Consultanță Ulticare & Biotorus

Întrebări

Pentru afișarea răspunsurilor dați click lângă întrebare pe simbolul portocaliu + pe partea dreaptă.

Am 54 ani și am probleme cu genunchii, în principal cel stâng. Medicul m-a diagnosticat cu artroză de gradul 2. și menisc. Mi-a recomandat operație de abraziune a cartilajului. Mi-am achiziționat aparatul LT99 mini și aplicatorul B1C. Doresc să întreb ce pot aștepta de la acest tratament și ce programe să folosesc la tratament? Deocamdată aș dori să evit operația. Ce îmi recomandați Dvs?

Răspunsul  MUDr. Jeřábek:

Bună ziua. Aș recomanda aplicarea câmpului magnetic, de 2 x pe zi zilnic, 12 Hz, câte 20 de minute. Genunchele ar trebui să se liniștească. Dar aș recomanda operația de menisc, iar din a doua zi recomand continuarea tratamentului cu magnetoterapie, pe o perioadă de aproximativ 20 de zile, iar în funcție de stare, o frecvență aleatorie.

Cu stimă, dr. Jeřábek

Am o boală cronică a venelor DK CEAP C4 fără inflamație acută și mă așteaptă operația de varice. Am voie să folosesc UltiCare LT 99, și dacă da, cum? Mulțumesc pentru răspuns.

Răspunsul  MUDr. Jeřábek:

Bună ziua, există o lucrare, care descrie foarte bine toate rezultatele obținute prin utilizarea câmpurilor magnetice înainte de operație, la afecțiunile venelor de la membrele inferioare. Practic nu a apărut umflătura și s-a putut interveni peste 5-7 zile. Aș recomanda utilizarea aparatului BIOTORUS în locurile afectate ale venelor, măcar 14 zile înainte de operație, frecv 40 Hz, de 2 x pe zi, 20 de minute. ATENȚIE!!!  A se înceta aplicarea înainte cu 3 zile de operație. După operație, imediat a treia zi începeți din nou tratamentul, din nou cu creșterea treptată a frecvenței, începând cu 8Hz, și creșterea frecvenței cu câte 2Hz/ zi, până la 26Hz. Expunere de 2 x pe zi, 20 de minute.
Cu stimă, JJ.

Avem o mămică de 90 ani. Are probleme mari cu aparatul locomotor. Coxartroză de gradul 3 și 4, artroză gradul 3( genunchi, încheietura mâinii). Rog părerea medicului, să ne spună dacă este recomandată achiziționarea și utilizarea unui astfel de aparat pentru ea, ca să îi amelioreze durerile. Probleme de sănătate: în anul 2007 a avut o sângerare slabă a mucoasei intestinelor. După investigații la spital, și după schimbarea combinației medicamentelor administrate, sângerarea nu a mai apărut. În timpul acestor investigații complete i s-a depistat și o cicatrice cauzată de ulcer duodenal. De atunci i se fac investigații preventiv, regulat, de 2 x pe an. Uneori are hiperaciditate gastrică. Ia medicamente pentru tensiune mare, pentru întărirea activității inimii și plasture cu morfină 100 mg pentru reducerea durerilor articulare.

Răspunsul MUDr. Jeřábek:

Aici, magnetoterapia FOARTE fină ar fi recomandată pentru articulații. Aplicatorul A4C, mai degrabă decât BioTorus, regim de frecvență fix până la 10Hz, 1 dată pe zi zilnic, 20 de minute. Cu stimă, dr.JJ.

Bună ziua, este recomandată utilizarea aparatului UltiCare sau BioTorus pentru ateroscleroză a arterelor membrelor? Dacă da, care este cea mai recomandată modalitate de aplicare a aparatelor?

Răspunsul MUDr. Jeřábek:

Da, CA PARTE a terapiei, în condițiile în care țesuturile capilare mai reacționează, căldura îmbunătățește sangvinizarea membrelor.
Biotorus, 25 Hz, 20 minute,  de 2x pe zi.
Cu stimă, dr. Jeřábek

Bună ziua, aș dori să întreb dacă este recomandată utilizarea aparatului UltiCare, resp Biotorus, pentru următoarele diagnostice. Dacă da, atunci cum? H35.3 - Degenerare maculară a polului posterior al ochiului H46 - Inflamarea nervului optic - forma uscată G544 - Tulburări ale rădăcinilor lombare și sacrale

Răspunsul  MUDr. Jeřábek:

1.Degenerarea maculară a fost verificată ca un țel terapeutic bun. Frecvența optimă a fost 3 Hz, 20 de minute.
2 Din câte știu, nu sunt experiențe cu privire la inflamația nervului optic.
3. În ceea ce privește afecțiunile articulațiilor lombare și sacrale, da, 10-15 Hz, 20 de minute, de 2 x pe zi.
Cu stimă, dr. Jeřábek

Bună ziua, am aparatul Dvs UltiCare LT- 99. În ultimul timp am probleme cu pintenii osoși la picior. Am probleme cu mersul. Pot utiliza pentru tratament( înlăturarea pintenilor) aparatul în cauză? Dacă da, atunci cum? Mulțumesc anticipat.

