Consultanță BIOquant

Întrebări

Pentru afișarea răspunsurilor dați click lângă întrebare pe simbolul portocaliu + pe partea dreaptă.

O cunoștință este interesată de aparatele noastre doar că are următoarele probleme de sănătate. La ambele picioare are artere articifiale, bypass-uri, apoi a făcut atac cerebral, peste o lună altul, apoi au operat-o, și i-au pus un arc care trebuie să îi dilate vasele sanguine. In plus, are și diabet. Am vrea să știm dacă poate folosi BIOquant.

Răspunsul  MUDr. Šípoš:

Da, poate. Utilizarea aparatului BIOquant este indicată în principal pentru tratarea acestor afecțiuni – afecțiuni cardiovasculare și cerebrovasculare datorate aterosclerozei, tromboembolismului, sătrile după atac cerebral, diabetul și complicațiile lui. Nu sunt un obstacol nici ”artere artificiale”, by-pass-urile, stenturile…
Vă doresc îmbunătățirea și stabilizarea stării de sănătate, MUDr. J. Šípoš.

Sunt diabetică. Complicațiile momentan sunt: dureri în partea stângă - mi se umflă ochiul, mâinile. În ciuda faptului că iau magneziu am cârcei frecvent, mai ales la gambe. Folosesc: coryol 25mg 1 0 1, tenaxum 1mg 1 0 1, valsacor 160mg 0 0 1, valzap 160/12,5 mg 1 0 0, sortis 80mg 0 0 1, gabapentin 400 mg 1 1 1. Doresc să știu dacă aparatul BIOquant este recomandat și pentru mine și dacă ameliorează complicațiile mele.

Răspunsul  MUDr. Šípoš:

Aparatul BIOquant este recomandat pentru afecțiunile menționate de Dvs. Bineînțeles bolile Dvs nu sunt ușoare, iar diabetul este deja într-o stare avansată. Se poate presupune și aștepta la o anumită ameliorare a stării și reducerea problemelor prin utilizarea regulată a aparatului BIOquant. Acest lucru presupune și un control apoi – așa- numita compensare a diabetului prin tratament regulat și un stil de viață sănătos al diabeticului.
Vă urez îmbunătățirea stării de sănătate și o bună stabilizare a diabetului.
MUDr. J. Šípoš

Este posibilă utilziarea aparatului BIOquant după operația de Hemispazmus faciel dex, conflict neurovascular AICA?

Răspunsul MUDr. Šípoš:

Da, în acest caz se poate folosi BIOquant.
Vă urez multă sănătate,  MUDr. J. Šípoš.

Bună ziua, din 1987 am artrită reumatoidă stadiul III, seropozitiv. Iau tratament biologic HUMIRA 40 mg 1 dată la 14 zile, Metotrexat 7,5 mg săptămânal. Pot utiliza în acest caz LASER-ul BIOQUANT? Mai iau Procoralan 7,5 mg, Locren 20 mg, Atacand 8 mg și Symbicort 200. Mulțumesc pentru răspuns.

Răspunsul MUDr. Šípoš:

Da, pentru afecțiunea menționată, precum și în cazul medicamentelor menționate se poate folosi aparatul BIOquant.
Vă urez o sănătate bună,  MUDr. J. Šípoš.

Cum poate ajuta BIOquant în tratarea anemiei? Mulțumesc.

Răspunsul MUDr. Šípoš:

În cazul anemiei, este scăzut numărul globulelor roșii(eritrocite), sau este redusă cantitatea pigmentului roșu din sânge, sau cel mai frecvent sunt scăzute ambele. BIOquant, în cazul anemiei, poate ajuta tocmai prin următorul efect, eritrocitele care sunt la majoritatea dintre noi agregate, adică ”lipite între ele”, formează lanțuri…. sunt eliberate, adică ”dezlipite”. Astfel în  alveolele pulmonare celulele leagă mai bine oxigenul și elimină mai ușor dioxidul de carbon și îl predau țesuturilor și organelor din corp – de exemplu inimii, creierului, mușchilor.. În același fel au o suprafață mai mare pentru a lega dioxid de carbon în țesuturi și organe și îl predau plămânilor în alveolele pulmonare pentru a-l schimba cu oxigenul. Astfel este mai bine oxigenat întreg organismul.
Cu urarea de sănătate multă,  MUDr. J. Šípoš.

