Tensiunea mare nu doare, însă este cea mai frecventă și periculoasă afecțiune a sistemului cardiovascular. La apariția acestei boli, contribuie printre altele și modul de viață nesănătos. I se mai spune ucigaș tăcut, pentru că multe persoane află ca au tensiune mare doar întâmplător la control la medic. Este esențială depistarea la timp, pentru că atunci se poate stabili un tratament corect.

Corpul nostru folosește tensiunea arterială pentru circulația sângelui în vene. Toată circulația este condusă de sistemul de reglare – inimă, nervi, artere, creier, rinichi și glandele suprarenale. Per ansamblu este normal ca tensiunea arterială să oscileze. Însă dacă o mare parte din timp tensiunea se menține la valori crescute, atunci este vorba de hipertensiune.

Tensiunea mare se măsoară în două  forme: tensiunea sistolică (atunci când inima pompează sânge) şi diastolică (atunci când inima se odihneşte între două contracţii).

Valorile tensiunii la un om sănătos, variază în jur de 120/ 80, în unele cazuri chiar mai mici. Putem vorbi de tensiune mare când aceste valori depășesc 140/90 la două măsurători diferite.

Tabelul valorilor tensiunii arteriale în funcție de vârstă

Tensiune micăTensiune optimăTensiune mare
Sugari<80/4580/45>85/50
Copii<110/70110/70>120/80
Bărbați<100/60120/80>140/90
Femei<100/70120/80140/90
Adulți cu afecțiuni

renale
<110/60110/80>120/80
Adulți cu diabet<110/60130/80>130/80

Simptomele tensiunii mari

În fazele incipiente ale bolii nu sunt deloc simptome, chiar dacă pacientul știe de boală. Acest lucru este cel mai perfid la această boală, nu o simțim, iar netratată se agravează.

Printre simptome regăsim:

  • Dureri de cap,
  • Senzația de oboseală,
  • Presiune pe piept,
  • Tulburări de somn,
  • Țiuit în urechi,
  • Amețeli,
  • Transpirații reci.

Cauzele apariției hipertensiunii

Ce cauzează tensiunea mare?  Cauzele apariției acestei boli perfide nu sunt foarte cunoscute. Printre cele mai întâlnite cauze sunt factorii genetici, obezitatea, consumul excesiv de sare și alcool, stresul și fumatul. Cei mai expuși la această afecțiune sunt bărbații.

Ce e de făcut?

Prin utilizarea regulată a terapiei cu fascicol laser, globulele roșii nu se mai înlănțuiesc și nu se lipesc între ele (imag.1), dar se deplasează în organismul nostru libere. (imag.2)

Crește capacitatea globulelor roșii de a lega o cantitate mai mare de oxigen, de a elimina mai bine dioxidul de carbon, astfel îmbunătățindu-se metabolismul celular.

Aplicarea regulată a laserului prin orificiul nazal poate regla nivelul colesterolului și a celorlalte grăsimi din sângele Dvs, reduce probabilitatea de a se produce cheaguri de sânge (tromboză), ajută la stabilizarea tensiunii arteriale, o mai bună sangvinizare a creierului, astfel îmbunătățind și memoria Dvs. Laserul ajută semnificativ  în cazul membrelor inferioare prost sangvinizate ca urmare a diabetului, și întărește sistemul imunitar.

Efectele tratării sângelui cu laser au fost demonstrate de o multitudine de studii clinice din Germania, Italia, Rusia și China.

Pentru a beneficia de terapie gratuită cu un astfel de dispozitiv laser, în confortul de acasă, dati click aici .

ÎNCEARCĂ GRATUIT

Pin It on Pinterest

Share This