Ulcerul varicos

%

din oamenii peste 66 ani suferă de ulcer varicos

%

din populația planetei suferă de ulcer varicos

Scăpați de urmările neplăcute ale bolii!

Datorită tehnologiilor moderne nu trebuie să faceți parte din aceste statistici. Aparatul UltiCare LT-99 este un real ajutor la domiciliu, care pe lângă faptul că ameliorează durerea, ajută la înlăturarea treptată a cauzei acesteia, la eliminarea medicamentelor și recâștigarea confortului pierdut. Nu are niciun efect secundar! Puteți incerca gratuit aparatul înainte de a vă decide să-l achiziționați!

Testează gratuit

Ce este ulcerul varicos?

Ulcerul varicos poate fi definit ca afecțiune cronică a pielii caracterizată de dezintegrarea țesutului și necrozarea acestuia. Ulcerele pot avea diferite cauze: venoase, arteriale sau combinate. Conform statisticilor, mai mult de 1% din populație suferă de ulcer varicos. Odată cu înaintarea în vârstă crește și numărul pacienților cu ulcer varicos; de această afecțiune suferă peste 3,5% din populația cu vârsta peste 65 ani.

De asemenea, ulcerul varicos este de trei ori mai des întâlnit la femei decât la bărbați.

Care sunt cauzele apariției ulcerului varicos?

Cele mai frecvente cauze ale ulcerului varicos sunt afecțiunile sistemului vascular, venos și arterial. Tocmai de aceea în majoritatea cazurilor când vorbim de ulcer varicos avem în minte ulcerul varicos de origine venoasă sau arterială. Următorul grup mare de ulcer varicos îl reprezintă pacienții cu diabet, ulcere posttraumatice și escarele, ulcerele în cazul afecțiunilor sângelui și ulcerele bazate pe tumori.

Imaginea clinică și evoluția bolii se deosebește în funcție de cauză, deseori sunt însă prezenți simultan mai mulți factori etiologici. ( de ex afecțiuni arteriale, afecțiuni ale venelor și în plus diabetul). În aceste cazuri vorbim de ulcer varicos combinat.

Ulcer de origine venoasă (ulcer venos)

În vena extinsă patologic, valvele venoase nu își mai pot îndeplini funcția de ventilare și sângele circulă în ambele sensuri, ceea ce are ca urmare apariția umflăturilor și a tulburării nutriției țesuturilor. Ulcerele venoase sunt în majoritatea cazurilor (73%) cea mai gravă complicație a insuficienței venoase cronice, și sub expresia insuficiență venoasă cronică înțelegem toate stările care iau naștere ca urmare a acumulării sângelui în membrele inferioare în cazul tulburării la reflux, astfel luând naștere presiunea venoasă, venele se dilată și apar varicele. Valvele venoase își pierd treptat funcția de ventilare și sângele se acumulează în țesutul subcutanat.

La dezvoltarea afecțiunii sistemului venos contribuie următorii factori de risc:

  • predispoziția genetică pentru pierderea elasticității pereților venoși
  • obezitatea
  • apariția afecțiunilor venoase și a ulcerului varicos în familie
  • inflamația depășită în sistemul venos profund ( tromboza)
  • loc de muncă sedentar sau statul jos de lungă durată
  • mai multe sarcini sau tratament hormonal
  • încălțăminte neconfortabilă cu tocuri înalte
Ulcer de origine arterială (ulcere arteriale)

Iau naștere pe baza afecțiunilor sistemului arterial de la membrele inferioare la îngustarea sau închiderea valvelor mai ales la pacienții cu vârste mai înaintate. Ulcere pot apărea și la pacienții cu tensiune mare pe timp îndelungat.

Ulcerele arteriale sunt localizate cel mai frecvent la degete și pe călcâie și de asemenea în zona gleznei exterioare și de obicei sunt adânci, au margine semnificativ îngroșată, de multe ori este acoperită de țesut necrozat.

Ulcer la pacienții cu diabet (ulcer diabetic)

La apariția acestor ulcere contribuie îmbolnăvirea valvelor sau îmbolnăvirea nervilor periferici la pacienții cu diabet.

Ulcerele la diabetici le găsim pe membrele inferioare în zona acțiunii presiunii asupra proeminențelor osoase, de exemplu la tălpi, la părțile inferioare ale degetelor sau în zonele de presiune generate de încălțămintea necorespunzătoare.

Aceste ulcere nu sunt mari, dar totuși sunt adânci, și deseori sunt înconjurate de un inel de piele îngroșată. Partea inferioară poate fi acoperită de țesut necrozat cu aspect de slănină și fără secreție semnificativă.

Testează gratuit

Aparatul recomandat în cazul acestei afecțiuni

Ulticare LT-99

Este folosit de peste

120 000 de persoane

TESTEAZĂ GRATUIT

De asemenea ne puteți suna în zilele lucrătoare între 9:00 – 17:00.

Nr de telefon: 0359 / 466 335

Contact

Str. Lămâiței nr.5A
Oradea, jud. Bihor
410160

Email: orin@orin.ro
Tel.: +40 359 466 335

Service

Service pentru garanții și post garanție la aparatele: BIOquant, Biotorus și Ulticare

0747 436 893
0359 466 334

eBook Gratuit

 

ÎNCEARCĂ GRATUIT

Pin It on Pinterest

Share This