Răspunsul MUDr. Jeřábek:

Bună ziua,
Înafară de ortoped, nimeni nu va înlătura pintenii, poate terapia cu ultrasunete repetată foarte des ar putea să dizolve parțial. Magnetoterapia este eficientă într-o anumită măsură datorită faptului că reacția inflamatorie a periostului doare. Avem experiențe cu aplicarea aparatului BioTorus în regim de 15 Hz, 20 de minute, de 2 x pe zi.
Cu stimă, dr. Jeřábek

Am acasă aparatul UltiCare LT99, vă rog să mă sfătuiți cum să îl folosesc pentru diagnosticul de infarct miocardic vechi, fibroză, frecv 70 min. Lumbalgia, osteoartroza, aceste diagnostice le are tatăl meu în vârstă de 74 ani. Aș dori să mai intreb, fiica mea are 20 de ani și suferă de disfuncție cerebrală ușoară, grad mediu de retardare mintală, se poate folosi acest aparat pentru ea? și unde? Mulțumesc și vă urez mult succes profesional și personal.

Răspunsul MUDr. Jeřábek:

Bună ziua,
1. pentru TRATAREA  infarctului cardiac vechi utilizarea magnetoterapiei va fi ineficientă.
2.Atât lumbalgia cât și osteoartroza sunt afecțiuni pentru care se recomandă magnetoterapia. Aș utiliza aparatul BioTorus, la ambele diagnostice aș începe cu frecvență joasă, 5- 6 Hz, de 2 x pe zi, timp de 20 de minute. Dacă nu se înregistrează o agravare a stării, aș crește frecvența cu câte 2 Hz pe zi până la 20 hz. Dacă s-ar observa agravări, aș aplica magnetoterapia începând cu 1 Hz, iar după amelioare aș crește cu griă frecvența conform schemei de mai sus.
3.La pacienta în vârstă de 20 ani cu degradarea  sistemului nervos central, cel mai probabil îmbunătățiri nu vor fi. Nu aș considera magnetoterapia recomandată pentru acest caz.

Aș dori să știu cum trebuie să folosesc aparatul BioTorus în cazul ulcerului varicos? Am probleme cu asta deja de 16 ani. Rana doare, și este foarte roșie zona din jur.

Răspunsul MUDr. Jeřábek:

Tratamentul cu ajutorul câmpului magnetic la problemele dermatologice este foarte eficient, în condițiile în care se aplică concomitent tratamentul dermatologic. Avem experiențe care ne confirmă că prin curățarea și toaletarea zilnică a rănii + câmpul magnetic pulsant ajută și în cazurile în care deja există pericol de amputare a membrului. Utilizăm regimul P3, 25 Hz, 20 minute, de 2-3 ori pe zi. Trebuie adăugat faptul că tratamentul este de lungă durată, până la 3 luni.

Am calcinoză în articulaţia umărului, sfătuiţi-mă, vă rog, cum să aplic acest aparat?

Răspunsul MuDr. Jeřábek:
Dacă este vorba de calcinoză, magnetoterapia nu ajută la dizolvarea lor, dar poate ajuta la ameliorarea durerilor, în cazul în care sunt dureri. Pot recomanda introducerea umărului în TORUS, cu programul P3, şi frecvenţe mai mici de 10 Hz. Dacă nu dispar dificultăţile, folosiţi programul P1 şi continuaţi cu el.

Aş dori să ştiu cum trebui să folosesc aparatul BioTorus pentru dureri de şale, probleme cu articulaţia şoldului, vindecarea GLAUCOMULUI şi după operaţia de valvă.

Răspunsul MuDr. Jeřábek:
În caz de glaucom,ştiu rezultatele unei singure lucrări, care descrie efectele pozitive la această boală. Totuşi,nu aş recomanda folosirea câmpurilor magnetice, nu ştim suficiente lucruri despre asta. Bazaţi-vă doar pe picăturile de ochi. În ceea ce priveşte durerile articulare, poziţionaţi sub partea lombară ca o pernă, iar în cazul articulaţiilor şoldurilor se întroduce picorul în aplicator până în zona şoldurilor. Regimul care ar putea ajuta ar fi P1.
Pentru influenţarea fluxului sanguin aş recomanda programul P3, cu o frecvenţă de 25 Hz, poziţionat sub picior în poziţia culcat.

