Urinări nocturne la copii

Urinarea nocturnă este frecventă la copiii mici. Din fericirea majoritatea fetițelor și băieților cresc din ”pantalonașii de pijama uzi”. Dar până ajung acolo, părinții trebuie să efectueze câțiva pași preventivi.

Ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat

Nu ar trebui să lăudați copilul dacă reușește să treacă noaptea fără ”accidente”, dar nici să îl certați dacă urinează pe el. Pur și simplu, fără niciun cuvânt, schimbați lenjeria de pat. Orice fel de comentarii sunt zadarnice, și agravează și mai mult situația.

Lenjerie curată

Încercați să convingeți copiii mai mari să schimbe singuri lenjeria de pat. Trebuie să vă asigurați că vor reuși. De fiecare dată ar trebui să aveți la îndemână un suport cauciucat acoperit de un material moale, pentru ca copilul să îl poată pune pe locul udat. Trebuie să aveți pregătită o pijama uscată. Dacă copilul va face toate acestea singur se va simți ca un adult.

Alarme

Sunetul dă naștere unui reflex condiționat. Copilul se trezește atunci când udă pătura specială, și după un anumit timp pe baza reflexului condiționat va înceta definitiv să urineze inconștient. Vezica plină va deveni pentru el un semnal de trezire.

La majoritatea copiilor poate fi urmărit efectul acestei metode după aproximativ 60 zile. Se poate spune că dacă copilul nu a mai urinat pe el noaptea timp de trei săptămâni, este vindecat.

Întărirea mușchilor vezicii

O metodă benefică este și întărirea mușchilor vezicii. Dacă copilul urinează în timpul zilei mult prea des, îl pot ajuta exercițiile care întăresc funcția mușchiului vezicii urinare. În același timp se recomandă să îi dați copilului să bea multe lichide pe timpul zilei și în același timp să îl convingeți că nu ar trebui să meargă atât de des la baie.

Rolul părintelui este important

Părinții trebuie să aibă răbdare, înțelegere și o minte sănătoasă.

Copiii de regulă după ce cresc, scapă de urinatul nocturn. În perioada pubertății, de această afecțiune suferă doar 1-2 % dintre băieți și fete.

De încheiere

Aceste metode pot fi utilizate doar atunci când vă asigurați  că urinatul nocturn nu este consecință a unei erori patologice la aparatul urinar sau a unei afecțiuni metabolice. Acest lucru poate fi constatat doar de medic pe baza testelor de laborator obligatorii ( analiza urinei și ecografie a căilor urinare sau a organelor genitale) și a stării generale a copilului.

Testează gratuit

Aparatul recomandat în cazul acestei afecțiuni

Ulticare LT-99

Este folosit de peste

120 000 de persoane

TESTEAZĂ GRATUIT

De asemenea ne puteți suna în zilele lucrătoare între 9:00 – 17:00.

Nr de telefon: 0359 / 466 335

Contact

Str. Lămâiței nr.5A
Oradea, jud. Bihor
410160

Email: orin@orin.ro
Tel.: +40 359 466 335

Service

Service pentru garanții și post garanție la aparatele: BIOquant, Biotorus și Ulticare

0747 436 893
0359 466 334

eBook Gratuit

 

ÎNCEARCĂ GRATUIT

Pin It on Pinterest

Share This