetice. A participat activ la congrese în Europa, USA, Canada și Argentina. 

A propus și asigurat producția magnetometrului mobil utilizat pentru servicii de igienă. În cadrul activității anterioare la IHE, acum la Institutul de sănătate de stat, au fost evaluate noile aparate pentru fiziatrie și cosmetică. Aceste evaluări au servit ca bază pentru aprobarea de către șeful igienei din Republica Cehă.

A fost președintele comisiei de etică la Institutul de sănătate de stat și evaluator al proiectului Agenției grant interne MZ. A fost profesor extern de biofizică la facultatea de medicină UK Praga și la Institutul pentru perfecționarea continuă a medicilor și farmaciștilor Praga, la catedra de igiena muncii. În această perioadă a absolvit cursurile de statistică medicală și metode epidemiologice pentru afecțiunile neifecțioase.

În anul 1997 a plecat în Argentina. Acolo s-a dedicat formării postuniversitare a fizioterapeuților în domeniul magnetoterapiei, proiect organizat de firma    Meditea Electrónica Buenos Aires și Texel Rosario (provincia Santa Fé) și în același timp a colaborat la dezvoltarea aparatelor magnetoterapeutice. Din anul 2005 a fost profesor de fiziatrie 1 și 2, la distanță, la Universitatea San Martin, Rosario, în provincia Santa Fe.

A predat magnetoterapia, balneologia, terapia CO2 și aplicarea dimetilsulfoxidului. A condus cercetarea posibilităților de fizioterapie în cazul fibromialgiei. La începutul anului 2008 a plecat în Peru, unde a continuat în tratarea fibromialgiei, a ținut câteva cursuri, cel mai important dintre ele fiind cel de la Institutul Național de Recuperare din Callao.

După întoarcerea din America Latină a fost primit la departamentul de fiziologie la Centrul de Activități de Laborator al Institutului de Sănătate de Stat din Praga. A colaborat la proiectul de evaluare a efortului psihofizic al conductorilor de metrou. S-a dedicat activității de predare din cadrul Zilei medicinei miofaciale, fiziologia muncii și activității de școlarizare din cadrul Institutului de Sănătate de Stat. În cadrul activității de reorganizare a Institutului de Sănătate de Stat din Praga a fost concediat la data de 31.12.2009.

Colaborează cu societatea 2EL Nový Bydžov la proiectele de utilizare a aparatelor magnetoterapeutice pulsante. 

Ține cursuri la IPVZ pentru catedra de medicină de evaluare despre fibromialgie, precum și pentru divizia de medicina muncii.

I-a fost recunoscută competența de specialitate la efectuarea meseriei din domeniul sănătății în domeniul igienei și epidemiologiei de către Ministerul Sănătății din Cehia, și în același timp a fost aprobată cererea de încadrare în perfecționarea de specialitate în domeniul rmedicinei de recuperare prin fizioterapie.

Întrebare pentru medic

Nu ați găsit în consultanță răspunsul medicului la întrebarea care vă interesează pe Dvs? Scrieți-ne. Completați datele de contact și noi vă vom transmite răspunsul medicului.

COMPLETARE FORMULAR

  Consultanță
  Ulticare & Biotorus

  Consultanță
  BIOquant

  Contact

  Str. Lămâiței nr.5A
  Oradea, jud. Bihor
  410160

  Email: orin@orin.ro
  Tel.: +40 359 466 335

  Service

  Service pentru garanții și post garanție la aparatele: BIOquant, Biotorus și Ulticare

  0747 436 893
  0359 466 334

  eBook Gratuit

   

  ÎNCEARCĂ GRATUIT

  Pin It on Pinterest

  Share This