Sindromul tunelului carpian

Scăpați de urmările neplăcute ale bolii!

Datorită tehnologiilor moderne nu trebuie să faceți parte din aceste statistici. Aparatul UltiCare LT-99 este un real ajutor la domiciliu, care pe lângă faptul că ameliorează durerea, ajută la înlăturarea treptată a cauzei acesteia, la eliminarea medicamentelor și recâștigarea confortului pierdut. Nu are niciun efect secundar! Puteți incerca gratuit aparatul înainte de a vă decide să-l achiziționați!

Testează gratuit

Sindromul tunelului carpian

Tunelul carpian este canalul încheieturii mâinii, locul dintre oase și ligamentele osoase, prin care trece nervul median. Sindromul de tunel carpian apare atunci când se produce compresia nervului. Este o afecțiune frecventă a mâinii, și afectează mai des femeile decât bărbații.

Simptome
  • furnicături sau arsuri ( parestezia)
  • durere sau amorțeală în mâini, care în cazuri tipice se agravează noaptea
  • neîndemânare și slăbiciune în mână
    slaba capacitate de a apuca ceva cu mâna și de a trage degetul mare peste palmă înspre celelalte degete
  • durere la nivelul încheieturii mâinii sau umărului

La femeile însărcinate poate apărea sindromul de tunel carpian ca urmare a cantității exagerate de lichid din țesuturi. Atela ajută la imobilizarea încheieturii mâinii și ameliorarea simptomelor.

Cauze

Sindromul de tunel carpian poate fi provocat de fiecare stare care duce la îngustarea acestuia și umflarea sau retenția de lichide.

Posibile cauze
  • schimbări hormonale, obezitate, diabet, artrita reumatoidă, sau gută, acromegalia -mărirea oaselor sub influența anormalității glandei pituitare, activitate insuficientă a glandei tiroide ( hipotiroidie), insuficiență renală, alcoolism
  • amiloidoza – este o boală rară, când se acumulează proteine anormale în țesuturi și organe, boala Paget, o afecțiune cronică a oaselor care afectează persoanele vârstnice – oasele se îngroașă și se deformează, tumori – de exemplu sub formă de grăsime, ganglioni ( chisturi pline cu lichid), pot presa pe nerv și deformările încheieturii mâinii după fracturi sau în cazul contuziilor grave, lucrul manual cu instrumente care vibrează .
Tratament

Dacă este posibil, se tratează cauza de bază. Pacienții obezi trebuie încurajați să slăbească, cei cu hipertiroidism ar trebui să primească tratament de substituire a hormonilor.

Medicamentele antiinflamatoare ajută la ameliorarea umflăturilor tendoanelor și a  tensiunii asupra încheieturii mâinii în cazul inflamației reumatoide a articulațiilor.

Aplicarea unei atele ușoare în timpul somnului – ține încheietura mâinii moderat întinsă înainte și înlătură durerea nocturnă.

Uneori se prescriu medicamente diuretice, care scapă organismul de excesul de lichide.

Injecțiile cu steroizi în canal și încheietură aduc o ușurare, dar trebuie făcute cu foarte mare atenție. Foarte important este să nu fie atins nervul median. Orice îmbunătățire este doar temporară.

În cazurile persistente se apelează la tratament chirurgical, care scade presiunea asupra nervului mare median.

Testează gratuit

Aparatul recomandat în cazul acestei afecțiuni

Ulticare LT-99

Este folosit de peste

120 000 de persoane

TESTEAZĂ GRATUIT

De asemenea ne puteți suna în zilele lucrătoare între 9:00 – 17:00.

Nr de telefon: 0359 / 466 335

Contact

Str. Lămâiței nr.5A
Oradea, jud. Bihor
410160

Email: orin@orin.ro
Tel.: +40 359 466 335

Service

Service pentru garanții și post garanție la aparatele: BIOquant, Biotorus și Ulticare

0747 436 893
0359 466 334

eBook Gratuit

 

ÎNCEARCĂ GRATUIT

Pin It on Pinterest

Share This