Aș dori să întreb dacă poate folosi standard aparatul BIOquant o persoană care are un singur rinichi.

Răspunsul MUDr. Šípoš:

Da, persoana cu un singur rinichi poate utiliza aparatul BIOquant fără probleme.
Cu respect, și cu urarea de sănătate bună,  MUDr. J. Šípoš.

Bună ziua, folosesc acasă aparatul BIOquant, doresc să întreb dacă pot vindeca cu aparatul și boala: granulomatoza Wenger cu histol. Dacă da, cum să folosesc în acest sens aparatul BIOquant? Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns.

Răspunsul MUDr. Šípoš:

În cazul diagnosticului menționat poate fi utilizat ca un tratament suplimentar cu efect antiinflamator al BIOquant- ului, în condițiile în care nu prezintă manifestări hemoragice. (sângerări)
În ceea ce privește utilizarea BIO-quantului – procedeul este cel obișnuit – exact cum este menționat în manualul de utilizare – cu creșterea treptată a intensității…
Cu urarea de remisie grabnică a bolii, stabilizarea stării, și sănătate bună, MUDr. J. Šípoš.

Bună ziua, aș dori să întreb dacă aparatul laser BIOquant ajută de exemplu și în cazul bilirubinei crescute? La ultimul control preventiv i-a fost depistată soțului meu bilirubina crescută, însă după două luni de utilizare a medicamentelor pentru scăderea bilirubinei, efectul a fost invers. Bilirubina a fost crescută și după utilizarea medicamentelor, chiar mai mare decât înainte. Iar eu aș dori să știu dacă aparatul ajută la creșterea tensiunii arteriale - având în vedere că am tensiunea mică de regulă. Mulțumesc pentru răspuns.

Răspunsul MUDr. Šípoš:

În cadrul efectelor aparatului BIOquant general cunoscute, mai ales îmbunătățirea sangvinizării organelor, activarea metabolismului, efectul de detoxifiere… se poate aștepta un efect benefic și în ceea ce privește hiperbilirubinemia. Bineînțeles că este necesar a se efectua investigații pentru depistarea cauzei valorilor crescute ale bilirubinei, și înlăturarea acesteia, respectiv tratarea adecvată.
În ceea ce privește tensiunea mică, BIOquant poate ajuta la la echilibrarea și stabilizarea tensiunii arteriale prin efectul benefic asupra reglării neurohumorale. De asemenea vă recomand să creșteți consumul de apă – cca 2 litri de apă pe zi și să vă mișcați mai mult – cel mai bine e să faceți vreun sport relaxant – precum mersul pe bicicletă, înnotul, alergatul, etc.
Cu urarea de sănătate bună, MUDr. J. Šípoš.

M-ar interesa dacă este recomandată utilizarea laserului BIOquant, dacă pacientul este diagnosticat cu hepatită cronică de tip B. Soțul are hepatită cronică de tip B, momentan este sub tratament cu Pegasys. Analiza sângelui este foarte proastă, WBC fluctuează între 1,5- 1,9, neutrofilele între 0,3 - 0,6, trombocite între 60 - 90, hemoglobina între 125 - 130, de asemenea ia preventiv aspirin protect. Avem aparatul acasă, m-ar interesa dacă este recomandat acest tratament pentru el, și dacă da, cum să procedăm. Mulțumesc.

Răspunsul  MUDr. Šípoš:

Utilizarea BIOquant în cazul acestei indicații este recomandată pentru efectele cunoscute ale laserterapiei, în principal efectul antiinflamator, îmbunătățirea microcirculației și a reologiei sanguine, activarea enzimelor.
Procedați exact cum este indicat în manualul de utilizare- broșura primită la aparat, respectați indicațiile acelea: faza de adaptare cu creșterea treptată a minutelor de aplicare pe cea mai joasă intensitate 3 mW, până ajungeți la 30 minute pe zi. Faza de adaptare poate fi prelungită până la 2-3 săptămâni, în special dacă au apărut semne de sângerare, care apar frecvent la pacienții cu afecțiuni hepatice, și dacă nu folosesc laserterapie. În cazul toleranței bune treceți la faza de îngrijire, și procedați în continuare ca și în instrucțiunile de utilizare.
Cu urări de îmbunătățire a sănătății, MUDr. J. Šípoš.