Am achiziţionat aparatul pentru că am probleme la coloana vertebrală – dureri de şolduri, dureri ale coloanei cervicale, mă doare des capul. Am un pic de probleme şi cu dureri de genunchi, dureri de articulaţii la mâini, îmi amorţesc mâinile mai ales seara înainte de culcare.

Răspunsul MuDr. Jeřábek:
Da, în cazul acestor indicaţii ULTICARE poate fi foarte benefic. Aş recomanda aplicări cu aplicatorul A4C (maxi) la coloana vertebrală cu regimul de program P2 – 20 minute de 2- 3 x pe zi. La fel şi la genunchi. În caz de amorţeala mâinilor, cel mai bine aş zice să îndoiţi aplicatorul A4C în două şi să îl aşezaţi ca o pernuţă sub coloana cervicală, în regimul fix de 25 Hz, 20 de minute.

Bună ziua. Vă rog să-mi spuneţi dacă este recomandată magnetoterapia şi dacă are efect şi pentru diagnosticul – osteomielită cronică? O cunostinţă de-a mea are acest diagnostic şi foloseşte antibiotice, pentru că are o rană deschisă la picior... Aveţi experienţe cu astfel de cazuri? Mulţumesc.

Răspunsul MuDr. Jeřábek:
Da, experienţele sunt pozitive. Mai ales în combinaţie cu antibioticele. Cel mai bine e să introduceţi piciorul în aplicatorul BIOTORUS astfel încât rana să fie la mijloc. – TORUS-ul va fi oblic, se va răzema de zona cu rana, iar partea inferioară a piciorului va fi peste aplicator. De 3 x pe zi cu un regim în primele 3 zile de 10 Hz, iar apoi să creşteţi la 25 Hz. Vindecarea poate fi apoi verificată cu o radiografie cam în 6 – 8 săptămâni.

Am achiziţionat aparatul în octombrie a.c. Am 56 ani şi diagnosticul meu este tulburări ale rădăcinii lombare şi sacrale şi polineuropatie. Folosesc Gardius, Requiq modutab 2mg şi Detralex. Aparatul îl folosim zilnic, într-adevăr doar seara, şi îi dau drumul de 2 x consecutiv, pe programul P3. Nu mi se pare să mi se fi ameliorat durerea, şi în plus a început să mă doară şi coloana vertebrală toracică, şi am dureri arzătoare şi în osul toracic. În fiecare dimineaţă mă străduiesc să fac gimnastică măcar 10 minute. Mai merg încă la muncă, şi chiar şi drumul cu maşina îmi face probleme. Sfătuiţi-mă vă rog dacă pot continua cu utilizarea aparatului Dvs, şi dacă da,cum să îl folosesc.

Răspunsul MuDr. Jeřábek:
programul P3 are frecvenţă reglabilă, iar din scrisoarea clientei nu este clară frecvenţa pe care o foloseşte. Personal aş recomanda P1 de 2 x pe zi., 20 de minute, astfel dificultăţile ar trebui să dispară. Dealtfel este posibil, să se fi eliberat spasmele musculare şi astfel coloana să se fi mişcat mai mult, ceea ce contribuie la o înrăutăţire temporară a bolii. Deci aş continua cu programul P1, şi aş face mai puţină gimnastică o săptămână.

Am tinnitus de cca 2 ani. Puteţi să mă ajutaţi cumva efectiv?

Răspunsul MuDr. Jeřábek:
magnetoterapia funcţionează destul de bine ca parte a complexului de tratamente pentru tinnitus. Bineînţeles în acest tratament sunt incluse băile uscate CO2 şi tratament manual al coloanei vertebrale. În ceea ce priveşte magnetoterapia, ni s-a confirmat în acest caz regimul cu frecvenţa de 25 Hz, aplicatorul A4C împăturat în două se localizează pe zona afectată, sau aplicatorul A1C în aceeaşi zonă, sau eventual BioTorus. Durata de expunere 20 minute, de 2 până la 3 x pe zi.

Pot utiliza Bio Torus -ul la inflamaţii dureroase ale ligamentelor de la osul sacral până la şold? După 2 săptămâni de aplicare cu P2, deocamdată nu simt nicio îmbunătăţire.

