Tulburări de potență – disfuncția erectilă

Ce este disfuncția erectilă?

Tulburările de potență, impotența sau disfuncția erectilă sunt definite ca incapacitate de a atinge și menține erecția, care să fie suficientă pentru întreținerea și satisfacerea actului sexual. Disfuncția erectilă afectează bărbații cu mult mai mult decât propria sexualitate masculină. Emoțiile, incertitudinea, problemele din viața de cuplu, și alte aspecte, sunt legate de problema disfuncției erectile. Chiar dacă disfuncția erectilă apare mai des la bărbații mai în vârstă, în majoritatea cazurilor nu este vorba de procesul ireversibil al îmbătrânirii.

Care sunt cauzele disfuncției erectile

Putem vorbi de așa-numitele cauze psihogene în 10% din cazuri. În 90% din cazuri este vorba de o afecțiune concretă, care afectează o anumită parte a organismului care este necesară pentru apariția erecției. Cel mai frecvent este vorba de vase sanguine sau nervi. Îm cazul vârstnicilor este vorba deja de scăderea hormonilor masculini. (androgeni).

Disfuncția erectilă poate fi influențată de un șir întreg de afecțiuni, precum diabetul, afecțiunile cardio-vasculare, afecțiunile glandei tiroide, ale prostatei, sistemului nervos, aparatului urinar, precum și un șir întreg de afecțiuni nervoase și psihice. Poate fi vorba și de urmările administrării medicamentelor chimice, de exemplu cele pentru tensiune mare, depresie, ulcer duodenal, etc.

Ce ar trebui să evităm?

Alcoolul

Alcoolul este dușmanul potenței de trei ori. Produce dispariția celulelor sexuale, reduce durata de viață a spermei, și perturbă legăturile dintre creier și organele genitale. Ca urmare, în sânge ajung mai puțini hormoni cauzatori ai unei erecții complete. Consumul excesiv de alcool suprimă de asemenea producția de androgeni – hormoni sexuali masculini.

Fumatul

Nicotina împiedică sangvinizarea penisului și îi scade tensiunea arterială. Tocmai de aceea nu se poate umple cu sânge atunci când este necesar. Substanțele toxice din fumul de țigară dăunează maturării spermatozoizilor, aceștia își pierd atunci mobilitatea și forma.

Colesterolul

La bărbații cu un nivel ridicat al colesterolului, riscul de impotență are valori peste medie. Petele de colesterol înfundă vasele sanguine care duc spre penis, și astfel scade tensiunea necesară menținerii erecției. Dacă doriți să reduceți pericolul legat de nivelul ridicat al colesterolului, ar trebui să consumați multe fructe, legume, produse din cereale integrale, o cantitate adecvată de carne săracă în grăsimi și doar foarte puține grăsimi saturate care se regăsesc în unt, cașcavalurile tari, grăsimea animală și pielea de pasăre.

Tensiunea arterială ridicată

Tensiunea arterială ridicată este una din cele mai frecvente cauze ale afectării vaselor sanguine. Nu doar că suprasolicită inima, dar produce și un flux sanguin exagerat prin artere, iar ca rezultat apare rigidizarea și îngustarea lor. Arterele nu sunt capabile astfel să transporte suficient sânge către organele care au nevoie. Fără suficient oxigen sau substanțe nutritive, organele precum cele genitale sunt afectate, astfel scade și funcția lor. Afectarea peretelui vasului de sânge datorită tensiunii arteriale ridicate poate cauza tulburări de potență.

Supraponderabilitatea

Supraponderabilitatea afectează echilibrul hormonal, ceea ce se poate manifesta printr-o insuficientă producție de hormoni necesari pentru atingerea erecției.

Substanțele chimice

Studiile oamenilor americani de știință au demonstrat că din două sute de medicamente diferite, până la 16 din ele pot provoca impotență. Printre cele mai riscante se regăsesc anumite medicamente utilizate pentru tensiunea mare, depresie, insomnie, ulcer duodenal, tumori, și anumite medicamente utilizate la alergii.

Posibilități de tratament

Una din posibilitățile de tratament sunt medicamentele produse artificial, dar nu ar trebui să le utilizăm în zadar, fără a verifica în prealabil dacă nu există vreo alternativă mai sigură fără efecte secundare asupra organismului nostru.

Testează gratuit

Aparatul recomandat în cazul acestei afecțiuni

Biotorus LT-100

Este folosit de peste

120 000 de persoane

TESTEAZĂ GRATUIT

De asemenea ne puteți suna în zilele lucrătoare între 9:00 – 17:00.

Nr de telefon: 0359 / 466 335

Contact

Str. Lămâiței nr.5A
Oradea, jud. Bihor
410160

Email: orin@orin.ro
Tel.: +40 359 466 335

Service

Service pentru garanții și post garanție la aparatele: BIOquant, Biotorus și Ulticare

0747 436 893
0359 466 334

eBook Gratuit

 

ÎNCEARCĂ GRATUIT

Pin It on Pinterest

Share This