Îmi este crescută producția de trombocite. Este recomandat aparatul BIOquant pentru tratarea acestei probleme?

Răspunsul MUDr. Šípoš:

Da, este recomandat, pentru că, cu cât este crescută producția trombocitelor, cu atât este mai mare și numărul lor, ceea ce poate duce la creșterea riscului de formare a cheagurilor de sânge în artere. Prin utilizarea aparatului BIOquant, riscul de apariție a trombozei scade.

Aș dori să întreb cum se folosește BIOquant la pacientul cu embolie pulmonară?

Răspunsul MUDr. Šípoš:

La pacientul care a suferi embolie pulmonară – după depășirea fazei acute și stabilizarea stării, de regulă după externarea pacientului din spital – poate fi utilizat aparatul BIOquant. Se aplică clasic conform instrucțiunilor din manualul de utilizare, adică întâi trebuie trecut prin faza de adaptare, cu adăugarea treptată a minutelor de aplicare, iar apoi se crește și intensitatea. Faza de adaptare durează în general 2 săptămâni. Faza de îngrijire durează în general cca. 3 luni, cu o aplicare zilnică de 30 de minute, la o intensitate pe care pacientul o tolerează bine – de obicei se folosește intensitatea de 3- 4 mW. Apoi se face pauză câteva săptămâni, până la 2-3 luni, și apoi se poate relua tratamentul.

Pacientul cu vasodilatație artificială lângă inimă - așa- numitul balonaș, se teme să se trateze cu BIOquant, ca să nu-și facă rău. Este fondată această temere?

Răspunsul MUDr. Šípoš:

Dimpotrivă – Bioquant acționează împotriva coagulării excesive a sângelui, adică antiagredant – astfel împiedică producerea cheagurilor de sânge în fluxul coronarian cardiac, acestea fiind cauza blocării acestora și a infarctului. De aceea în acest caz, utilizarea apartului BIOquant este benefică.
Cu urarea de sănătate bună,  MUDr. J. Šípoš.

Cum influențează utilizarea aparatului BIOquant tensiunea mică? Poate trata și asta, sau nu are rost să îl utilizăm în acest caz?

Răspunsul MUDr. Šípoš:

Chiar dacă BIOquant nu influențează în mod direct tensiunea mică,dar are o influență pozitivă asupra reglării neurohumorale a organismului și sistemului nervos, care joacă un rol și în reglarea și normalizarea tensiunii arteriale. De aceea utilizarea aparatului BIOquant este și în acest caz utilă. Persoanelor care au tendința de a avea tensiunea mică le puteți recomanda creșterea consumului de lichide (a se consuma 2 litri de apă pe zi) și activități de mișcare corespunzătoare – este foarte benefic sportul de relaxare – mersul pe bicicletă, înnotul, alergatul, etc.

Este posibilă utilizarea BIOquantului concomitent cu administrarea medicamentelor Trombex și Sortis?

Răspunsul MUDr. Šípoš:

Da, utilizarea aparatului BIOquant este recomandată concomitent cu utilizarea medicamentelor Trombex și Sortis. Acțiunea concomitentă asupra peretelui vascular, asupra reologiei sanguine și asupra lipidelor este sinergică, adică benefică, se susțin reciproc. Recomand.

Bună ziua, am fost diagnosticat cu candidă. Cum acționează în acest utilizarea aparatului BIOquant? Care este tratamentul eficient și modalitatea de utilizare?

Răspunsul MUDr. Šípoš:

Utilizarea aparatului BIOquant susține imunitatea, crește activitatea leucocitelor, îmbunătățește circulația sanguină și oxigenarea țesuturilor.
Aș proceda conform manualului de utilizare valabil al aparatului, adică prin creșterea treptată a timpului și intensității de aplicare în faza de adaptare, care ar trebui să dureze cca. 2-3 săptămâni. La o toleranță bună a intensității de 4 mW 30 de minute zilnic ( câte 15 minute în fiecare orificiu nazal), aș recomanda aplicarea aceasta timp de cca. 3 luni.
În cazul îmbolnăvirii de Candida albicans, în timpul tratamentului este foarte importantă evitarea zaharurilor simple (dulciurilor) și consumarea produse cu bacterii ”prietenoase”în alimentație – de exemplu iaurturi cu cultură vie de  Lactobacillus acidophyllus și altele.
Cu stimă,  MUDr. J. Šípoš.