Răspunsul MuDr. Jeřábek:
Ar fi fost mai înţelept să fi utilizat programul P3 cu o frevenţă de 4 Hz, după cca 2-3 zile să creşteţi la 8 Hz. Dacă s-ar înrăutăţi, atunci ar trebuie să vă întoarceţi la 4 Hz. Eu aş rămâne la 8 Hz până la ameliorarea durerilor, apoi ori aş păstra aceeaşi frecvenţă sau aş creşte la 12 Hz, şi mai sus de atât nu aş urca. Dacă se ameliorează definitiv, aş încerca pentru menţinere programul P1.
Aplicaţiile să fie zilnice – 2 x pe zi (dimineaţa şi seara), durata de expunere 20 minute.
La bolile inflamtorii ale aparatului locomotor, ÎNTOTDEAUNA faceţi aplicări regulate la frecvenţă joasă, astfel folosiţi P3 şi reglaţi frecvenţa până la 10 Hz – mai bine să fie şi mai puţin de atât. Dacă se înrăutăţeşte situaţia atunci micşoraţi şi mai mult frecvenţa, până se ajunge la o îmbunătăţire şi apoi ori menţineţi frecvenţa, ori o măriţi treptat şi cu foarte mare grijă.

Bună ziua dle MUDr. Jerabek, ...picior diabetic care este umflat şi picior după amputarea tuturor degetelor la tatăl meu.

Răspunsul MuDr. Jeřábek:
în acest caz magnetoterapia ar trebui să fie parte a tratamentului, mai ales îngrijire primară a rănii. Magnetoterapia se aplică cu BioTorus şi Ulticare, la o frecvenţă de 25 Hz, 20 minute, 2 x pe zi
Cu stimă, JJ

Este posibilă utilizarea aparatului UltiCare sau BioTorus în cazul varicelor?

Răspunsul MuDr. Jeřábek:
Utilizarea câmpurilor magnetice în caz de varice a fost descrisă deja în anii 60 de către Zukov. A avut câteva mii de pacienţi. Regimul câmpurilor a fost exclusiv variabil 50 Hz. Astfel recomand să începeţi primele trei zile cu regim de 12 Hz, următoarele 2 zile cu 25 Hz, şi apoi continuaţi cu 50 Hz. Ar fi potrivit aplicatorul A4C (maxi) în zona gambei. De asemenea a fost descris efectul benefic pentru ulcerul varicos.

Cum să folosesc aparatul în caz de hipertensiune, în cazul în care la primele aplicări pacientul s-a simţit rău?

Răspunsul MuDr. Jeřábek:
În general este valabil faptul că dacă magnetoterapia poate trezi reacţii nefavorible – inclusiv scăderea bruscă a TA – ar trebui început tot timpul încetul cu încetul. La pacientul în cauză a fost, probabil, o scădere bruscă a tensiunii. Această situaţie este specificată şi în instrucţiunile de utilizare, unde suntem atenţionaţi de acest caz. Dacă este vorba de tratamentul hipertensiunii arteriale, atunci trebuie început cu doze scăzute – frecvenţă joasă şi apoi în fiecare zi creşteţi frecvenţa treptat.

Suntem noii deţinători ai aparatului Dvs, soţul a fost operat în urmă cu 4 ani la rinichi, pe care i l-au şi scos – a avut tumoare malignă, am citit, că aceşti pacienţi nu ar trebui să folosească aparatul, lucru de care îmi pare foarte rău, pentru că şi l-a pus doar o singură dată şi a spus că l-a şi ajutat- nu îl mai doare capul şi spatele. Aş fi foarte fericită dacă l-aş putea ajuta dar mi-e frică să nu i se întâmple ceva. În ceea ce priveşte acea parte a sănătăţii deja este stabilizat şi nu i se mai administrează medicamente pentru rinichi. Doar pentru prostată, care este la început. Am citit în instrucţiuni că pentru această boală l-ar putea ajuta aparatul... Rog răspuns. Multumesc.

Răspunsul MuDr. Jeřábek:
Chestiunea tumorii maligne la rinichi este discutabilă. Întrebarea este în ce zonă a corpului va fi folosită magnetoterapia. Dacă e vorba de coloana lombară, acolo din motive de precauţie nu aş recomanda mangetoterapia. Dacă se doreşte a fi utilizat de exemplu la genunchi,coloana cervicală, nu văd motiv pentru a nu putea fi utilizat.
Altfel, în cazul chimioterapiei bineînţeles că FĂRĂ supraveghere medicală şi urmărirea magnetoterapiei nu se recomnandă. Chiar dacă există destule lucrări care descriu oportunitatea experiementelor combinate, odată pentru efecte mai mari ale combinaţiei,şi pe de altă parte pentru scăderea efectelor secundare ale chimioterapiei. Bineînţeles că este nevoie de acordul oncologului şi o urmărire atentă.

Din 17.2.2010 folosesc aparatul Dvs Ulticare LT99 de 2 x pe zi pentru articulații și șolduri. În data de 3.3.2010 merg la control la un centru de medicină nucleară pentru recomandări de la ortoped. Doresc să vă întreb cu câte zile înainte de această consultație ar trebui să întrerup tratamentul cu Ulticare, sau nu trebuie să-l întrerup deloc? Mulțumesc

Răspunsul MUDr. Jeřábek:
Nu trebuie întrerupt tratamentul.

