Tulburări de sangvinizare a degetelor

Tulburările circulatorii pot să apară acute sau cronice în cadrul afecțiunilor circulatorii cronice, așa numita ateroscleroză, în multe locuri din organismul uman. În prezent în țările industrializate aceasta este prezentată ca bola civilizației nr. 1. Factorii decisivi care contribuie la apariția acestor afecțiuni sunt fumatul, tensiune arterială mare, lipidele sanguine crescute și diabetul. Tratamentul constă în înlăturarea cauzei, tratarea durerii, măsuri fizioterapeutice și chirurgie vasculară.

Factorii de risc

Factorii de risc pentru apariția afecțiunilor vasculare sunt:

  • fumatul
  • tensiunea mare
  • lipidele sanguine crescute(hiperlipidemia)
  • diabetul (diabetes mellitus)
  • inflamație cronică cum ar fi de ex. boala dinților (paradontoza)

Tulburările circulatorii în degete, sindromul lui Raynaud

Tulburările circulatorii în degetele de la mâini sau de la picioare se numesc sindromul lui Raynaud. Este vorba de spasme reflexive vasculare, care sunt provocate de exemplu de stress sau acțiunea frigului, și care afectează în principal femeile. Întâi degetele se albesc complet, apoi devin albastre și imediat ce circulația revine se roșesc. Nu sunt prioritare durerile. Există tulburări circulatorii în degete provocate de afecțiuni existente cum ar fi sclerodermia, care este des asociată cu dureri și afectarea țesuturilor.

Diagnosticarea

La începutul măsurilor de diagnosticare stă anamneza – asta înseamnă răspunsurile exacte ale pacientului la întrebările medicului, și examinarea clinică a pacientului. De acolo reies apoi simptomele evidente ale afecțiunii existente. Testele costisitoare se efectuează pentru confirmarea diagnosticului, pentru stabilirea gradului de gravitate al afecțiunii, și pentru constatarea factorilor de risc până acum necunoscuți.

Măsurarea tensiunii arteriale

Dacă valorile tensiunii arteriale diferă de la mâna stângă la mâna dreaptă, acesta este un semn al modificării vasculare unilaterale.

Fizioterapia

Diferite băi se manifestă pozitiv pentru circulație dacă sunt efectuate ca și completare la exercițiul fizic. Aici se încadrează băile cu dioxid și băile calde la mâini. Băile alternate cu apă caldă și rece sunt adecvate doar în stadiul incipient al tulburărilor circulatorii arteriale.

Testează gratuit

Aparatul recomandat în cazul acestei afecțiuni

Biotorus LT-100

Este folosit de peste

120 000 de persoane

TESTEAZĂ GRATUIT

De asemenea ne puteți suna în zilele lucrătoare între 9:00 – 17:00.

Nr de telefon: 0359 / 466 335

Contact

Str. Lămâiței nr.5A
Oradea, jud. Bihor
410160

Email: orin@orin.ro
Tel.: +40 359 466 335

Service

Service pentru garanții și post garanție la aparatele: BIOquant, Biotorus și Ulticare

0747 436 893
0359 466 334

eBook Gratuit

 

ÎNCEARCĂ GRATUIT

Pin It on Pinterest

Share This