Bună ziua, tromboza venoasă adâncă din anul 2008, de atunci am probleme și dureri în timpul efortului și umflături. Nu se poate desprinde trombul și să se deplaseze mai departe? Nu este periculos?

Răspunsul MUDr. Šípoš:

Tromboza venoasă adâncă este însoțită întotdeanua de riscul tromboemolismului, adică cheagul de sânge se poate desprinde și prin fluxul sanguin poate ajunge de exemplu la plămâni, creier sau orice alt organ, unde provoacă embolie. Acest risc este și mai mare dacă inflamațiile venelor se repetă  (așa numita tromboflebită). Utilizarea BIOquantului – iradierea sângelui cu laser prin mucoasa nazală – îmbunătățește proprietățile reologice ale sângelui, îi reduce vâscozitatea, astfel împiedicând ”densitatea și coagularea excesivă”, ca urmare acționează împotriva creșterii trombului. În același timp îmbunătățește microcirculația, sangvinizarea și oxigenarea organelor, și acționează antiinflamator. De aceea utilizarea lui este o prevenție recomandată împotriva tromboembolismului.

Cu stimă, și cu urarea de sănătate bună,  MUDr. J. Šípoš.

Bună ziua, este posibilă utilizarea aparatului BIOquant la hiperfuncția glandei tiroide?

Răspunsul MUDr. Šípoš:

Da, BIOquant poate fi utilizat și în cazul hiperfuncției glandei tiroide. Bineînțeles nu aplicăm raza laser în zona glandei tiroide (partea din față a gâtului).  La fel de subînțeles este și tratarea hiperfuncției glandei tiroide ( hipertiroidiei) de către medicul specialist endocrinolog.

Cu stimă,  MUDr. J. Šípoš.

Bună ziua, aș dori să întreb dacă este recomandată utilizarea aparatului BIOquant la un pacient care a fost tratat de tromboză a extremității superioare, de asemenea pacientul are cardiostimulator.

Răspunsul MUDr. Šípoš:

Având în vedere tromboembolia extremității superioare, utilizarea aparatului BIOquant este o prevenție adecvată împotriva repetării emboliei, pentru că îmbunătățește proprietățile reologice ale sângelui (fluiditatea), astfel reduce riscul producerii cheagurilor de sânge. Dacă pacientului îi este administrat tratament anticoagulant, este necesară precauția din punct de vedere al interacțiunii reciproce dintre ambele metode de fluidizare a sângelui. Riscul de apariție a sângerărilor poate fi minimizat prin creșterea treptată a aplicării aparatului BIOquant, a se crește întâi timpul de aplicare (minute) și apoi intensitatea (miliwați). Exact așa cum este menționat în manualul de utilizare, chiar și mai lent, și controlându-se permanent starea eficienței tratamentului anticoagulant și eventualele lui modificări.
Dar la acest pacient, există în plus și un cardiostimulator, ceea ce este o contraindicație oficială a aparatului BIOquant, de aceea trebuie respectată.
(Dacă totuși eu ar trebui să mă decid cu privire la utilizarea aparatului  BIOquant pe mine ca medic, și în același timp aș fi și pacient cu implant de cardiostimulator, nu m-aș teme de utilizarea acestuia. Însă nu l-aș pune în apropierea cardiostimulatorului, în timpul aplicării l-aș pune undeva pe masă la o distanță de cel puțin jumătate de metru față de piept, nu l-aș lăsa atârnat de gât!)
Chiar dacă câmpul electromagnetic al aparatului este minim și nu presupun vreo influență de perturbare a cardiostimulatorului, nu îl pot recomanda oficial în cazul pacienților cu cardiostimulator implantat.
Cu urarea de sănătate bună,  MUDr. J. Šípoš.