Fiul meu în vârstă de 20 ani ar diagnosticul D162 NN – Ostitidă limfoplasmocitară a condilului lateral al tibiei. A fost în Praga la medic și la piciorul drept, sub genunchi i-au pus la capătul osului o grefă. Suferă în continuu de dureri, ia steroizi anabolizanți și face acupunctură. Medicul din Bratislava respinge magnetoterapia, iar cel din Praga o recomandă.

Răspunsul MUDr. Jeřábek:
Susțin că părerea medicului curant din Praga ar trebui să aibă prioritate. Nu vreau sa îi fac rău dnei Dr. din Bratislava, dar aș vrea să știu de ce magnetoterapia nu i se pare ok. Înafară de steroizii anabolizanți și acupunctură mai ia ceva? Ce perioadă a trecut de la operație? Cum evoluează pacientul – înafară de dureri? Oricum ar fi, dacă aș avea un astfel de pacient, aș aplica magnetoterapia cu grijă. Cel mai bine aș folosi aplicatorul A4C în jurul genunchiului cu cea mai mică frecvență posibilă. Dacă nu s-ar agrava starea aș crește treptat frecvența până la 25 Hz, prin creșteri treptate de câte 2 Hz/ zi.

Vreau să vă întreb dacă pot folosi acest aparat la operație deschisă de prostată, în a zecea zi după operație, și cum îl pot aplica. Aparatul îl avem acasă. Mulțumesc

Răspunsul MUDr. Jeřábek:
În general este adecvată începerea tratamentului cu magnetoterapie la 24 ore după intervenția chirurgicală. Așa că în a 10-a zi bineînțeles că se poate aplica. Întrebarea e dacă ați fost operat de adenom BENIGN de prostată – probabil, sau malign, în acest caz utilizarea fiind contraindicată. Dacă a fost vorba de prostatectomie simplă pentru o prostată mărită, atunci se poate folosi. Aș recomanda aplicatorul A1C – mni, poziționat pe tăietură, cu frecvența de 10 Hz. Dacă aveți aplicatorul A4C(maxi) , atunci îl puneți împăturat în două și aplicați-l în același loc. Optimă ar fi așezarea pe aplicator. Dacă tăietura este suprapubiană, intervenția chirurgicală s-a făcut în zona subabdominală, atunci puneți aplicatorul în zona operației. Regimul rămâne același.

Nu am găsit dacă aparatul se poate utiliza și pentru tratarea durerilor oaselor metatarsiene însoțite de umflături. Mulțumesc.

Răspunsul Peter Vanka:
Aparatele Ulticare și Biotorus sunt chiar ideale pentru tratarea afecțiunilor cum umflături. Este necesar a se utilzia programul P2, în cazul în care veți simți o durere ușoară puteți folosi uneori și programul P1.

Am cumpărat aparatul Ulticare LT99, vă rog să îmi spuneți dacă îl pot folosi pentru rigiditatea umărului drept după operație de C50,5, sânul drept, cadranul inferior exterior în anul 2003 și urmată de radioterapie. La oncologie mi-a spus oncologul că aparatele certificate nu pot dăuna, dar totuși nu sunt sigură de răspuns. Aș mai dori să știu o informație pentru soț, care suferă de boala Chron, mai ales în intestinul subțire – cum să îl folosească. Deocamdată m-a ajutat mult la articulații, genunchi și stomac.

Răspunsul MUDr. Jeřábek:
În cazul bolilor oncologice este general valabil că orice metodă de fizioterapie este contraindicată din motive de precauție, din teama de aparație a metastazelor. Totuși, există unele studii care arată efectul pozitiv al magnetoterapiei împreună cu tratamentul oncologic, sau citostatice, sau radioterapie. În prezent nu se poate spune cu certitudine cum este defapt. Știm cu toții, că oncologia este un domeniu foarte delicat, unde nici relațiile biologice de bază nu sunt foarte clare. Eu personal aș ezita în ceea ce privește aplicarea magnetoterapiei fără supravegherea medicului specialist.

Boala Chron: depinde dacă este într-un stadiu liniștit sau apar sângerări. Dacă sunt prezente sângerările – fiți precauți, magnetoterapia este clar contraindicată din cauza unui posibil risc de sângerare. Sunt de părere că există o grămadă de alte metode mai eficiente de tratare a acestei boli. Per ansmablu, cred că sunt suficient de pozitive efectele la problemele aparatului locomotor și ale stomacului.

Cu stimă, Dr. Jeřábek

Am fost la control cu rezonanță magnetică și diagnosticul sună cam așa: Susp de condromalacie gr. II-III, compl la articulația F-T, Gonartroză, ce tratament îmi recomandați?

Răspunsul MUDr. Jeřábek:
Deci aceasta este o boală tipică pentru ambele aparate.

1. cu ULTICARE aș recomanda aplictorul A4C în jurul genunchiului, se începe cu programul P3, cu frecv de 8 Hz, de 2 x ori pe zi – dimineața și seara. Dacă totul va fi ok, atunci creșteți frecvența la 12 Hz, același regim de timp. Dacă va fi iar ok – 16 Hz, până ajungeți la 25 Hz. Dacă veți simți o agravare – durere, umflătură – micșorați frecvența la treapta inferioară. Astfel se reglează optimul cu riscul minim de a apărea probleme.

2. Cu Biotorus – se începe cu frecv de 8 Hz, cu o intensitate înjumătățită. În următoarea zi cu intensitate de 75% și a treia zi 100%. Dacă se agravează starea imediat după prima aplicare, scădeți frecvența la 4 Hz, cu o intensitate de 25%. Dacă totul se liniștește  începeți să creșteți prima dată intensitatea, și apoi frecvența. Din nou până la 25Hz. Din nou este vorba de optimizare pentru pacient.

Bună ziua, am 53 ani, am fost diagnosticată cu osteoporoză la coloana cervicală și osteopenia articulației șoldului, de asemenea și osteoartroza în aproape toate articulațiile și coloană, cel mai prost stau cu coloana cervicală. Mă interesează să știu cum este posibil, pentru că citesc, că în general afectează femeile după menopauză, eu am în continuare menstruație regulată, merg foarte mult pe jos, merg cu bicileta, nu fumez, nu beau, decât cafea, am o alimentație sănătoasă. Cu artroza am probleme de la vârsta de aproximativ 24 de ani. Mi s-a prescris acum pentru osteoporoză Bonvin, prima tabletă am luat-o cumva, la a doua mi-a fost destul de rău, și la a treia am avut senzația că mor. Dureri inimaginabile și arzătoare în piept, durere în toate oasele, mușchi, furnicături puternice în tot corpul, mi-a fost rău, greață, durere de spate, nu m-am putut mișca, apoi după aproximativ 10 minute de inspirat și expirat a cedat ușor, apoi am avut diaree și a rămas doar durerea de cap și amețeala. Este normal?

Răspunsul Peter Vanka:

Nu știu la ce vă referiți prin întrebarea: ”Este normal?” Dacă vă referiți la afecțiunile pe care le aveți, atunci pot spune că nu este normal, după cum ar spune medicul: ”Adecvat vârstei”. Conform vârstei Dvs, posibila cauză a problemelor Dvs de sănătate este menopauza. După instalarea menopauzei la femei apare vasoconstricția și astfel sunt mai slab nutritre și articulațiile. Ca urmare pot apărea problemele pe care Dvs le aveți. Soluția este într-o anumită măsură aparatul UltiCare sau BioTorus.

Aș dori să întreb legat de combinația afecțiunilor sindrom Osgood Schaltter, sindrom hipermobil și coxartroză gradul I.- II. Am 25 de ani și am acest diagnostic deja de aproximativ 5 ani. Am 175 cm și cântăresc 70 kg.

Răspunsul MUDr. Jeřábek:

Osgood Schlater este o necroză aseptică, dată de proasta circulație. Astfel puneți aplicatorul A4C în jurul genunchiului, intensitate 100%, 25 Hz, de 2 x pe zi. Dacă folosim BioTorus, punem aceeași frecvență, dar a se începe cu intensitate de 25%, și apoi a se crește treptat.  Coxartroza de gradul I.-II. – același regim ca la Osgood Schalter.

Bună ziua, sunt diagnosticată cu gonartroză - artroza genunchiului. Am tratament cu injecții de Synocrom în ambii genunchi, este în regulă? Aș încerca cu drag tratamentul cu produsele Dvs dacă m-ar ajuta. Principala mea problemă este că atunci când stau în genunchi îmi sare genunchiul de la loc și când îl împing înapoi mă doare foarte tare. .. Este vorba de atroză? mulțumesc

Răspunsul MUDr. Jeřábek:

În acest caz, eu personal aș utiliza UltiCare cu aplicator A4C(max), a se înfășura genunchiul. Regim fix, frecvență 8-12 Hz.

Am un șuierat în urechea stângă, am folosit tebocan, în timpul tratamentului, câțiva ani, a încetat și acum iar trebuie să iau, dar atunci nu dorm, ajută BioTorus? Soțul are tensiune mare și amețește!