În urmă cu cca 2 ani am avut zona zoster destul de complicată - herpes (o dungă în zona abdomenului, pe spate, sub braț și pe piept), când am fost de mai multe ori spitalizat, până m-au diagnosticat corect, ceea ce s-a întâmplat abia în Bratislava la Centrul Oncologic Național după cca. 6 luni de la instalarea bolii. Atunci doctorița m-a curățat și mi-a administrat o formă de chimioterapie. În acea perioadă m-am întâlnit în Austria cu BIOquant, am dorit să îl utilizez și medicul curant de la oncologie mi-a interzis. Mi-ar place foarte mult să mă tratez cu BIOquant, dar înainte aș dori un sfat de specialitate, să știu dacă este recomandat în cazul meu. De 2 ani nu am probleme.

Răspunsul  MUDr. Šípoš:

Zona zoster este o boală infecțioasă – de origine virală. Apare în principal la persoanele cu imunitatea scăzută. Având în vedere că domnul în cauză a fost supus acum 2 ani la chimioterapie, a fost vindecat și nu mai are probleme, de aici deduc că nu mai face tratament oncologic, astfel, în acest caz poate folosi BIOqaunt. Dar dacă este sub supravegherea oncologului pentru o boală oncologică, în acest caz ar trebui să se consulte cu ocnologul.
Cu stimă, MUDr. J. Šípoš.

Se poate folosi aparatul BIOquant dacă pacientul ia Wafarin pentru fluidizarea sângelui? Dacă da, atunci cum se influențează reciproc acestea?

Răspunsul MUDr. Šípoš:

Da, în principiu aparatul BIOquant se poate folosi concomitent cu medicamentul Wafarin. Medicamentul Wafarin este antagonistul vitaminei K și acționează direct în procesul de hemocoagulare, astfel acțiunea lui în esennță este diferită față de acțiunea razei laser BIOquant. Totuși este recomandată o anumită precauție în cazul pacienților care utilizează Wafarin (tratament anticoagulant), mai ales la începutul aplicării aparatului BIOquant, pentru că atât medicamentul, cât și aparatul, îmbunătățesc proprietățile reologice ale sângelui. Popular spus, ”fluidizează sângele” – reduc coagularea acestuia, ceea ce este un efect dorit și așteptat, dar în anumite condții pot apărea sângerări. Acest lucru se poate întâmpla și dacă se utilizează doar Wafarinul (fără acțiunea fascicolului laser), dacă doza este mai mare, sau dacă se combină cu un medicament necorespunzător. La început, în primele zile aș recomanda aplicarea cu intensitate joasă – 3 mW câte 5 minute o dată pe zi. Dacă ar apărea sângerare din nas, trebuie întreruptă aplicarea pentru 2- 3 zile și trebuie controlat nivelul de timp quick. Acești pacienți știu exact despre ce este vorba, și sunt învățați de către medicii lor ce valori ale timpului quick trebuie să aibă și ce doză de medicament trebuie să ia pentru ca tratamentul anticoagulant să fie eficient. În funcție de acest rezultat le ajustează medicul doza de Wafarin. Dacă nu apare sângerarea, poate fi crescută treptat durata tratamentului precum și intensitatea, exact cum este menționat în manualul de utilizare. Dacă apar mici ”scurgeri” din nas -o secreție rozalie în cantitate mică – nu trebuie întreruptă aplicarea, este considerată o reacție normală și la cei care nu folosesc medicamente anticoagulante.

Vă urez îmbunătățirea sănătății și utilizarea aparatului BIOquant cu succes, MUDr. J. Šípoš.

Întrebare pentru medic

Nu ați găsit în consultanță răspunsul medicului la întrebarea care vă interesează pe Dvs? Scrieți-ne. Completați datele de contact și noi vă vom transmite răspunsul medicului.

COMPLETARE FORMULAR

  Consultanță
  Ulticare & Biotorus

  Contact

  Str. Lămâiței nr.5A
  Oradea, jud. Bihor
  410160

  Email: orin@orin.ro
  Tel.: +40 359 466 335

  Service

  Service pentru garanții și post garanție la aparatele: BIOquant, Biotorus și Ulticare

  0747 436 893
  0359 466 334

  eBook Gratuit

   

  ÎNCEARCĂ GRATUIT

  Pin It on Pinterest

  Share This