Răspunsul od MUDr. Jeřábka:

1. Foloesc BioTorus tocmai pentru tinnitus (șuierat în urechi). Îl pun pe pat, pacientul se culcă pe spate cu capul în cerc. Regim P1.  Prima zi intensitate 25%, următoarea 50%, a 3-a zi 75% și în final se continuă cu 100% intensitate, 1 dată pe zi, dar se poate lua în calcul și aplicarea dimineața și seara.
2.Tensiunea mare o tratăm la fel, doar că după aplicare trebuie să ne ridicăm ÎNCET, scăderea tensiunii poate fi destul de semnificativă și este posibil să amețim.
În perioada aplicării așteptați-vă la efecte după aproximativ 2 săptămâni.

Am fost diagnosticată cu sindrom Parkinson primar, aș dori să încerc aparatul pentru diagnosticul meul.

Răspunsul MUDr. Jeřábek:

Pentru Parkinson, BioTorus este recomandat pentru aplicarea în zona capului, se pune o pernă pe aplicator și se culcă pe el – la fel ca la tinnitus. Aș alege un regim crescător, începând de la 6 Hz, intensitate 50%, apoi se crește intensitatea până la 100%, cu pași de câte 25% pe zi, până la 16 Hz.
Astfel:
1  zi 6Hz, 25%
a doua zi  6 Hz, 50%
a treia zi 6 Hz, 75 %
a patra zi 6 Hz, 100%
a cincea zi 8 Hz, 25%
a șasea zi 8 Hz, 50%
ș.a.m.d. până la  16 Hz.

Se poate aplica de 2 ori pe zi.

Bună ziua, am o problemă, în sensul că de aproximativ un an de zile am un șuierat în ureche. Seara când este liniște intensitatea șuieratului crește. Am fost la controale ORL, sufăr de hipertensiune/ mi-a schimbat medicul medicamentația, dar de șuierat nu am scăpat. Ați putea să mă ajutați?

Răspunsul MUDr. Jeřábek:

La acest pacient este vorba de tinitus, care începe aproape întotdeauna pe baza ischemiei acute pe canalul auditiv. Poate fi orice parte a aparatului auditiv, de la urechea internă până la proiecția corticală. Tot canalul auditiv este aprovizionat din bazinul vertebrobazilar. Dacă tinnitus se tratează la timp, poate fi influențat prin orice tratament vasodilatator. Sub expresia ”la timp” se înțelege de ordinul săptămânilor. După o perioadă mai mare de atât, apare deformarea sinaptică pe baza neurotoxicității glutamatului, astfel tratarea este cu mult mai grea, uneori imposibilă. Magnetoterapia se folosește ca parte a tratamentului, care trebuie să fie îndelungat, chiar și câteva luni: În unele cazuri chiar se reușește măcar reducerea tinnitus-ului, adică reducerea intensității lui. În cazuri foarte izolate dispare de tot. Este însă necesar ca pacientul să facă un control la coloana cervicală, pe unde trece artera vertebrală, care poate fi comprimată de procese degenerative sau alte procese patologice, și poate provoca persistența problemei. Magnetoterapia ar trebui completată obligatoriu de tratament de recuperare.

Se poate aplica de 2 x pe zi.

Am deseori inflamate căile urinare. Am luat biseptol, dar problema revine, mai ales în perioada rece. Aș dori să încerc ceva eficient. Mulțumesc.

Răspunsul MUDr. Jeřábek:

Bună ziua, în acest caz ne putem aștepta la întărirea efectului antibioticelor cu ajutorul câmpului magnetic, exact ca și la alte inflamații de natură microbiană. Aș alege frecvența de 25 Hz, pe partea subabdominală cu aplicatorul A1C, 20 de minute, de 2 x pe zi, împreună cu antibioticele.
Cu stimă, dr. JJ.

Ulcer varicos - cum se procedează în cazul inflamației, durerilor și umflăturilor la picioare. Medicul m-a diagnosticat cu ulcer varicos. Este vreun medicament pentru asta?

Răspunsul MUDr. Jeřábek:

Conform resurselor din literatura de specialitate este recomandată utilizarea câmpului magnetic, 50 Hz, alternativ. Pentru Ulticare, cu aplicatorul A4C, sau Torus ar fi recomandată utilizarea frecvenței de 25 Hz, 20 de min, de 2x pe zi, intensitate 100%. A se înfășura aplicatorul A4C în jurul zonei afectate, torus-ul poziționați-l sub ulcerație.
Cu stimă, dr. JJ.

Stimate MUDr. Jeřabek,CSc., vă rog să îmi răspundeți la următoarea întrebare: pot utiliza BioTorus LT100, având în vedere că în trecut am suferit de 3 ori de cancer - limfom Hodkin difuz. În anul 1995 la bazin, în anul 1999 la umărul drept și în anul 2004 la gât. În anul 1999 am suferit și un autotransplant de măduvă. Vă mulțumesc anticipat pentru răspunsul prompt.

Răspunsul MUDr. Jeřábek:

Bună ziua, orice fel de afecțiune ce presupune tumori maligne, din motive de precauție, este contraindicată. În ciuda faptului că există câteva lucrări care descriu efectele pozitive ale magnetoterapiei în combinație cu alte proceduri la pacienții oncologici. Problema este că, câmpul magnetic crește în general activitatea metabolismului, și astfel nu poate fi oprit procesul cancerigen. Eu personal, pentru problemele Dvs aș alege o altă metodă de tratament.

Vă rog, aș vrea să știu, dacă se poate trata cu magnetoterapia și paralizia nervului facial, cât durează tratamentul și cum se folosește magnetoterapia. Vă mulțumesc anticipat pentru răspunsul prompt.

Răspunsul MUDr. Jeřábek:

În cazul regenerării funcției oricărui nerv magnetoterapia este recomandată, la fel și în cazul nervului facial. Aș utiliza aplicatorul A1C în zona feței, aparatul UltiCare, frecvență 25 Hz(PRG 3), 20 de minute, de 2 x pe zi.
Cu stimă J.Jeřábek

Bună ziua, am cumpărat aparatul BioTorus, am epilepsie de 20 ani, fără crize, folosesc medicamentul Timolin 300 dimineața și seara, am aflat abia din instrucțiunile de utilizare că pentru boala mea nu este recomandat. Deocamdată îl folosesc pentru partea inferioară a corpului, aș dori să aflu mai multe informații despre posibilitățile de utilizare.

Răspunsul MUDr. Jeřábek:

Bună ziua,
Dacă veți utiliza câmpul magnetic pentru partea inferioară a corpului, nu cred că ar putea duce la crize de epilepsie. Mai ales dacă sunteți stabilizat – ceea ce este evident că sunteți. Din motive de precauție nu aș îndrăzni să folosesc magnetoterapia de la brâu în sus. Contraindicația în ceea ce privește epilepsia este mai mult sau mai puțin speculată, pentru că nu se poate EXCLUDE declanșarea crizelor de epilepsie din cu totul alte cauze, dar în același timp poate fi iritat sistemul nervos central, nu poate spune nimeni ce a fost de vină. Pentru a vă liniști – prin utilizarea aparatului de ras primiți o doză de câmp magnetic variabil,  direct în zona creierului, mai mare decât valoarea câmpului magnetic emis de BioTorus. De asemenea și emisia de câmp electromagnetic a telefonului mobil poate irita (teoretic) SNC și poate provoca crize de epilepsie. Dacă acest lucru nu s-a întâmplat la Dvs, nu ar trebui să vă fie frică să utilizați magnetoterapia pentru partea inferioară a corpului.
Cu stimă, dr. Jeřábek

Sunt o persoană cu probleme la coloana cervicală și dureri de umeri. Având în vedere că am suferit 6 atacuri cerebrale și 2 operații la inimă - stenturi - medicii nu au recomandat tratamentul cu magnetoterapie. Poate sau nu poate folosi un astfel de pacient tratamentul cu magnetoterapie?

Răspunsul MUDr. Jeřábek:

După mine, categoric poate folosi. Dar să folosească aplicatorul A1C – ca pernă sub coloana cervicală. Mă îndoiesc de faptul că, câmpul magnetic generat de aplicatorul A1C ar putea influența negativ în vreun fel stentul localizat destul de departe de sursa câmpului magnetic. În orice caz, nu există motiv de îngrijorare că s-ar putea agrava starea arterelor cerebrale. Pacientul probabil are tratament anticoagulant, dar medicamentul anticoagulant este mult mai puternic decât câmpul magnetic generat.
Cu stimă, dr. Jeřábek

Mă interesează dacă este posibilă utilizarea magnetoterapiei pentru tratarea bolii cu denumirea LUPUS. Dacă da, în ce măsură poate ajuta aparatul și care este cea mai recomandată modalitate de utilizare?

Răspunsul MUDr. Jeřábek:

Nu este scris nicăieri nimic despre magnetoterapia în cazul bolii Lupus. Mă tem că, datorită caracterului bolii, magnetoterapia nu ar trebui folosită.
Cu stimă, dr. Jeřábek

Întrebare pentru medic

Nu ați găsit în consultanță răspunsul medicului la întrebarea care vă interesează pe Dvs? Scrieți-ne. Completați datele de contact și noi vă vom transmite răspunsul medicului.

COMPLETARE FORMULAR

  Consultanță
  BIOquant

  Contact

  Str. Lămâiței nr.5A
  Oradea, jud. Bihor
  410160

  Email: orin@orin.ro
  Tel.: +40 359 466 335

  Service

  Service pentru garanții și post garanție la aparatele: BIOquant, Biotorus și Ulticare

  0747 436 893
  0359 466 334

  eBook Gratuit

   

  ÎNCEARCĂ GRATUIT

  Pin It on Pinterest

  Share This